Yamir

Kruising middelgroot, 30 Aug 2022

Over mij

Hey hallo mijn naam is Yamir. Ik ben pas 1,5 jaar oud maar ik heb al een heel leventje achter de rug. Ik kom namelijk uit Bulgarije waarna ik vervolgens een hele tijd in een opvang heb gezeten hier in Nederland. Het lukte maar niet om een huisje voor mij te vinden en daarom hebben ze aan DOA hulp gevraagd. Het ding is alleen wel dat ik niet zo van vreemde mensen hou. Gelukkig hebben ze hier engelen geduld. Moet wel zeggen ik ben vrij snel om te kopen hoor. Bij vrouwen net iets sneller dan bij mannen. Gelukkig zijn er hier genoeg vrijwilligers die met mij willen oefenen. Sinds een week of twee mag ik ook meedoen met de Dutch Cell Dogs. Dit is een programma waarbij asiel dieren worden getraind door mensen in de gevangenis. Dit is super fijn want ik word daar 2 keer in de week getraind gedurende 8 weken! Tijdens deze training laat ik ook zien dat ik snel om te kopen ben. Ik ben een hondje die best wel kan schrikken van harde geluiden en onverwachte bewegingen, wie weet wat ik in mijn leven in Bulgarije allemaal mee heb gemaakt.. Dat houd ook in dat ik op straat nog best wel angstig kan zijn. Als er veel verkeer is vind ik dat poepie spannend! Helemaal als ik over moet steken, dan kan ik een beetje in paniek raken maar zolang jij aan mijn zij staat dan heb ik er vertrouwen in dat het goed komt. Dat is ook echt iets wat ik zoek in mijn nieuwe mensen baasje. Iemand die mij helpt met meer zelfvertrouwen te krijgen. Iemand die laat zien dat het allemaal niet zo spannend is en ik niet bang hoef te zijn.

Soort baasje

Ik ben opzoek naar een baasje die mij kan helpen om mij meer zelfvertrouwen te geven zodat ik buiten lopen wat fijner vind. Iemand die mij begrijpt en die mij kan beschermen en begeleiden met de dingetjes die ik heel spannend vindt!

Yamir's paspoort

  • Ras Kruising middelgroot
  • Geboortedatum 30 augustus, 2022
  • Geslacht mannelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd Nee
  • Schofthoogte (cm) 40
  • Adoptiekosten € 225,00
  • Diernummer 54953

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Ik zou het erg gezellig vinden om mijn huisje te delen met een hondenmaatje. Ik ben super sociaal en speel bij DOA ook met verschillende soorten honden. Een knappe grotere buitenlandse dame, en 2 keeshondjes. Zo kieskeurig ben ik dus niet!
Op dit moment is het bij DOA niet mogelijk om langs de katten te lopen dus deze vraag moet ik helaas open laten!
Geen kinderen
Tja hier komt toch dat stukje over vreemde mensen weer even terug. Als ik je niet ken dan kan en je benaderd mij te snel dan kan ik lelijk doen. Dit geld voor zowel grote als kleine mensen. Dit is ook de reden dat ik niet samen wil wonen met kindjes en dat je op straat ook wel rekening moet houden dat als kindjes mij benaderen ik dit echt niet leuk vind.
Leren / opbouwen
Een huis? Wat is dat? Ik heb nog nooit een eigen huisje gehad dus ik weet niet wat dat precies is. Wil jij mij laten zien hoe leuk een eigen huisje is? Zodra ik dan helemaal gewend ben aan mijn nieuwe huisje kunnen we het alleen thuis blijven gaan uitproberen en stapje voor stapje.
Zoals je eerder kon lezen vertelde ik over dat ik op straat lopen nog best wel spannend vind en dan vooral door het verkeer. Dus je kan wel raden dat als ik mag kiezen ik liever zo rustig mogelijk wil wonen.
Andere honden vind ik erg leuk! Hier bij DOA speel ik met meerdere hondjes. Als ik op straat honden tegenkom dan wil ik graag naar ze toe. Zij geven mij ook wel weer steun als ik iets spannend vind.
Dit kan ik echt wel al heel goed maar dat vergeet ik soms en daardoor kan ik soms behoorlijk aan de lijn trekken. Als ik straks wat zekerder ben op straat dan komt dat vast helemaal goed hoor!
Voor de eerste periode raden ze echt aan om mij niet los te laten lopen. Vooral vanwege mijn bange gedrag op straat maar ook vanwege mijn gedrag naar vreemde mensen.

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Mijn aandachtspunten zijn vooral drukte op straat en vreemde mensen.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!