Wies

Labrador Retriever, 5 Sep 2014

Over mij

Halloo daar! Mijn naam is Wies! Een lieve dame op leeftijd die opzoek is naar een gouden mandje. Helaas was mijn vorige baasje niet zo lief voor mij. Ik heb mijn koffers ingepakt en ben bij DOA komen wonen! Ik ben een echte knuffelkont, het liefste lig ik de hele dag lekker tegen je aan. Maar ik vind het ook enorm leuk om lekker samen op pad te gaan. Ik ben dan al wat ouder maar ze zeggen ook wel, je bent zo oud als je je voelt! En ik voel me nog lang niet oud!

Soort baasje

Ik zoek een baasje die lekker veel met mij wilt knuffelen en mij de tijd geeft om te wennen. Het zou fijn zijn als mijn nieuwe baasje al wat ervaring heeft met honden zodat hij mijn goed gaan steunen in situaties die ik spannend vind.

Wies's paspoort

  • Ras Labrador Retriever
  • Geboortedatum 5 september, 2014
  • Geslacht vrouwelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd Nee
  • Schofthoogte (cm) 45
  • Adoptiekosten € 150,00
  • Diernummer 54328

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Bij mijn pleeggezin woon ik ook samen met een andere hond! Mijn grote vriend Tommy! Ik moest wel een beetje wennen hoor dat ik alles moest delen. Maar nu zijn we beste maatjes. Samenwonen met een andere hond zou voor mij dus geen probleem zijn.
Ik zou dit dus HEEL leuk vinden. Vooral om er lekker hard achter aan te rennen! Maar mijn verzorgers vinden dit helaas een minder goed idee. Ik ben dus opzoek naar een huisje zonder katten.
Alleen grotere kinderen
Nou, ik vind kinderen een beetje eng! Ik ken het niet en wil er het liefst niets mee te maken hebben. Ik kan ook heel erg schrikken van harde geluiden zoals gillen of schreeuwen. Daarom wil ik graag een huisje zonder kinderen.
Dit gaat heel erg goed bij mijn pleeggezin! Ik kan al best een paar uurtjes alleen thuis zijn! Nu is het wel zo dat ik dit opnieuw moet gaan oefenen in een nieuw huis als ik helemaal gewend ben.
Die drukte is niks voor mij. Ik ga het liefst lekker in een rustige wijk wonen met lekker wat groen!
Ja, selectief
Sommige honden zijn leuk, en andere vind ik erg spannend. Herder achtige vind ik echt super spannend. Soms als die plots heel dichtbij komen kan ik daarom ook uitvallen. Als we op straat lopen en we komen andere honden tegen vind ik het vooral belangrijk dat we even rustig aan elkaar voorgesteld worden. Als ik een hond eenmaal een beetje kan ik ook echt lekker met ze gaan spelen. Maar niet te druk hoor, dan wil ik ze corrigeren. Maar als ze niet naar mij luisteren is het belangrijk dat mijn baasje even ingrijpt. Want anders ga ik heel hard tegen ze blaffen en ze afsnauwen.
Ik kan heel netjes mee lopen. Maar als mijn neus iets heel lekkers ruikt dan kan ik je nog wel eens mee trekken om dit te besnuffelen!
Ik loop liever, lekker veilig aan de lijn. Ik kan namelijk soms heel erg schrikken van hele drukke honden of van onbekende mensen. Vooral mensen die bijvoorbeeld een dikke jas of capuchon dragen vind ik dood eng! Ik kan dan ook wel eens naar ze gaan blaffen.

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Ik heb dus best wel het een en ander meegemaakt. Ik vind daarom sommig dingen heel erg eng. Mensen die ik niet ken of harde geluiden! Als iemand bijvoorbeeld schreeuwt kan ik ook heeel erg schrikken en heb ik echt even de tijd nodig om hier van te herstellen, soms dan word ik zo bang dat ik ga blaffen. Het is daarom belangrijk dat ik niet gecorrigeerd word met een harde stem maar op een andere manier. DOA wilt graag in gesprek met mijn nieuwe baasje en hun hier in begeleiden.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!