Laetitia en Bella

‘Wij hebben het idee dat ze de liefde die zij heeft gemist, probeert in te halen’

‘Mijn dochter Roxy en ik hebben heel lang een kat gehad, dat was eigenlijk ons kindje. Hij is 21 geworden en een dik jaar geleden overleden. Toen was ons hondje, de chihuahua Mr. Nilsson van 13 jaar, alleen en dat was een beetje zielig. Dus we wilden graag een vriendje voor hem en we wilde heel graag een dier uit het asiel adopteren. We hebben toen een afspraak gemaakt bij DOA om te praten over adoptie. We mochten toen kennismaken en Mr. Nilsson heeft Bella uitgekozen. Toen was het wel even spannend voor Bella om te wennen aan een hele nieuwe situatie maar dat pakt zij heel goed op. De twee hondjes hebben het heel leuk samen. Bella kopieert Mr. Nilsson’s gedrag, dat is heel grappig. Mr. Nilsson fleurt helemaal op door de aanwezigheid van Bella, dat is zo mooi om te zien!

Doordat ze geen tanden heeft kan ze niet goed eten, ik meng haar brokken met heet water en blikvoer en dat gaat goed. Ze was erg mager dus we hebben haar flink verwend toen ze bij ons kwam. We zijn geen hond met lang haar gewend dus dat was voor ons weer wennen; nu borstel en knip ik Bella zelf. Ik heb online plaatjes opgezocht en het knippen lukt best aardig!

Ze komt uit een hele beroerde situatie waar ze waarschijnlijk alleen maar in een kooi heeft gezeten en puppy’s heeft gebaard. Vandaar dat ze geen tanden meer heeft, ze werd heel slecht verzorgd. Ondanks wat ze heeft meegemaakt is ze helemaal niet bang. In tegendeel: wij hebben het idee dat ze de liefde die zij heeft gemist, probeert in te halen. Ze krijgt geen genoeg van al onze knuffels, zo heerlijk. Bella is 9 maar ze lijkt wel 1, zo blij en vrolijk is zij! Ze is heel lief en zit altijd op schoot. We zijn dol op haar.’