Vrijwilliger Steve 

DOA-kanjer Steve vrijwilliger dagopvang

Ik ben één ochtend in de week aan de slag als vrijwilliger bij de Doggy Day Care. Dat is de hondencrèche van DOA, waar mensen hun hond kunnen brengen als ze bijvoorbeeld moeten werken. Ik zou graag een hond willen adopteren, maar ik reis te veel; dit is voor mij een geweldige manier om toch met dieren in aanraking te komen.

Het is heerlijk om met de honden om te gaan en een band op te bouwen. Het voelt als een beloning als ze blij zijn om mij te zien! Ik vind het belangrijk de dieren goed te kennen, zodat ik weet wat ze nodig hebben. Het is ook fijn en belangrijk voor mij om een goede relatie op te bouwen met de baasjes. Onlangs kwam een cliënt huilend binnen omdat ze hulp nodig had met iets met haar hond. Het voelde zo goed om haar te kunnen helpen!

Ook train ik nieuwe vrijwilligers. De afgelopen twee of drie maanden heb ik ongeveer 7 verschillende mensen opgeleid om te helpen met Doggy Day Care. Dat is dus een extra activiteit en verantwoordelijkheid en vind ik leuk om te doen. Ook als iemand extra hulp of training nodig heeft, zal ik extra diensten draaien om te helpen. In mijn dagelijkse leven werk ik in de merchandising voor Calvin Klein. Ik zit al 20 jaar in de mode! Ik werk graag in de mode, maar naast deze serieuze baan in het bedrijfsleven is het zo leuk om deel uit te maken van een heel andere wereld met de dieren en het asiel. Het is voor mij een goede manier om iets betekenisvols te doen en terug te geven aan de samenleving.