Vrijwilliger Tanja

Al vele jaren kom ik bijna iedere vrijdag bij DOA helpen om kattenkennels schoon te maken! Vroeger als klein meisje werkte mijn moeder als vrijwilliger in een asiel en tijdens de vakanties ging ik altijd mee. Dat vond ik toen al helemaal geweldig. Ik had eerst zelf ook een kat, die ik ooit van DOA heb geadopteerd. Hij is 18 jaar oud geworden. Ik ben veel van huis, dus toen mijn kat er niet meer was besloot ik niet een nieuwe kat te adopteren. Het vrijwilligerswerk bij DOA is een hele fijne manier om iets waardevols te doen en lekker katten om me heen te hebben!

Ik ben ook zo nu en dan ook pleegouder voor kittens of een ziek dier. Ik vind het heel bijzonder om zo intensief voor een bepaald dier te kunnen zorgen en het te helpen herstellen.

In het dagelijks leven ben ik freelance juridisch journalist en schrijf ik rechtbankverslagen en langere verhalen voor juridische tijdschriften. Mijn werkende leven is heel afwisselend en die vrijdagochtend bij DOA in de kennel geeft mij houvast. Doordat ik regelmatig kom ken ik de katten goed en zie ik ze veranderen. Bijvoorbeeld een hele bange kat zie ik dan per week letterlijk dichterbij komen. Zo zie je hier in het asiel vaak dat en dier dat pech heeft gehad in zijn leven, opknapt en daarna weer een mooi nieuw leven tegemoet gaat. Zo mooi dat ik daar op mijn manier aan bij kan dragen!