Algemeen
Werken jullie op afspraak?
Ja, wij zijn uitsluitend te bezoeken op afspraak. Indien je een donatie in natura wilt doen, bent je zonder afspraak welkom van maandag t/m zaterdag tussen 10:30 & 15:30 uur.
Ik wil geen post of e-mail meer ontvangen, hoe werkt dat?
Jammer! Je kunt dit regelen door dit contactformulier in te vullen. Indien je aangeeft wat je niet meer wilt ontvangen, zullen wij dit zo spoedig mogelijk voor je regelen. Wil je ons op een andere manier steunen? Kijk dan op deze pagina!
Hoe geef ik een adreswijziging door?
Dat kan via het contactformulier. Wij ontvangen graag je oude en je nieuwe adres.
Hoe kan ik mijn donateurschap opzeggen?
Je kunt jouw donateurschap opzeggen door een contactformulier in te sturen.
Krijg ik korting met mijn stadspas?
Helaas is de stadspasregeling bij ons niet van toepassing.
Kan ik met mijn dier bij jullie dierenarts terecht?
Onze dierenarts is alleen beschikbaar voor onze asieldieren of voor nét geadopteerde DOA asieldieren binnen de afgesproken termijn.
Gebruiken jullie AI voor campagnes?
Voor onze campagnes maakt DOA soms gebruik van AI-gegenereerde beelden. Ten eerste, omdat sommige beelden niet gemaakt kunnen worden met asieldieren. We willen hen niet blootstellen aan onnatuurlijke situaties of fotoshoots die te veel stress opleveren. AI-beelden bieden daarvoor soms een oplossing. De AI-beelden dienen bij DOA uitsluitend om een creatief campagneconcept over te brengen. Ze ondersteunen onze boodschap visueel, maar vervangen geen echte verhalen van asieldieren. Wanneer we over onze dieren die zich in het asiel bevinden communiceren, gebruiken we altijd echte foto’s en verhalen. AI wordt uitsluitend ingezet voor generieke, thematische beelden in de campagnecontext. Dit zorgt voor een respectvolle en effectieve communicatie, zonder afbreuk te doen aan de authenticiteit van ons werk.
Dierenasiel
Kan ik mijn dier afstaan?
Dit is, hoe vervelend ook, mogelijk bij ons. Meer lezen? Dat kan op deze pagina.
Kan ik een dier adopteren?
Zeker! Indien we een juiste match voor je hebben. Interesse? Vul dan het adoptieformulier in.
Wanneer gaan jullie een nieuw baasje zoeken voor gevonden dieren?
We zijn wettelijk verplicht een zwerfdier 14 dagen op te vangen voordat we een nieuw baasje mogen zoeken. Dit is om een eventueel baasje de kans te geven zijn dier weer op te halen. We kunnen een dier pas herplaatsen zodra de dierenarts hier goedkeuring voor geeft. Het kan dus zijn dat zieke of gewonde dieren eerst nog een tijdje in de ziekenboeg verblijven voor behandeling. Zo nodig worden dieren ook eerst gesocialiseerd of getraind als hun gedrag nog niet zo is als het moet zijn of als ze te jong zijn om geadopteerd te worden. Als het dier klaar is voor adoptie, vind je het profiel hier.
Wat is jullie werkgebied?
Wij nemen dieren op uit Amsterdam, Diemen, Weesp, Purmerend, Edam-Volendam, Landsmeer, Waterland en Beemster.
Wat gebeurt er met een dier dat bij jullie wordt gebracht?
De eerste 14 dagen gaat het dier in quarantaine. Dit betekent dat het dier in een apart hokje wordt gehuisvest. Hier kan hij rustig wennen aan zijn nieuwe omgeving en kunnen onze verzorgers hem goed observeren. Een dier wordt meestal meteen gevaccineerd en gechipt. Ook wordt het dier dezelfde dag (met uitzondering van zondag) op onze website geplaatst. Als een dier direct medische hulp nodig heeft, dan zorgen we daarvoor. Ook worden dieren meteen vanaf het begin gesocialiseerd en op hun gemak gesteld. Als een zwerfdier na 14 dagen niet is opgehaald door zijn baasje, dan zullen we opzoek gaan naar een nieuw baasje en komt het dier voor adoptie.
Hoe kan ik meer info krijgen over een gevonden dier?
Als je een dier kwijt bent kijk dan op deze pagina!
Als je denkt dat een gevonden dier mogelijk jouw vermiste dier is, maar je weet het niet zeker, dan kun je contact met ons opnemen. Geef dan het diernummer door die bij het dier staat vermeld.
Ben je geïnteresseerd om een gevonden dier te adopteren en wil je bijvoorbeeld weten of het dier bij kinderen of andere dieren kan, dan kunnen wij daar meestal pas na een paar weken een goed antwoord op geven. Het beste is dan ook om na minimaal 2 weken ná binnenkomst een mail te sturen of het contactformulier in te vullen.
