ZoefZoef

Amerikaanse Staffordshire Terrier, 17 Oct 2023

Over mij

Daaag allemaal! Mijn naam is ZoefZoef en ik ben samen met mijn broertjes en zusjes bij DOA gebracht omdat wij zonder de juiste papieren en vaccinaties naar Nederland zijn gebracht. Na onze quarantaineperiode zijn we dus bij DOA terecht gekomen. Nu mogen we opzoek naar een nieuw huisje! De start van mijn leven was dus wel wat lastig en hierdoor heb ik ook niet veel kunnen meemaken en leren. Ik ben pas echt dingen gaan leren hier bij DOA. Mijn verzorgers en vrijwilligers helpen mij al heel goed op weg hoor! Ik ga dan wandelen, spelen en trainen met hen! Ik moet nog wel veel leren maar we komen er wel stap voor stap. Ik ben een hele enthousiaste pup die heel erg uitkijkt naar een warm huisje met veel liefde en training. Ik kan echt niet wachten tot ik met mijn nieuwe baas kan knuffelen!

Soort baasje

Ik zoek een baas die mij een liefdevol huis kan geven waar we veel trainen. Ik heb gewoon nog niet zoveel geleerd en meegemaakt. Ik heb wel een baas nodig die mijn hoge energie aan kan, want dat zal nog lang niet minder worden. Als ik bij anderen honden kom te wonen hoop ik dat mijn nieuwe baas eraan denk dat ik niet wil dat mijn eten afgepakt wordt, ik vind dit echt niet leuk. Ik ben super liergierig dus een puppycursus zou mij supertof lijken! Ik kan niet wachten op mijn forever home!

ZoefZoef's paspoort

  • Ras Amerikaanse Staffordshire Terrier
  • Geboortedatum 17 oktober, 2023
  • Geslacht mannelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd Nee
  • Schofthoogte (cm) 50
  • Adoptiekosten € 375,00
  • Diernummer 55063

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Bij DOA heb ik supergezellige huisgenoten en speel ik op het veld met volwassen honden. Ik vind het leuk om met anderen honden te spelen en vind het niet erg als ze bij me slapen! Het enige wat ik echt niet tof vind is als mijn hondenvrienden bij mijn eten komen. Ik kan heel boos worden op mijn hondenvrienden als ik al eten mijn kant zie opkomen! Mijn verzorgers doen mij met eten in de bench zodat ik rustig kan eten zonder bang te zijn dat me eten wordt afgepakt. Dit werkt super goed en hierdoor ben ik ook al een beetje gewend aan de bench, fijn he! Met anderen hondenvrienden samenwonen lijkt me verder wel heel leuk! Ik kan dan spelen en veel leren van een anderen hond.
Katten zijn veel te leuk om achteraan te jagen! Dat zit deels ook gewoon in mij. Daarom is het voor mij beter om niet bij katten te wonen!
Alleen grotere kinderen
Kinderen… Dat zijn die kleine mensjes toch? Ik ken ze nog niet zo goed maar ik hoorde dat ze wel met mij willen spelen? Hoe leuk is dat! Ik denk dat ik kleine kinderen wel overhooploop maar met grotere kinderen kan ik het wel vinden! Ik zou het wel fijn vinden als ik eerst even aan ze kan wennen. Ook helpt het als de kinderen al gewend zijn aan honden.
Leren / opbouwen
Ik vind het al spannend om alleen bij DOA te blijven dus laat staan in een nieuw huis. Ik hoop dat ik samen met mijn nieuwe baasje kan leren hoe je alleen kan blijven. Doe je dat nou in de bench? Want die ken ik wel! Mijn verzorgers zeggen dat puppy’s met mijn leeftijd veel slaap nodig hebben maar ik vind dat niet hoor. Ik wil lekker door blijven spelen en rennen! Dus geven mijn verzorgers mij wel eens een time out in de bench. Dan ga ik eerst een beetje piepen maar daarna toch slapen. Tijdens mijn slaap moment zouden mijn nieuwe baasjes dan even uit de kamer kunnen gaan en het zo rustig opbouwen.
Ik vind het buiten lopen nog wel spannend maar ik ben wel heel nieuwsgierig. Mijn verzorgers waren al heel trots op me dat ik al zo snel gewend was aan de geluiden en nieuwe dingen buiten! Ik zal eerst instantie wel even opkijken van alle nieuwe prikkels en alle nieuwe mensen maar met genoeg begeleiding kan ik dus overal wonen!
Hondenvrienden zijn zo gezellig! Als ik een volwassen hond tegen kom doe ik eerst een beetje onderdanig maar al snel ga ik rennen en spelen! Ik moet wel nog de hondentaal leren, dus kan ik soms heel lomp en druk overkomen. Als honden mij dan afsnauwen kan ik een beetje in paniek raken maar ik leer hier wel van en voel me al snel weer okay om verder te spelen!
Sinds kort ga ik met mijn verzorgers naar buiten, maar wat is dat toch spannend! Ik heb nog nooit eerder aan een lijntje gelopen. De lieve vrijwilligers van DOA helpen mij goed op weg door rustig het lopen op te bouwen. Toen ik voor het eerst buiten kwam dacht ik echt huh?! Wat zijn deze geluiden en wat is dat voor gekke machine? Bleek dat dus een auto te zijn! Gek is dat als je dit nog nooit hebt gezien. Nu ik vaker buiten ben geweest begin ik dingen te herkennen dus wordt het minder eng. Ik hoop dat ik met mijn nieuwe baas veel meer ga leren!
Ja, op termijn
Wanneer ik op het veld bij DOA kom ga ik rennen! Ik hou van rennen en spelen dus als ik zonder lijn loop ren ik ervandoor. Gelukkig ben ik super liergierig en hou ik van worstjes dus we kunnen heus gaan trainen! Dat ik nu nog niet los kan lopen zie ik niet als een obstakel want er zijn dan weer trainingsmogelijkheden en we zouden kunnen lopen aan een hele lange lijn! Ik zie dit als een leuke uitdaging met mijn nieuwe baas!

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Ik zou het superfijn vinden als we samen op puppy cursus gaan! Ik moet nog zo veel leren en dat doe ik liever samen met mijn nieuwe baas. Bij puppycursus gaan we bijvoorbeeld heel veel commando’s leren, leren hoe ik het beste aan de lijn kan lopen en leren hoe ik alleen thuis kan blijven! Ik heb er nu al zo veel zin in om al deze nieuwe dingen te gaan ontdekken met mijn nieuwe baas!

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!