Luna 

Vaak hebben ze een heftig verleden, maar wij helpen ze er weer helemaal bovenop. Maak kennis met de kanjers van DOA.

Hoi Luna hier! Ik zit al veel te lang in het asiel en er is écht helemaal niemand voor mij gekomen. En weetje, dat maakt mij echt heel verdrietig! Ik zal mij nog een keer voorstellen, maar willen jullie mijn verhaal dan alsjeblieft delen? Ik ben zo toe aan een nieuw huis!

Ik ben dus Luna en ik ben als klein Luna-pupje van de straat geplukt in Albanië. Uiteindelijk in Nederland terechtgekomen. Inmiddels spreek ik al een aardig woordje Nederlands. Dat heeft mijn vorige baasje mij geleerd. Helaas kon ik daar niet blijven. Ik heb namelijk soms wat moeite met vreemde mensen. Best jammer ook want blijkbaar schrikt dat potentiële baasjes af. Als eenmaal het ijs gebroken is, dan maak ik de meest gekke zoomies om je heen en houd ik van je tot de maan en terug! Misschien heb je ook gezien dat ik een beetje krommige achterpootjes heb. Maak je daar maar niet druk om hoor. De dierenarts heeft dat onderzocht en ik heb nergens last van!

Ik heb natuurlijk ook mijn ‘eigenaardigheden’… Leuk weetje is dat ik ’s ochtends een beetje last heb van een ochtendhumeur. Tja, met mij hoef je echt niet te verwachten dat wij ’s morgen vroeg in de regen en in de kou naar buiten gaan. Überhaupt naar buiten gaan in de regen, is niets voor mij. Als het even kan blijf ik lekker binnen, maar als ik dan toch buiten ben en de druppels voel, dan zoek ik snel een schuilplaats! Klinkt mijn verhaal je als muziek in de oren? Meld je dan snel aan!

Të shikosh (tot ziens)! Liefs Luna