Vrijwilliger Evgeniya

‘Ik hou van asielkatten en wil helpen ze beter en gelukkiger te maken’

‘Ik ben ongeveer twee jaar vrijwilliger bij DOA. Zodra het kon na corona ben ik begonnen bij de kattenafdeling. Elke dinsdag kom ik helpen met het schoonmaken en socialiseren van de katten. Ik ben een echt kattenvrouwtje! Ik hou enorm van katten en breng graag tijd met ze door. Vooral asielkatten; velen van hen hebben zo’n moeilijke tijd gehad en ik wil heel graag warmte en liefde brengen en hen helpen beter en gelukkiger te maken.

Ik kom oorspronkelijk uit Siberië, Rusland en heb een tijdje in Moskou gewoond. Overal waar ik heb gewoond, heb ik vrijwilligerswerk voor katten gedaan. Ik woon nu zeven jaar in Nederland. Werken als vrijwilliger om katten in het asiel te socialiseren, is voor mij ook socialisatie geweest 😉 Ik heb geweldige mensen ontmoet bij DOA en zelfs hele goede vrienden gemaakt. Via iemand bij DOA leerde ik ook over kattenoppas zijn, dus het werken bij DOA heeft op veel niveaus een grote impact op mijn leven gehad.

De ‘pittige’ katten, degenen met karakter, zijn degenen die ik het leukst vind. Ik hou van de uitdaging om katten die bang zijn te helpen om rustiger te worden en aan mensen te wennen. Schildpadjeskatten zijn altijd mijn favoriet geweest; het lijkt wel alsof ze een ander soort persoonlijkheid hebben. Het zijn bijna altijd vrouwtjes en ze weten precies wat ze willen en dat vind ik heel grappig. Ik denk dat ik dat gedrag bij mezelf herken en er daarom om moet lachen.’