Moederpoes met kittens gedumpt

Moederpoes met kittens gedumpt voor ons hek

Een naar begin

Een plastic krat met daarin een bange moederpoes en haar 4 kittens. Dat is wat dierenverzorger Danii aantrof bij het hek van DOA, op de vroege ochtend in mei. Haar eerste reactie: zijn moeder en kittens uitgedroogd? Onderkoeld? Wat hebben ze als eerste nodig om te overleven? Haar tweede reactie: waarom heeft de eigenaar niet eerder aan de bel getrokken? En: hoeveel kittens gaan er dit jaar weer volgen?

Poes in krat

Babyseizoen bij DOA

Het babyseizoen loopt bij DOA tegenwoordig van april tot oktober. In die periode worden we, naast de nodige pups, overladen met honderden kittens. In een krat achtergelaten, over het hek gezet of langsgebracht, door de dierenambulance en een enkele keer door de eigenaar. We vangen ze op, voeden ze, geven ze de nodige medicatie en verzorging. En we gaan op zoek naar een fijn nieuw baasje.

Mama en kittens maken het goed

Mamapoes Sansa en haar vier rode kittenzoontjes Queeny, Micky, Luca en Menno maken het gelukkig goed. Ze schrikt af en toe nog van harde geluiden, maar wat wil je ook na wat zij heeft meegemaakt! De kittens zijn gelukkig trauma-vrij aan het opgroeien in een pleeggezin. Ze groeien als kool en maken daar het hele huis onveilig. Wanneer ze er klaar voor zijn komen ze terug naar DOA, en gaan wij aan de slag om een forever home voor ze te vinden!

moederkat kitten