Veelgestelde vragen

Hier vind je onze meestgestelde vragen!

Algemeen

Ja, wij zijn uitsluitend te bezoeken op afspraak. Indien je een donatie in natura wilt doen, bent je zonder afspraak welkom van maandag t/m zaterdag tussen 10:30 & 15:30 uur. 

Natuurlijk mag dat! Naast onze hoofdingang bevindt zich de donatieruimte. Onze dieren zijn altijd erg blij met donaties. Wil je precies weten wat ze kunnen gebruiken? Kijk dan op deze pagina

Jammer! Je kunt dit regelen door dit contactformulier in te vullen. Indien je aangeeft wat je niet meer wilt ontvangen, zullen wij dit zo spoedig mogelijk voor je regelen. Wil je ons op een andere manier steunen? Kijk dan op deze pagina!

Dat kan via het contactformulier. Wij ontvangen graag je oude en je nieuwe adres. 

Je kunt jouw donateurschap opzeggen door een contactformulier in te sturen. 

Helaas is de stadspasregeling bij ons niet van toepassing.

Onze dierenarts is alleen beschikbaar voor onze asieldieren of voor nét geadopteerde DOA asieldieren binnen de afgesproken termijn.

Dierenasiel

In principe kun je honden en katten waarvan je denkt dat het een zwerfdier is, altijd naar ons toe brengen tussen 10:30 & 15:30 met uitzondering van zondag. Het is fijn als van tevoren even belt! Maar let op: katten mogen vaak van hun eigenaar een straatje om. Daarom is lang niet iedere kat op straat een zwerfkat. Wij raden aan om katten op straat niet te voeren. Een kat kan hierdoor minder vaak of niet naar huis terug gaan. Of misschien heeft de kat wel een speciaal dieet. Indien een kat gewond of ziek is kun je hem naar ons toe brengen. Gaat het om een gezonde kat, is het handig om eerst uit te zoeken of hij een eigenaar heeft. Je kunt kijken op www.amivedi.nl om te kijken of de eigenaar het dier daar als vermist op heeft gezet of daar zelf een oproep doen. 

Wij vangen alleen zwerfdieren op uit de gemeentes Amsterdam, Diemen, Waterland, Weesp, Beemster, Landsmeer, Edam-Volendam en Purmerend. Als je een dier elders hebt gevonden, breng hem dan naar het asiel in de betreffende regio. Dit geeft een eventuele eigenaar de beste kans zijn dier weer terug te vinden.

 Als je een dier kwijt bent kijk dan op deze pagina!

Als je denkt dat een gevonden dier mogelijk jouw vermiste dier is, maar je weet het niet zeker, dan kun je contact met ons opnemen. Geef dan het diernummer door die bij het dier staat vermeld. 

Ben je geïnteresseerd om een gevonden dier te adopteren en wil je bijvoorbeeld weten of het dier bij kinderen of andere dieren kan, dan kunnen wij daar meestal pas na een paar weken een goed antwoord op geven. Het beste is dan ook om na minimaal 2 weken ná binnenkomst een mail te sturen of het contactformulier in te vullen. 

De eerste 14 dagen gaat het dier in quarantaine. Dit betekent dat het dier in een apart hokje wordt gehuisvest. Hier kan hij rustig wennen aan zijn nieuwe omgeving en kunnen onze verzorgers hem goed observeren. Een dier wordt meestal meteen gevaccineerd en gechipt. Ook wordt het dier dezelfde dag (met uitzondering van zondag) op onze website geplaatst.  Als een dier direct medische hulp nodig heeft, dan zorgen we daarvoor. Ook worden dieren meteen vanaf het begin gesocialiseerd en op hun gemak gesteld. Als een zwerfdier na 14 dagen niet is opgehaald door zijn baasje, dan zullen we opzoek gaan naar een nieuw baasje en komt het dier voor adoptie

Wij nemen dieren op uit Amsterdam, Diemen, Weesp, Purmerend, Edam-Volendam, Landsmeer, Waterland en Beemster.

We zijn wettelijk verplicht een zwerfdier 14 dagen op te vangen voordat we een nieuw baasje mogen zoeken. Dit is om een eventueel baasje de kans te geven zijn dier weer op te halen. We kunnen een dier pas herplaatsen zodra de dierenarts hier goedkeuring voor geeft. Het kan dus zijn dat zieke of gewonde dieren eerst nog een tijdje in de ziekenboeg verblijven voor behandeling. Zo nodig worden dieren ook eerst gesocialiseerd of getraind als hun gedrag nog niet zo is als het moet zijn of als ze te jong zijn om geadopteerd te worden. Als het dier klaar is voor adoptie, vind je het profiel hier

Zeker! Indien we een juiste match voor je hebben. Interesse? Vul dan het adoptieformulier in. 

Dit is, hoe vervelend ook, mogelijk bij ons. Meer lezen? Dat kan op deze pagina

Dagopvang

Wij werken met brengtijden tussen 07:00 & 09:30, halen mag tussen 16:30 en 19:00 uur. Op zaterdag en feestdagen gelden afwijkende breng-en haaltijden: brengen tussen 08:00 en 09:30  en halen tussen 15:00 en 16:30 uur. Op zondag is de dagopvang gesloten. 

Voor informatie over beschikbaarheid verzoeken wij je contactformulier in te vullen. 

Wij werken met groepen of solo opvang. Dat is afhankelijk van het karakter en gedrag van de hond. 

1. Overnachten in de dagopvang is alleen mogelijk tussen twee opeenvolgende opvangdagen.
Hiervoor wordt een nachttarief berekend.
2. Mocht een hond door overmacht moeten overnachten in de dagopvang zonder dat er sprake
is van een opeenvolgende dagopvangdag, dan dient de eigenaar de hond de volgende dag
voor 08.00 uur op te halen. Op zaterdag is de ophaaltijd om 09.00 uur.

