Sjena

Duitse Herder, 8 Jun 2016

Over mij

Joehoe, goedendag, mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Sjena en ik ben een Duitse herder dame van 7 jaar oud. Jullie vragen je vast af wat een dame als ik nou bij DOA doet. Nou, dat is een beetje een verhaal waar ik het liever niet over heb. Toch is het belangrijk voor mijn toekomstige eigenaar dus ik zal het jullie vertellen. Ik heb helaas door onvoldoende begeleiding een paar foutjes gemaakt in mijn leven. In mijn oude huis werd ik in mijn eentje op een niet goed afgesloten erf gelaten. Na een tijdje heb je je eigen tuin wel gezien. Zodoende kwam ik er achter dat er een wereld buiten het erf is en dat ik best gemakkelijk kon ontsnappen. Eenmaal buiten het erf wist ik niet zo goed wat te doen en heb ik de fout gemaakt gemeen te doen tegen honden. Door deze foutjes ben ik weggehaald bij mijn eigenaar omdat zij mij niet de juiste begeleiding konden geven. Zo ben ik dus bij DOA gekomen. Hier hebben ze onderzocht waarom ik zo heb gedaan en of hier nog wat aan te doen was, en wat blijkt? Wanneer er een mens bij mij is met wat lekkers dan kan ik super goed luisteren en kan ik honden om mij heen prima negeren. Ik heb dus echt iemand nodig die mij helpt om betere keuzes te maken, want in mijn eentje lukt dat niet zo goed. Ja, het is niet makkelijk maar ik ben inmiddels oud en wijs genoeg om mijn gebreken in te zien en om hulp te durven vragen. Gelukkig zijn er ook een heleboel positieve dingen aan mij! Zo hou ik ontzettend van aandacht, lekker samen knuffelen en kroelen, dat vind ik héérlijk! Verder ben ik ook altijd in voor een fijne wandeling, gezellig samen met mijn mens op pad. Over samen dingen ondernemen gesproken, ik vind het ook heel leuk om samen te trainen. Voor wat lekkers luister ik als de beste! Dan verdwijnt de wereld en heb ik alleen oog voor jou.

Soort baasje

Nou, als ik het eerlijk mag zeggen? Ik wil graag een baas die liefhebber is van mijn ras of veel ervaring heeft met herders. Iemand die snapt wat het inhoudt om een herder in huis te hebben en die begrijpt dat ik echt wat steun en begeleiding nodig heb op sommige vlakken. Mijn toekomstige baasje moet begrijpen dat er wat regeltjes zijn waar die zich aan moet houden als het gaat om mij en andere honden. Maar die ook daar doorheen kijkt en ziet wat een lieve, gevoelige en vrolijke dame ik ben en die snapt dat die regels mij ook veilig houden en mij helpen om geen foutjes meer te maken. Het is voor mij ook heel belangrijk dat mijn baasje niet bang is om voor mij op te komen en mij kan beschermen in bepaalde situaties. Maar mijn baasje moet ook zien dat ik ondanks alles echt wel een volwaardig leven kan leiden. Ik ben en blijf een herder, als je voor mij gaat dan ga ik voor je door het vuur en dat zal ik blijven doen! Dus, wat denk je er van? Ben jij mijn herder mens door lief en leed? Dan ben ik voor de rest van mijn leven jouw beste vriendin.

Sjena's paspoort

  • Ras Duitse Herder
  • Geboortedatum 8 juni, 2016
  • Geslacht vrouwelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd Nee
  • Schofthoogte (cm) 60
  • Adoptiekosten € 225,00
  • Diernummer 55017

