Portret DOA-vrijwilliger Ramon in De Telegraaf  

Op 17 juni heeft het magazine VRIJ van De Telegraaf aandacht besteed aan een van onze vrijwilligers, super leuk!
Vrijwilligerswerk bij DOA dierenasiel Amsterdam

Al jaren was Ramon van Meurs (37) van plan om vrijwilligerswerk in een dierenasiel te doen. Maar – het zal velen bekend voorkomen – het kwam er nooit van. Totdat hij zich afgelopen oktober online aanmeldde. Nu is Ramon elk weekeinde een paar uur te vinden bij de Dierenopvang Amsterdam. Hokken schoonmaken, voer geven, uitlaten. 

Ook bange honden socialiseren doet Ramon, in het dagelijks leven financieel adviseur bij een bank, met liefde. Sommige nieuw aangekomen viervoeters zijn mishandeld of verwaarloosd. Ze dienen aan het geluid van een menselijke stem te wennen, dus praat hij een kwartiertje rustig tegen ze aan. Dat vindt hij het mooiste van dit werk: deze angstige honden vooruit zien gaan, met een adoptie als kers op de taart. 

Zelf heeft Ramon samen met zijn vriend ook een hond geadopteerd: Olivier, oftewel Ollie. Mensen zijn vaak verbaasd als ze horen dat deze olijke beagle-achtige uit het asiel komt. Daar zitten toch alleen grote en agressieve honden? Dat is beslist niet het geval, weet Ramon inmiddels uit ervaring. Vandaar zijn oproep: „mensen, wil je een lieve hond, kijk eerst eens in het plaatselijk asiel. Daar heb je ze voor het uitkiezen en ze zijn je eeuwig dankbaar .

Wil je misschien zelf vrijwilligerswerk doen? Hier vind je meer informatie: