Adoptie

Je bent op zoek naar een nieuw maatje, hartstikke leuk! Onze dieren staan te popelen om je te ontmoeten. Neem een kijkje en misschien wordt het wel tijd voor een afspraak voor een eerste date? Je bent welkom bij ons, DOA, het asiel van Amsterdam!

Maak kennis met onze dieren

Waarom een dier van DOA?

Als je een van onze dieren adopteert geef je hem of haar een tweede kans op een gelukkig leven. Dat is op zichzelf al goed nieuws. Maar er is meer:

Henk online

Zo werkt adoptie

Dit zijn de stappen die je doorloopt, als je bij ons een dier wilt adopteren. 

Het adopteren van dieren gaat uitsluitend op afspraak. Als je geïnteresseerd bent in adoptie, vul dan een adoptieformulier in voor de diersoort van je keuze. De dierverzorgers nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Adoptieformulier voor: kat – hond – konijn

Aan de hand van de informatie die jij hebt ingevuld op het formulier kijken we welke dieren goed bij jou en je leefsituatie zouden passen. Dan maken we een afspraak. Het kan echter voorkomen dat we op dat moment helaas geen dier hebben dat bij je past. 

De kennismaking met de dieren vindt plaats bij DOA. Honden en konijnen kunnen vaak niet meteen met je mee naar huis, katten vaak wel. Je krijgt alle informatie als je bij ons op bezoek bent.

Hoera! Je hebt een DOA-dier geadopteerd. Gefeliciteerd! We hopen dat jullie het heel fijn gaan hebben samen.

Je wordt de officiële eigenaar van het dier. Je ondertekent een plaatsingscontract en de identificatiechip wordt op jouw naam gezet. Na de adoptie krijg je nog drie maanden nazorg van ons. Je kunt bij onze dierenarts terecht als je dier medische klachten heeft en je kunt gedurende die tijd ook altijd contact opnemen als je vragen hebt over het gedrag van je nieuwe huisgenootje(s).

Tarieven adoptie

Header-Over DOA-3dieren
  • Pup tot 9 maanden € 375
  • Hond 9 maanden tot 9 jaar € 225
  • Senior hond vanaf 9 jaar € 150
  • Kitten tot 9 maanden € 175
  • Kat 9 maanden tot 12 jaar € 135
  • Senior kat 12 jaar en ouder € 95
  • Konijn € 60

Blijf op de hoogte

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks ons nieuwsbrief. Afmelden voor ons nieuwsbrief kan op elk moment.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.