Vrijwilliger Patrick

‘Ik vind het fijn om onder de mensen én onder de dieren te zijn’

‘In september ben ik vier jaar aan de slag bij DOA. Twee keer per week zet ik mij in voor het hondenteam en waar ik ook verder nodig ben. Ik had tijd over en wilde altijd al graag iets met dieren doen, en dat werd vrijwilligerswerk bij DOA.

Alle werkzaamheden waarmee ik kan helpen doe ik graag, van heggen snoeien tot honden socialiseren. Wat socialisatie precies is? Met socialisatie laten we dieren die bang zijn, langzaam wennen aan mensen en bijvoorbeeld aan een halsband dragen en aan de lijn lopen. Je laat zien dat mensen ook leuk kunnen zijn, want ze komen vaak uit een vervelende situatie. Meestal ben je dan een tijdje met dezelfde honden bezig, om dat vertrouwen op te bouwen maar ook extra om ze te wassen en dat soort dingen. Omdat ik regelmatig kom, heb ik meestal wel vijf of zes honden waar ik op dat moment mee aan de slag ben.

Wat ik het mooist vind aan mijn vrijwilligerswerk bij DOA? Eigenlijk alles. Ik vind het heerlijk om er te zijn. De dieren verzorgen, klusjes die blijven liggen oppakken, helpen op alle vlakken. Samenwerken met de leuke vrijwilligers en medewerkers van DOA. Ik vind het fijn om onder de mensen én onder de dieren te zijn.

Daarnaast sleutel ik aan auto’s en heb ik vijf geiten waar ik me lekker mee bezig hou. Die heb ik overgenomen van een oude boer die dat niet meer kon. Ze wonen tegenover mijn huis, ik geniet ervan om tijd met ze door te brengen en ze te verzorgen. Ik heb zelf ook een hond, Maya, een Stafford van 11 jaar oud. Zij komt uit een asiel en is mishandeld geweest vroeger. Ze is heel timide maar met mij kan ze helemaal zichzelf zijn. Zij is echt mijn kindje, wij hebben het heel fijn samen.’