Afstand doen

Soms zijn er omstandigheden waardoor je niet meer in staat bent om je huisdier de zorg te geven die het nodig heeft. Voor jullie allebei kan herplaatsing van je dier dan de beste oplossing zijn. We helpen je daar graag bij.

Zorgvuldige herplaatsing

Soms kun je je hond of kat niet meer geven wat het nodig heeft. Afstand doen is dan een mogelijkheid. Bij DOA zorgen we ervoor dat je dier op een professionele en vooral ook liefdevolle manier wordt verzorgd en herplaatst. Wij zijn gespecialiseerd in het opvangen van dieren met medische en/of gedragsproblemen. We lossen bestaande problemen altijd zoveel mogelijk op voordat we een dier gaan herplaatsen. Natuurlijk kan je hond of kat ook bij ons terecht als er helemaal niks met hem of haar aan de hand is. Onze zorg is altijd op maat, toegesneden op de behoeften van het individuele dier. 

Deze benadering passen we ook toe bij herplaatsing: we zoeken altijd de optimale match tussen een nieuw baasje en een dier. Zo zorgen we dat dieren een tweede kans krijgen op geluk!

kylie-online

Hulp voor je hond

Als je hond een gedragsprobleem heeft, kan dat je soms tot wanhoop drijven. Zo erg dat je niet meer helemaal objectief naar je dier kunt kijken. Terwijl er misschien best nog wat aan het gedrag te veranderen is.  Misschien is afstand doen wel helemaal niet nodig? Wij kijken graag samen met jou of er een oplossing te bedenken is waardoor jullie misschien toch weer samen gelukkig kunnen worden. Onze gedragstherapeut helpt je graag. Soms is een probleem veel gemakkelijker op te lossen dan je denkt! 

Je kunt vrijblijvend contact opnemen met onze gedragstherapeut.

Van welke dieren kun je afstand doen?

Je kunt bij DOA alleen afstand doen van honden en katten. 

We nemen in principe alleen dieren op uit ons werkgebied. Verder kun je afstand doen van dieren die je bij ons hebt geadopteerd, ook als je buiten ons werkgebied woont. 

Ons werkgebied bestaat uit de gemeentes Amsterdam, Diemen, Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend en Waterland.

edje-web

Wat kost afstand doen?

Voor het doen van afstand betaal je in ieder geval het passende afstandstarief en indien van toepassing – bij honden met een ernstig gedragsprobleem – de gedragstest. Daarnaast kunnen medische kosten in rekening worden gebracht.


Afstandstarieven

  • Pup jonger dan 4 maanden gratis
  • Hond tussen 4 maanden tot 9 jaar €80
  • Hond 9 jaar of ouder €120
  • Kitten jonger dan 4 maanden gratis
  • Kat tussen 4 maanden tot 12 jaar €60
  • Kat 12 jaar en ouder €100
48679_Lieveheersbeestje (4)

Contact

Wil je afstand doen, heb je nog vragen of wil je de opties bespreken? Als je het contactformulier ingevuld naar ons opstuurt nemen we snel contact met je op. 

Let op: voor zowel katten als honden is helaas een lange wachtlijst. Als je je dier bij ons aanmeldt, kan het wel even duren voor je dier opgenomen kan worden.

Blijf op de hoogte

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks ons nieuwsbrief. Afmelden voor ons nieuwsbrief kan op elk moment.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.