Wally

Am.Staffordshire Terrier, 23 Sep 2019

Over mij

Hai, Ja Wally hier!! Heb je mij ook gevonden 🙂 🙂 Super, ben je op zoek naar een actieve maar vooral ook leuke uitdaging. Dan ben ik je match.
Helaas ben ik op straat mijn baasje verloren. Hierdoor ben ik terecht gekomen bij DOA. Moet zeggen dat me dat prima bevalt hoor. Ook al was ik wel een beetje teleurgesteld dat mijn baasje niet meer naar DOA is geweest om mij op te halen. Maar moet zeggen ze hebben me hier heel goed geholpen om daar toch een beetje overheen te komen.

Soort baasje

Oehhhhh jaa dit is natuurlijk het belangrijkste gedeelte. Maar zelf ben ik niet kieskeurig. Mijn verzorgsters zijn iets moeilijker dan dat ik ben. Ik zoek een huisje waar ze uiteraard alle tijd en aandacht voor mij hebben. En waar ze vooral in het begin veel tijd en energie in mij willen steken. Zodat we daarna precies weten wat we aan elkaar hebben. Een huis met tuin of een appartement maakt me echt niet zo heel veel uit. Als er maar een lekker warm mandje voor mij klaar staat. Een tuin zou stiekem wel heel leuk zijn. GEEN katten en kleine kinderen. Dat hoeft echt niet. Worden we allemaal niet gelukkig van. Ik denk dat dit het wel is. Mochten jullie nou nog vragen hebben dan kunnen jullie die uiteraard aan mijn verzorgers stellen. En wie weet zie ik jullie snel voor een date. Tot snel………..

Wally's paspoort

  • Ras Am.Staffordshire Terrier
  • Geboortedatum 23 september, 2019
  • Geslacht mannelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd gecasteerd
  • Schofthoogte (cm) 55
  • Adoptiekosten onbekend
  • Diernummer 51698

