Baliemedewerker Elise

Ik ben met dieren gaan werken toen ik me jaren geleden aanmeldde als vrijwilliger bij het asiel in Purmerend (dat nu overigens niet meer bestaat). Dat gaf zo veel voldoening, dat ik de mogelijkheid om daar betaald aan de slag te gaan met twee handen heb aangegrepen. Ik ben van oorsprong jurist maar vind het werken met dieren zo veel leuker! Op een gegeven moment kwam er een vacature bij DOA en daar heb ik meteen op gesolliciteerd. Dat is bijna tien jaar geleden en ik heb het nog steeds erg naar mijn zin bij DOA! 

Ik werk bij de balie als wat officieel heet ‘klantrelatie manager’. Wij zijn het gezicht en eerste aanspreekpunt van DOA. Via de telefoon zijn wij sinds kort onderdeel van een nieuwe afdeling klantenservice. En aan de balie staan wij mensen fysiek te woord. Eerst deden wij alles zelf; nu werken we naast de betaalde medewerkers met zo’n 15 tot 20 vrijwilligers om klanten goed te woord te staan. Bij de balie zijn wij ook verantwoordelijk voor het in- en uitschrijven van asieldieren en van de dieren die in ons pension verblijven.  Het werk is erg afwisselend, en ik vind het heel fijn dat ik zowel dieren als mensen kan helpen. 

Wat mij raakt is dat wij dieren die het het meest nodig hebben, weer gelukkig maken. Ik zie dagelijks dieren die mishandeld, gedumpt of verwaarloosd zijn. Het mooist is om vaak al na een paar dagen ze weer te zien opknappen. En dat ze uiteindelijk herplaatst worden bij een nieuw fijn baasje is de kers op de taart. Ook de dieren die er vaak heel lang zitten, krijgen alsnog hun goede match. Dat vind ik ontroerend om te zien, dat wij ons blijven inzetten tot ook zij een eigen huisje hebben.