Richelle en Ferry 

‘Wij hopen dat hij alles kan inhalen wat hij tekort is gekomen’

‘Wij zagen Ferry, die toen nog Fernando heette, voorbijkomen op social media. Maar ja eigenlijk waren er niet zeker van of we klaar waren om een hond te adopteren. Toen kwam er weer een leuk filmpje van hem voorbij waaraan je kon zien dat het een hond is met een gouden hartje. Wij zijn gaan kijken of we hem konden adopteren, want we hadden sterk het gevoel dat wij hem kunnen geven wat hij nodig heeft. En gelukkig is dat zo: het gaat super met ons en met Ferry. 

We gaan regelmatig met hem naar de bossen en de duinen. Hij heeft energie voor tien en dat vinden wij zo leuk. In huis is hij heel rustig, maar buitenshuis gaat hij helemaal los. Wij noemen hem soms wel Ferry de Sloper omdat hij alle ballen kapot bijt, wij hebben al heel wat tikkies betaald van andere baasjes die ineens hun bal kwijt waren. Wat heel leuk is, is dat wanneer je hem knuffelt hij terug knuffelt. Dan legt hij zijn poot op ons, zo lief! Hij luistert al vanaf het begin heel erg goed. 

Het is zo’n lieve hond, op alle vlakken, we snappen niet dat iemand afstand van hem heeft kunnen doen. Laat staan vastbinden aan een bankje en dan weglopen! Onvoorstelbaar. Ik vind het ongelofelijk dat hij ons zo snel vertrouwt na wat hij heeft meegemaakt. Wij hopen dat hij bij ons alles kan inhalen wat hij daarvoor tekort is gekomen. Al zou het maar voor een paar jaar zijn, hij is al acht. Wij willen Ferry alles geven wat hij nodig heeft.’ 

*Op de foto staat Richelle (links) op de foto met Ferry en Senna