Veilig doneren

Er bestaan meerdere manieren om veilig offline (op de oude, vertrouwde manier) en online (digitaal) te doneren voor asieldieren. Goed om te weten is dat de acceptgiro in Nederland verdwijnt. Hoe kun je veilig doneren aan DOA? Wij zetten het voor jou op een rijtje.

Acceptgiro verdwijnt

Per 1 juni is het niet meer mogelijk om te betalen met een acceptgiro. Currence, de producteigenaar van de acceptgiro, heeft besloten per 1 juni 2023 definitief te stoppen met deze manier van betalen. De reden is dat het gebruik van de acceptgiro flink is afgenomen de afgelopen jaren. Banken verwerken acceptgiro’s nog tot en met 31 mei 2023.

Meer informatie over het verdwijnen van de acceptgiro is hier te vinden.

Verschillende manieren om te doneren

Er zijn verschillende manier om veilig te doneren: 

  • Online kun je eenmalig of structureel steunen door het online formulier in te vullen. Deze kun je hier vinden. Op het formulier kun je invullen of het een eenmalige of terugkerende donatie is. 
  • Een donatie kan ook worden overgemaakt door te machtigen (automatische incasso). Als je wilt betalen met automatische incasso, dan moet je ons machtigen. Je gebruikt hiervoor een machtigingsformulier. Deze wordt meegestuurd met de Dakloze dierenkrant of kun je via de contactgegevens onderaan deze pagina bij ons opvragen.  
  • Ook kun je online betalen met een QR code via iDeal; deze persoonlijke code naar je eigen veilige betaalomgeving staat op de brief bij de Dakloze dierenkrant die je van ons krijgt. 
  • Gebruik van een eenmalige machtiging; dit is een nieuw betaalmiddel en lijkt het meeste op de acceptgiro. Deze wordt meegestuurd met onze nieuwsbrief. 
Vragen of contact

Heb je vragen over doneren? Of wil je graag meer informatie ontvangen? Neem contact op met Alexander Bulthuis, a.bulthuis@doamsterdam.nl of op 06- 579 97 471 (tijdens kantooruren).