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Nee Ze vinden het hier wel lastig. Maar voor nu laat ik vooral zien dat ik ander honden niet leuk vindt. Ik raak hier helemaal gestressd en opgewonden van al die blaffende honden dan ga ik ook achter ze aan. Hierdoor denken ze dat echt samen wonen met een andere hond geen optie is.
Nee Oke, luister ik ben echt niet anti-kat hoor! Maar vanuit mijn kant zijn we geen match. Ik begrijp ze gewoon niet. Ze kijken je altijd helemaal zo intens aan!!! Als of je wat kattenkruid van hun heb gestolen ofzo. En dt is echt niet waar hoor!! Wat moet ik nou met kattenkruid of een kattenspeeltje. Gadver. Maar goed hierdoor wordt ik ook altijd helemaal beetje kriegel. En ja dan moet ik er ook gewoon echt iets van zeggen. Beetje zo beschuldigend naar mij kijken tsss wie denken ze wel niet dat ze zijn. Nou dus ja dan ga ik er natuurlijk wel achter ze aan. Mijn verzorgerster zegt dat de katten het helemaal niet zo bedoelen. En dat ze echt niet denken dat ik iets van ze gestolen heb! maar kij die poezen kijken niet naar mijn verzorgster als dat ze naar mij kijken. Dus ja dan zou ik ook zeggen dat ze het niet zo bedoelen. Ik persoonlijk zelf denk dat het verstandig is om mij niet bij een kat te herplaatsen. Hier wordt ik niet blij van maar de kat ook zeker niet.
Alleen grotere kinderen Tja kinderen, ik weet niet! Bedoel ze zien er super leuk uit om mee te spelen. Ze willen net als mij heel graag ren-wedstrijdjes doen. Moet wel zeggen dat ze dan wel tegen hun verlies moeten kunnen hoor!! Want die ren ik er natuurlijk zo uit. Pffff gemakkelijk zelfs. We waren bij Doa even naar een aparte ruimte gegaan hier hebben we lekker met een balletje gespeeld. Maar toen ik een beetje uitgespeeld was kwam er opeens een kindje aan. Uiteindelijk natuurlijk niet een echte!!! Hahahahaa ik zie jullie al denken jeetje dat kan ook gevaarlijk zijn, Maar mijn verzorgsters zijn slim hoor. In eerste instantie dacht ik ook he een kindje! Die heb ik hier nog nooit gezien. Maar toen ze eenmaal dicht bij kwam zag ik wel dat het een pop was. Ik ben zelf best wel aanwezig en met poten slaan of aan de haren trekken is voor mij gewoon een heel leuk spel. Hierdoor denken ze dat dit niet verstandig is om samen met kleine kinderen te wonen. Op straat moet ik daar ook in begeleidt worden. Want het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik de schrik van de buurt word.
Leren / opbouwen Ik ben natuurlijk soort van gevonden op straat. Ze weten niet waarom want ik doe het hier heel goed. Maar of ik alleen thuis kan blijven is natuurlijk de grote vraag. Omdt ik hier nu al een tijdje zit en eigenlijk niet echt alleen ben. Je hoort hier altijd wel een andere hond die heen en weer loopt of die aan het blaffen is. Dat is toch anders dan in een huis. Daarom vinden mijn verzorgers het belangrijk dat ik samen met mijn nieuwe baasjes dit weer ga leren en langzaam opbouwen. Gewoon lekker bij het begin beginnen. Langzaam een paar minuten op de gang staan en dan weer zonder te veel poespas naar binnen komen. En dit dan verder uitbreiden tot je echt naar buiten kan. En dan misschien eerst een keer boodschappen proberen voordat we naar twee uur alleen gaan. Maar het zou dan natuurlijk ook heel fijn zijn dat als we eerst lekker buiten hebben gewandeld zodat ik mijn energie al een beetje kwijt ben. Geef me dan iets om lekker op te kauwen en ik denk dat ik het dan niet eens merk als je weg bent.
De stad hoeft voor mij echt niet. Al die mensen die bijna op je pootjes staan. En dan alle auto’s en bussen. Nee dat zie ik niet zitten. Kijk een hutje op de hei hoeft nu ook weer niet hoor. Maar een rustig dorpje waar je zonder er altijd over na hoeft te denken je voordeur uit kunt stappen. het liefst ook niet gelijk tegenover een hondenlosloopgebied. Appertement, eengezinswoning of een benedeverdieping maakt mij niet zo heel veel uit. Uiteraard zou ik het super fijn vinden als er een tuin zou zijn. Owwww man dan kan ik daar lekker in spelen met mijn bal. Maar ik ben al heel blij als ik een lief nieuw baasje heb gevonden die misschien op een appertement woont maar die alle tijd voor mij heeft. Die dus lekker lang met mij gaat wandelen.
Nee, negeert andere honden Ze vinden dat hier nog best wel even lastig. In mijn kenneltje ben ik namelijk echt een draak!! Kijk ik doe dat soort van niet perse express ofzo hoor. Maar al die andere honden zijn alleen maar naar mij aan het blaffen! En ik blaf echt nooit naar hun terug!! Hoezo moeten ze dan altijd wel naar mij blaffen. Zo oneerlijk. Nou goed kijk net als de katten ben ik dan gewoon niet op mijn bekkie gevallen. Dan ga ik wel even vragen waarom ze dan zo naar mij moeten blaffen. Mijn verzorgster zegt wel vaak dat die honden ook gewoon niet zo goed weten wat ze moeten doen. En dat zij natuurlijk ook wilt dat ze niet naar mij blaffen. Maar tja dat doen ze wel. Dus moet dat dan negeren. Maar probeer dat maar eens hoor!!! Loop je gewoon gezellig met je verzorgster naar het veld en vervolgens zitten er vier honden in je oor te tetteren. Op het speelveld doe ik echt lekker mijn eigen ding!!!!!!! Owwww want daar liggen ook echt ALLLLLL mijn favo ballen. Dan ben ik lekker een uur bezig met al mijn balletjes verzamelen. Hierdoor vergeet ik eigenlijk alle andere honden om mij heen. En als ik met mijn verzorgster mee ga dan staat mijn train knopje aan en ben ik volledig gefocust op mijn verzorgster. ook dan kunnen allemaal honden langs lopen maar het intereseert me niks. Hierdoor weten ze gewoon niet echt of ik het leuk zou vinden om kennis te maken met andere honden. Daarnaast hebben ze hier geen leuk sociaal meisje zitten wat misschien wel een vriendinnetje kan worden. Belangrijk is dat mijn nieuwe baasjes rekening houden met dat ik niet sociaal ben naar andere honden. Dan kan het alleen maar beter worden! Toch.
Uiteraard kan ik in het begin best wel trekken. Ik moet dan overal even snuffelen en plassen. Ondanks dat ik gecastreerd ben blijf ik wel een man hoor. Er moet gewoon even gesnuffeld worden. Maar eenmaal dat gedaan en je vraagt mijn aandacht dan weet ik dat ik moet oplettenen staat mijn trainknopje aan. Dan loop ik ook keurig netjes naast je. Als we niet aan het trainen zijn dan ben ik sowieso niet perse een lijntrekker. Ik begrijp de het concept einde van de lijn.
Nee Kijk als we ervanuit gaan dat ik niet sociaal ben naar andere honden dan is het natuurlijk zo zo veilig om mij zomaar ergens los te laten. Daarnaast zie ik rennende kinderen wel ech als een race spel. En de kans is natuurlijk dan heeeeeel groot dat ik dara heen moet rennen om de race te winnen!! En uiteraard moeten we eerst samen een cursus volgen om de basiscommando’s te oefenen en leren. Ik ken er al best wat hoor. Maar voor bij een nieuw baasje en een nieuw huisje is het wel fijn om dit weer samen te gaan doen. Hierdoor bouwen we samen ook veel sneller een band op. Soort van win win situatie toch!! En wie weet vinden we wel een afgesloten stukje waar we het loslopen veilig kunnen oefenen.

Fysieke aandachtspunten

Ze zijn er wel achter gekomen dat ik ooit een gebroken poot heb gehad. Ik ging namelijk elke keer een beetje raar zitten. Dus toen ik werd gecastreerd werd hebben ze gelijk even een rontgen foto gemaakt. Je weet het maar nooit he! Kan zomaar iets mis zijn. Maar dat is niet zo. Er zit gewoon een pen in mijn poot. Hierdoor zit ik wat moeilijker maar verder geen last van hoor!!

Aandachtspunten gedrag

Geen aandachtspunten bekend.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!