Nee. dit is helaas niet mogelijk.

Wij werken op basis van een jaarabonnement De factuur ontvang je aan het begin van de maand, zie onze tarieven hier. 

De tarieven zijn te vinden op deze pagina

Honden dienen gevaccineerd te zijn tegen:

  • Cocktail-enting (3 jaar geldig)  
  • Weil-enting (1 jaar) 
  • Kennelhoest (1 jaar geldig)  

 

*Deze vaccinaties moeten minstens drie weken voor de eerste opvangdag gegeven zijn en mogen niet ouder zijn dan één jaar.

**Mocht je hond niet goed gevaccineerd zijn of wanneer je niet beschikt over een geldig vaccinatiebewijs, dan kunnen we je hond helaas niet opnemen.

***Alle dieren dienen gechipt te zijn.

Dierenpension

Brengen kan op de gereserveerde dag tussen 13:30 & 15:30 uur. Halen kan op de gereserveerde dag tussen 10:30 & 12:30 uur. Brengen of halen op zondag/feestdagen kan helaas niet. 

Ja! Wij raden aan geruime tijd van tevoren te reserveren via het online reserveringsformulier. Je kunt maximaal 6 maanden van tevoren reserveren. 

Als je dier komt logeren in ons pension, zijn bepaalde vaccinaties verplicht. Welke dat zijn, vind je op de pensionpagina’s:

– kattenpension: hier vind je info over de vereiste vaccinaties voor je kat
– hondenpension: hier vind je info over de vereiste vaccinaties voor je hond

Deze vaccinaties moeten minstens drie weken voor de eerste pensiondag gegeven zijn en mogen niet ouder zijn dan een jaar. Mocht je dier niet goed gevaccineerd zijn of wanneer je niet beschikt over een geldig vaccinatiebewijs, dan kunnen we je dier helaas alleen opnemen als er plaats is op onze quarantaine-afdeling (quarantainetarief).

Ook dienen alle pensiondieren gechipt te zijn.

Het dierenpaspoort met daarin de benodigde vaccinaties. Indien het dier speciaal voer krijgt, vragen wij om dit ook mee te nemen. Wij kunnen voeding eventueel koelen of bewaren in de vriezer. Wij verzoeken je om mandjes en/of speelgoed thuis te laten. 

Alle rassen zijn bij ons toegestaan! 

Je hond is toegestaan vanaf 6 maanden mits volledig gevaccineerd. 

Je kat is toegestaan vanaf 6 maanden mits volledig gevaccineerd. 

Dat kan zeker. U kunt bij ons een annuleringsverzekering afsluiten tegen 10% van het totaalbedrag van uw reservering. Hier vindt u de annuleringsvoorwaarden

Dat is geen probleem. Hier is wel een toeslag aan verbonden. Meer info over de prijzen vind je hier. 

Helaas kunnen wij katten met diabetes niet de zorg bieden die ze nodig hebben. Deze kunnen wij dan ook helaas niet verwelkomen in ons pension.

(Bijna) alles is in overleg mogelijk. Wij zullen altijd rekening houden met wat het beste is voor het dier. Wij zullen dan ook indien nodig jouw reservering afwijzen. 

Vrijwilligers

Leuk dat je interesse hebt! Op de vacaturepagina kun je het bijbehorende aanmeldingsformulier invullen.

De minimumleeftijd om als vrijwilliger te starten bij DOA is 18 jaar. Dat heeft alles met veiligheid te maken. Ben je minimaal 18 en wil je bij ons aan de slag? Leuk! Zie deze pagina voor meer! 

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn, voor 6 maanden éénmaal per week (of vaker) beschikbaar zijn voor een dagdeel van 4 uur en Nederlands en/of Engels spreken.  

Om onze dieren de beste zorg te kunnen geven, kost het best veel tijd en energie om jou in te werken en te begeleiden. Daarom vragen wij een minimale beschikbaarheid van één dagdeel per week voor een periode van 6 maanden. Voor receptie en mobiele nazorg geldt een minimale beschikbaarheid van 9 tot 12 maanden. 

Wanneer je al een persoon binnen de organisatie kent is het mogelijk om middels een ‘dagcontract’ met die persoon mee te lopen. Hopelijk raak jij zo ook enthousiast om vrijwilliger te worden! 

Helaas kennen wij geen onkosten- en/of reiskostenvoerding toe aan vrijwilligers. Bij de functie ‘chauffeur’ is dit wel het geval. 

Onze dieren vragen veel zorg en kunnen vaak door hun verleden niet zomaar geknuffeld worden. Dit ‘re-integratieproces’ noemen wij Socialisatie. Om hiermee van start te gaan heb je gedegen kennis nodig of dien je eerst te beginnen als vrijwilliger in een van de openstaande functies. 

Wij hebben zeer uiteenlopende vrijwilligersfuncties, ook zonder lichamelijke belasting. De actuele/openstaande functies lees je op deze pagina. Neem bij twijfel contact met ons op.

Al het schoonmaakwerk vindt plaats in de ochtend, zodat de dieren een schone kennel hebben voor de rest van de dag. Vrijwilligers starten tussen 08:00 – 09:00 uur en helpen voor ongeveer 4 uur. Alle andere functies zijn flexibel of in overleg.  

We hebben daar helaas niet de mogelijkheid voor, maar bij de vrijwilligersbijeenkomst krijg je een rondleiding en geven we je zoveel mogelijk informatie over wat werken bij ons inhoudt.