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Omdat ik in het verleden zo lelijk ben geweest met honden mag ik niet meer samenwonen met andere honden. Dit vind ik zelf ook wel fijn hoor, ik wil ook gewoon geen honden om mij heen. Laat mij maar alleen met m’n baas zijn, dat vind ik veel prettiger.
Nee bedankt! Voor mij geen katten in de buurt. Ik vind die aparte dieren helemaal niets en ik kan nog wel eens achter ze aan gaan als ze dichtbij komen en gaan rennen. Dus dat samenwonen lijkt mij niet echt een goed idee.
Alleen grotere kinderen
Ik ben als erfhond niet zo veel gewend. Kleine kindjes vind ik erggg spannend. Dan weet ik niet wat ik moet doen. Dat kleine grut is ook zo onvoorspelbaar, daar snap ik niks van en dan word ik onzeker. Grotere kinderen (vanaf een jaar of 12) die honden gewend zijn zou wel kunnen.
Leren / opbouwen
Hier bij DOA kan ik heel goed alleen in de kennel blijven en dan ben ik ook lekker rustig. Nu is het zo dat dit in een huis wel even opnieuw opgebouwd moet worden. Ik denk dat ik dat dan wel moet kunnen nadat ik lekker heb gewandeld en als ik een fijne mand (of bank) heb waar ik op mag liggen luieren. Wel is het zo dat ik door mijn foutjes de regel mee krijg dat ik bij een nieuwe eigenaar niet alleen in de tuin mag blijven. Vind ik trouwens ook niks aan hoor, alleen buiten zijn. Ik zit veel liever samen met m’n baasje in het zonnetje in de tuin.
Als erfhond heb ik waarschijnlijk niet veel meegemaakt van de buitenwereld. Ik heb wel geleerd me heel goed te gedragen buiten. Maar toch merken mijn verzorgers aan mij dat ik dingen als drukke wegen toch wel een beetje spannend vind. Ook kom ik liever niet te veel andere honden tegen. Ik kan ze negeren maar in de stad is de kans dat ik ze dichtbij tegenkom toch wat te groot. Daarom woon ik liever op een rustigere plek. Lijkt me heerlijk om ergens in de natuur te wonen, ergens zonder te veel prikkels en zonder dat ik op elke hoek van de straat tegen een hond aan kan lopen.
Ik mag door mijn foutjes geen contact meer hebben met andere honden. Hier heb ik ook helemaal geen behoefte aan en ik vind dat dan ook helemaal geen probleem. Om te voorkomen dat ik opnieuw een foutje maak hebben ze mij ook de taak meegegeven om een muilkorf aan te leren. Dit is vooral ook om te voorkomen dat ik de fout in kan schieten als er ergens bijvoorbeeld eens een loslopende hond in mijn buurt komt. “Better safe than sorry” zeggen ze dan. Daar ben ik het helemaal mee eens.
Bij de mensen die met mij gaan wandelen hier heb ik al laten zien dat ik heel goed netjes naast je kan lopen. Toch vergeet ik dit soms de eerste paar minuten van de wandeling. Daarom zou het fijn zijn als je me af en toe even helpt herinneren, met behulp van wat worstjes weet ik het vaak meteen weer!
Omdat ik niet goed ben met honden mag ik niet loslopen. Ik loop veel liever aan de lijn met m’n baas zodat ik de steun en begeleiding kan krijgen die ik nodig heb. Ik wil het ook helemaal niet alleen hoeven oplossen allemaal. Veel liever loop ik lekker los in m’n eigen achtertuin en ben ik verder gewoon aangelijnd. Mocht je nou niet zo’n grote tuin hebben voor mij dan is dat geen probleem, loslopen is voor mij geen must. En mocht je dat zelf nou wel heel graag willen dan kunnen we altijd eens kijken naar van die omheinde gebieden die je tegenwoordig kan afhuren.

Fysieke aandachtspunten

Omdat ik net niet helemaal perfect liep zijn er foto’s van mijn rug en heupen gemaakt. Hierop was te zien dat mijn heupkoppen niet helemaal mooi rond zijn en dat ik beginnende Spondylose in mijn rug heb. Dat zijn een soort van vergroeiingen tussen de ruggenwervels. Dit is op zich helemaal niet zo gek voor een herder van mijn leeftijd, maar om te zorgen dat ik hier geen last van heb krijg ik dagelijks wat pijnstilling.

Aandachtspunten gedrag

Mijn grootste aandachtspunt is dat ik dus niet goed ben met andere honden.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!