Roos en Dida

‘Ik hoop dat ik Dida zo lang mogelijk bij mij mag hebben’

‘Ik wilde heel graag weer een kat. Mijn vorige kat, die ook bij DOA vandaan kwam, is 1,5 jaar geleden overleden. Ik vind het een beetje onzin om een jong katje een huisje te geven terwijl er zoveel lieve dieren in het asiel zitten. Waarom zorgen we niet dat alle asielen leegraken voor we aan nieuwe dieren beginnen?

Ik zag het verhaal van Dida op social media en ik was gelijk verliefd. Toen ik kwam kijken kwam Dida gelijk bij mij op schoot liggen en bleef daar ook. Toen ik de dierenverzorger van DOA liet weten dat ik Dida wilde adopteren, werd zij emotioneel van blijdschap. Dida is al 17, heeft al zo veel meegemaakt en niemand wilde haar adopteren. Ik heb een klein huisje en daar kunnen niet veel katten terecht, daar past een oud besje als Dida goed bij! Zij ligt lekker op allerlei verschillende plekken en is daar heerlijk tevreden mee.

Dida schreeuwt keihard. Als ik thuiskom, gaat ze altijd roepen van blijdschap en word ik luidkeels verwelkomd. Wanneer ik mijn vriend ga bellen en zij zijn stem hoort, gaat zij ook keihard roepen. Dida is ook helemaal fan van hem. Als ik ga slapen dan gaat zij gelijk op mijn buik liggen en dat vind ik zo fijn. Bij vorige baasjes was Dida niet zindelijk, daar heb ik hier thuis niks van gemerkt. En anders had ik gewoon nog een paar kattenbakken neergezet 😉

Ik vind het zo bijzonder dat ik haar pas vier maanden heb maar dat zij zo onderdeel is van mijn huis en mijn leven. Ik merk dat ik dat heel erg heb gemist. Ze is natuurlijk nu al 17 en heeft medicatie en dieetvoer nodig, maar ik hoop dat ik Dida zo lang mogelijk nog bij mij mag hebben. Het is zo bijzonder dat je zo’n band met zo’n beestje mag krijgen, ik vind dat echt fantastisch.