Ik heb een dier gevonden, wat nu?
In principe kun je honden en katten waarvan je denkt dat het een zwerfdier is, altijd naar ons toe brengen tussen 10:30 & 15:30 met uitzondering van zondag. Het is fijn als van tevoren even belt! Maar let op: katten mogen vaak van hun eigenaar een straatje om. Daarom is lang niet iedere kat op straat een zwerfkat. Wij raden aan om katten op straat niet te voeren. Een kat kan hierdoor minder vaak of niet naar huis terug gaan. Of misschien heeft de kat wel een speciaal dieet. Indien een kat gewond of ziek is kun je hem naar ons toe brengen. Gaat het om een gezonde kat, is het handig om eerst uit te zoeken of hij een eigenaar heeft. Je kunt kijken op www.amivedi.nl om te kijken of de eigenaar het dier daar als vermist op heeft gezet of daar zelf een oproep doen.
Wij vangen alleen zwerfdieren op uit de gemeentes Amsterdam, Diemen, Waterland, Weesp, Beemster, Landsmeer, Edam-Volendam en Purmerend. Als je een dier elders hebt gevonden, breng hem dan naar het asiel in de betreffende regio. Dit geeft een eventuele eigenaar de beste kans zijn dier weer terug te vinden.
Dagopvang
Welke vaccinaties heeft mijn hond nodig?
Honden dienen gevaccineerd te zijn tegen:
- Cocktail-enting (3 jaar geldig)
- Weil-enting (1 jaar)
- Kennelhoest (1 jaar geldig)
*Deze vaccinaties moeten minstens drie weken voor de eerste opvangdag gegeven zijn en mogen niet ouder zijn dan één jaar.
**Mocht je hond niet goed gevaccineerd zijn of wanneer je niet beschikt over een geldig vaccinatiebewijs, dan kunnen we je hond helaas niet opnemen.
***Alle dieren dienen gechipt te zijn.
Wat kost de dagopvang?
De tarieven zijn te vinden op deze pagina.
Hoe werkt het met betalen?
Wij werken op basis van een jaarabonnement De factuur ontvang je aan het begin van de maand, zie onze tarieven hier.
Kan ik mijn dagen ruilen?
Nee. dit is helaas niet mogelijk.
Kan mijn hond indien nodig overnachten?
1. Overnachten in de dagopvang is alleen mogelijk tussen twee opeenvolgende opvangdagen.
Hiervoor wordt een nachttarief berekend.
2. Mocht een hond door overmacht moeten overnachten in de dagopvang zonder dat er sprake
is van een opeenvolgende dagopvangdag, dan dient de eigenaar de hond de volgende dag
voor 08.00 uur op te halen. Op zaterdag is de ophaaltijd om 09.00 uur.
Zit mijn hond samen met andere honden?
Wij werken met groepen of solo opvang. Dat is afhankelijk van het karakter en gedrag van de hond.
Is er nog plek in de dagopvang?
Voor informatie over beschikbaarheid verzoeken wij je contactformulier in te vullen.
Wat zijn de openingstijden van de dagopvang ?
Wij werken met brengtijden tussen 07:00 & 09:30, halen mag tussen 16:30 en 19:00 uur. Op zaterdag en feestdagen gelden afwijkende breng-en haaltijden: brengen tussen 08:00 en 09:30 en halen tussen 15:00 en 16:30 uur. Op zondag is de dagopvang gesloten.
Dierenpension
Mijn kat heeft andere speciale behoeftes, nemen jullie mijn kat aan?
(Bijna) alles is in overleg mogelijk. Wij zullen altijd rekening houden met wat het beste is voor het dier. Wij zullen dan ook indien nodig jouw reservering afwijzen.
Nemen jullie diabetes katten aan?
Helaas kunnen wij katten met diabetes niet de zorg bieden die ze nodig hebben. Deze kunnen wij dan ook helaas niet verwelkomen in ons pension.
Mijn dier krijgt medicatie kan dat?
Dat is geen probleem. Hier is wel een toeslag aan verbonden. Meer info over de prijzen vind je hier.
Kan ik een annuleringsverzekering afsluiten?
Dat kan zeker. U kunt bij ons een annuleringsverzekering afsluiten tegen 10% van het totaalbedrag van uw reservering. Hier vindt u de annuleringsvoorwaarden.
Vanaf welke leeftijd is mijn dier toegestaan?
Je hond is toegestaan vanaf 6 maanden mits volledig gevaccineerd.
Je kat is toegestaan vanaf 6 maanden mits volledig gevaccineerd.
Zijn alle hondenrassen toegestaan?
Alle rassen zijn bij ons toegestaan!
Wat moet ik meenemen naar het dierenpension?
