Wij zijn DOA!

Het zal je maar gebeuren: je wordt gedumpt, verwaarloosd, aangereden, je bent doodziek. Dat overkomt helaas veel dieren. Gelukkig kunnen ze dan op DOA rekenen. Dieren die nergens anders terecht kunnen, krijgen bij ons een tweede kans op geluk.

Wij zijn DOA: het grootste asiel van Nederland

Mogen wij ons even voorstellen… Wij zijn DOA: het grootste en een-na-oudste dierenasiel van Nederland, gevestigd in Amsterdam. Met veel kennis, ervaring en liefde geven wij honden en katten alle zorg die zij nodig hebben. In tegenstelling tot veel andere asielen hebben wij alle dienstverlening onder één dak, waaronder een eigen dierenartspraktijk en veel getrainde professionals. Daarnaast weten mensen als zij bij ons adopteren wat voor dier zij krijgen, worden beestje en baasje zorgvuldig door ons gematcht en krijgen mensen drie maanden lang gratis advies en zo nodig begeleiding. We zijn een groot asiel maar een klein zelfstandig goed doel dat afhankelijk is van giften van donateurs om onze zorg voor de asieldieren waar te kunnen maken. Per jaar helpen wij zo’n 2000 honden en katten. Ons werk doen we met de inzet van vrijwilligers, al meer dan 120 jaar lang.  

Onze missie

DOA geeft dakloze honden en katten een tweede kans op geluk! DOA heeft alles en iedereen in huis om dakloze honden en katten er weer helemaal bovenop te helpen. Bij DOA weet je wat voor dier je krijgt. Wij zorgen voor een goede match tussen dier en baasje en geven optimale begeleiding na plaatsing. DOA vervult daarmee een wezenlijke maatschappelijke functie.

Onze visie: alleen maar gelukkige honden en katten

Bijna dagelijks zien we dieren die zo ziek, beschadigd of getraumatiseerd zijn dat het behoorlijke inspanningen kost om ze een tweede kans te geven. Daar blijven we vol toewijding en vertrouwen aan werken. Nog liever zien we dat het zover niet komt. We zijn er niet alleen voor dieren maar ook voor baasjes. We bieden de helpende hand met informatie en advies over de aanschaf, zorg en verzorging van honden en katten. Een hond of kat is het gelukkigst bij een fijne baas die vol liefde en respect voor hem zorgt. Hoe fijn zou dat zijn: alleen nog maar gelukkige honden en katten?

Dierenasiel plus dienstverlening

DOA is een asiel gespecialiseerd in de opvang van honden en katten (maar we weten ook heel veel van konijnen).  We vangen zwerf- en afstandsdieren op. Ook dieren waarvoor het baasje (tijdelijk) niet kan zorgen door een crisissituatie kunnen bij ons terecht.


Wij zijn er voor dieren met én zonder baasje. Daarom biedt DOA ook services aan om honden of katten mét een baasje gelukkig en gezond te houden. Met de inkomsten uit die
diensten zijn wij nóg beter in staat om de verzorging van onze asieldieren te betalen. Daardoor komt ook voor hen een gelukkige toekomst dichterbij. Bekijk hier onze diensten.

honden van DOA - dierenasiel Nederland

DOA werkt regionaal én nationaal

DOA heeft voor de opvang van zwerf- en afstandsdieren een regionaal werkgebied. Ons dierenasiel vangt honden en katten op uit de gemeentes Amsterdam en Diemen. Uit de gemeentes Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend en Waterland zijn wij het asiel voor de opvang van honden, katten en konijnen. 

Voor adoptie kunnen mensen uit heel Nederland bij ons terecht. Soms vinden asieldieren zelfs een nieuw thuis buiten onze landsgrenzen!

Katten in DOA - dierenasiel Amsterdam

Statutaire naam: Stichting Dierenopvang Amsterdam (DOA)
RSIN: 2562170
KVK: 40532070 

BTW-nummer: NL0025.62.170.B01 

IBAN: NL49 INGB 0000252696 
BIC: INGBNL2 

Blijf op de hoogte

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks ons nieuwsbrief. Afmelden voor ons nieuwsbrief kan op elk moment.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.