Gedragstherapie

We helpen je graag met al je vragen en problemen op het gebied van hondengedrag. Ook voor privétraining kun je bij ons terecht. Alle adviezen en oefeningen zijn altijd op maat voor jou en je hond voor het beste resultaat.

Een luisterend oor en gedegen advies

Als je vragen hebt rondom het gedrag van je hond is het fijn als je bij iemand kunt aankloppen die er echt verstand van heeft. Die de tijd neemt om goed naar je te luisteren. Onze gedragstherapeut kan je meer inzicht geven in het gedrag van je dier en helpen om gedragsproblemen te voorkomen en bestaande problemen op te lossen of terug te brengen naar een aanvaardbaar niveau. Je krijgt tijdens de gedragstherapie praktische en haalbare adviezen. .

Gedragstherapie bestaat meestal uit een consult met daaropvolgend een training en nazorg. Een consult is een gesprek van 1 à 2 uur waarbij nauwkeurig in beeld wordt gebracht welk gedrag je hond laat zien, waarom je hond dit laat zien en hoe je het gedrag kunt veranderen. Na afloop van een consult krijg je altijd een schriftelijk verslag met de adviezen en tips. Voorafgaand aan het consult vul je een vragenlijst en stemmen we telefonisch of per mail het precieze traject af.

Je kunt met alle gedragsproblemen bij ons terecht. Bijvoorbeeld bij:

SONY DSC

Een uitgebreid gedragsconsult is niet altijd nodig: bij minder complexe vragen is gedragstherapie in de vorm van een telefonisch advies vaak afdoende. Dit is bijvoorbeeld het geval bij preventief advies, wat erop gericht is problemen met je hond te voorkomen. Je kunt hierbij denken aan het voorbereiden van je hond op de komst van een baby of het voorkomen van vuurwerkangst. Om een goed advies te kunnen geven, vul je voorafgaand aan het gesprek een vragenlijst in. Als je het adviesgesprek liever per video call doet, dan is dit uiteraard ook mogelijk.

Ook als je ergens tegenaan loopt bij de opvoeding van je hond, kunnen we je helpen met een telefonisch advies. Soms is hierbij extra training wel noodzakelijk. 

Ten slotte: wil je graag een nieuwe hond, maar twijfel je wat voor hond het beste bij jou en je levensstijl past? Of weet je niet goed waar je op moet letten bij de aanschaf van een hond? Wij zijn experts in het matchen van mens en dier en kunnen je met een telefonisch aanschafadvies zeker een heel eind op weg helpen.

Soms hebben jij en je hond naar aanleiding van onze adviezen een of meerdere aanvullende trainingen nodig. Ook is privétraining mogelijk als je niet met je hond naar een hondenschool kunt of wilt. Een trainingsprogramma wordt altijd op maat en in overleg gemaakt. Je wordt begeleid door onze gedragstherapeut.

Soms kan het gedrag van je hond een dermate groot probleem zijn, dat je twijfelt of een therapietraject wel haalbaar is. Misschien vraag je jezelf af of jij wel de geschikte baas bent voor je hond. Soms zijn problemen heel goed op te lossen, maar bijvoorbeeld niet in combinatie met een druk gezin of in een drukke stad. In al dit soort gevallen adviseren we je om een gedragstest aan te vragen.

Als je hond betrokken is geweest bij een bijtincident, dan kan de gemeente om een gedragstest met risico-inschatting vragen. Ook voor deze gedragstest kun je bij ons terecht.

De prijzen van test- en behandelverslagen zijn afhankelijk van de uitgebreidheid van het verslag en variëren van € 40 tot € 120. 

Bij bezoek aan huis berekenen we reis- en parkeerkosten.

  • Consult (per uur) € 80
  • Telefonisch advies of videobellen (30 min) € 45
  • Privétraining per 30 min (max 45 min) € 45
  • Gedragstest algemeen € 80
  • Gedragstest hond-hond € 90
SONY DSC

Contact

Wil je een afspraak maken of meer informatie? Vul dan ons contactformulier in.