Huib en Annemieke met Peridot en Topaz

‘Ze zijn soms een beetje bang, maar het zijn ontzettend lieve dieren’

‘Onze vorige kat is overleden aan ouderdom en na verloop van tijd zijn wij ons gaan oriënteren op het adopteren van een nieuwe kat. We wilde liever geen kittens, die toch wel snel een baasje vinden. We hebben veel ervaring met katten waar iets mee is en vinden het leuk om ons daar extra voor in te zetten, om hen veilig te laten voelen.

De omschrijving van Peridot en Topaz op de website van DOA klopte helemaal. Ze werden als duo aangeboden. De eerste maanden zijn we met een lach en een traan doorgekomen; ze waren zo wereldvreemd en bang maar iedere stap die ze maakten was daardoor extra betekenisvol. Topaz is best sociaal maar heeft wel zijn buien. We kregen te horen dat Peridot nog nooit geaaid was en stukje bij beetje mochten wij haar ook aaien. Gisteravond kwam ze zelfs voor het eerst op schoot liggen! We hebben ze in het begin 6 weken binnengehouden zodat ze konden wennen. Toen waren ze toe aan rondkijken buiten. Maar ze wilden dat absoluut niet alleen doen, dat moest samen met ons. Zo bijzonder! Ze zijn soms een beetje bang maar het zijn ontzettend lieve dieren. Wij hebben vertrouwen dat het goed zou komen en stukje bij beetje lukt dat ook.

DOA-medewerker Samantha was erg betrokken bij deze twee katten. Wij sturen haar nog steeds foto’s van Topaz en Peridot. Bijzonder dat de mensen bij DOA zo betrokken zijn bij juist de bangste en moeilijkste dieren. Dat heeft ons echt geraakt.

*nb: op de foto staan Huib en Annemieke met Topaz; Peridot vond het te spannend!