Het dierenpaspoort met daarin de benodigde vaccinaties. Indien het dier speciaal voer krijgt, vragen wij om dit ook mee te nemen. Wij kunnen voeding eventueel koelen of bewaren in de vriezer. Wij verzoeken je om mandjes en/of speelgoed thuis te laten.
Welke vaccinaties heeft mijn dier nodig in het dierenpension?
Als je dier komt logeren in ons pension, zijn bepaalde vaccinaties verplicht. Welke dat zijn, vind je op de pensionpagina’s:
– kattenpension: hier vind je info over de vereiste vaccinaties voor je kat
– hondenpension: hier vind je info over de vereiste vaccinaties voor je hond
Deze vaccinaties moeten minstens drie weken voor de eerste pensiondag gegeven zijn en mogen niet ouder zijn dan een jaar. Mocht je dier niet goed gevaccineerd zijn of wanneer je niet beschikt over een geldig vaccinatiebewijs, dan kunnen we je dier helaas alleen opnemen als er plaats is op onze quarantaine-afdeling (quarantainetarief).
Ook dienen alle pensiondieren gechipt te zijn.
Moet ik vooraf reserveren?
Ja! Wij raden aan geruime tijd van tevoren te reserveren via het online reserveringsformulier. Je kunt maximaal 6 maanden van tevoren reserveren.
Wat zijn de openingstijden van dierenpension DOA?
Brengen kan op de gereserveerde dag tussen 13:30 & 15:30 uur. Halen kan op de gereserveerde dag tussen 10:30 & 12:30 uur. Brengen of halen op zondag/feestdagen kan helaas niet.
Vrijwilligers
Kan ik één of een paar keer meelopen om te kijken hoe het is om vrijwilliger bij jullie te zijn?
We hebben daar helaas niet de mogelijkheid voor, maar bij de vrijwilligersbijeenkomst krijg je een rondleiding en geven we je zoveel mogelijk informatie over wat werken bij ons inhoudt.
Kan ik mijn tijden zelf indelen?
Al het schoonmaakwerk vindt plaats in de ochtend, zodat de dieren een schone kennel hebben voor de rest van de dag. Vrijwilligers starten tussen 08:00 – 09:00 uur en helpen voor ongeveer 4 uur. Alle andere functies zijn flexibel of in overleg.
Lichamelijk kan ik het schoonmaakwerk niet aan, maar ik wil wel graag helpen. Kan dat alsnog?
Wij hebben zeer uiteenlopende vrijwilligersfuncties, ook zonder lichamelijke belasting. De actuele/openstaande functies lees je op deze pagina. Neem bij twijfel contact met ons op.
Ik wil graag alleen dieren komen knuffelen. Kan dat bij jullie?
Onze dieren vragen veel zorg en kunnen vaak door hun verleden niet zomaar geknuffeld worden. Dit ‘re-integratieproces’ noemen wij Socialisatie. Om hiermee van start te gaan heb je gedegen kennis nodig of dien je eerst te beginnen als vrijwilliger in een van de openstaande functies.
Krijg ik reiskostenvergoeding als vrijwilliger?
Helaas kennen wij geen onkosten- en/of reiskostenvoerding toe aan vrijwilligers. Bij de functie ‘chauffeur’ is dit wel het geval.
Ik heb een vriend/vriendin/bekende die vrijwilliger bij jullie is. Kan ik een keer meelopen?
Wanneer je al een persoon binnen de organisatie kent is het mogelijk om middels een ‘dagcontract’ met die persoon mee te lopen. Hopelijk raak jij zo ook enthousiast om vrijwilliger te worden!
Kan ik ook alleen tijdens een vakantie komen helpen?
Om onze dieren de beste zorg te kunnen geven, kost het best veel tijd en energie om jou in te werken en te begeleiden. Daarom vragen wij een minimale beschikbaarheid van één dagdeel per week voor een periode van 6 maanden. Voor receptie en mobiele nazorg geldt een minimale beschikbaarheid van 9 tot 12 maanden.
Wat zijn de minimale vereisten om als vrijwilliger te starten?
Je moet minimaal 18 jaar oud zijn, voor 6 maanden éénmaal per week (of vaker) beschikbaar zijn voor een dagdeel van 4 uur en Nederlands en/of Engels spreken.
Wat is de minimum leeftijd om vrijwilligerswerk te komen doen?
De minimumleeftijd om als vrijwilliger te starten bij DOA is 18 jaar. Dat heeft alles met veiligheid te maken. Ben je minimaal 18 en wil je bij ons aan de slag? Leuk! Zie deze pagina voor meer!
Hoe meld ik mij aan voor vrijwilligerswerk bij dierenasiel DOA?
Leuk dat je interesse hebt! Op de vacaturepagina kun je het bijbehorende aanmeldingsformulier invullen.