Rufus

Bull Terrier, 8 Sep 2022

Over mij

Hey hallo! Mijn naam is Rufus en ik ben een lekker energiek en onstuimig mannetje. Ik ben superlief, maar kan nog wel een beetje basis gebruiken. Op dit moment ga ik naar school en dat vind ik echt heel erg leuk. Hier leer ik allemaal nieuwe dingen die ik nog niet echt kende. Ik ben echt een ruwe bolster, blanke pit. Ik heb een klein hartje en ben echt niet zo stoer als dat ik eruitzie. Dat weten mijn verzorgers, want als we langs iets lopen wat ik spannend vind, kan ik ineens heel klein worden.

Soort baasje

Ik zoek een fijne baas met goede wandelschoenen. Iemand die ervaring heeft met mijn ras en weet wat mijn behoeftes zijn. Ik zoek iemand die duidelijk en consequent is zonder hard te zijn, want een harde hand heb ik echt niet nodig.

Rufus's paspoort

  • Ras Bull Terrier
  • Geboortedatum 8 september, 2022
  • Geslacht mannelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd Ja
  • Schofthoogte (cm) 45
  • Adoptiekosten € 225,00
  • Diernummer 55488

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Ja, maar niet met iedere hond
Het zou me echt heel gezellig lijken om samen te wonen bij een andere hond, maar wel een hond van mijn eigen kaliber. Ik wil namelijk wel lekker beuken en rauzen. Een klein hondje lijkt me dan weer niets. Ohja ik heb ook niet echt een rem wat spelen betreft. Dus als de andere hond dat wel heeft, zou dat fijn zijn en anders moet ons baasje daar even wat aan doen.
Katten zijn gekke wezens. We gingen bij DOA even bij de katten kijken en toen schrok ik mij een hoedje van de krappaal. Toen ik doorhad dat het bij de katten hoorde, wilde ik even lekker snuffen en toen ik dan een echte kat zag, werd ik helemaal enthousiast en druk. Zodra die kat een speurtje zou trekken, zou ik daar met liefde even achteraan sjezen! Mijn oude baas had ook een kat en die wilde ook al te graag even plagen. Mijn verzorgers zeggen daarom dat ik beter in een huis zondere katten kan wonen.
Alleen grotere kinderen
Van kleine kindjes word ik een beetje onzeker, maar ook heel druk. Ik weet namelijk niet echt wat ik met ze aan moet. Ze hebben zo een hoog stemmetje en maken gekke bewegingen. Grotere kinderen lijken mij een stuk leuker. Vanaf een jaar of 15 ofzo. Ik denk alleen niet dat ze met mij kunnen wandelen, want ik ben best heel sterk!
Leren / opbouwen
Bij mijn oude baasje kon ik dit al ongeveer 1.5 uur. In een nieuw huis zullen we dit natuurlijk moeten opbouwen. Dit kunnen we gaan oefenen wanneer ik helemaal gewend ben aan mijn nieuwe huis en haard. Ik wil dit wel graag in kleine stapjes doen.
Een lekker rustig wijkkie me een tuintje lijkt me heerlijk! In de tuin kan ik dan lekker mijn poten strekken of chillen in de zon. Ergens in het centrum of een drukke buurt, lijkt mij niets. Al die prikkels, gekke plekken en geluiden… Dan moet ik veel te veel op mijn omgeving letten.
Ja, selectief
Ik maak graag kennis met andere honden, maar ik ben wel heel druk en lomp. Niet iedere andere hond zit daarop te wachten. Daarom is het wel belangrijk dat we goed kijken welk potentieel vriendje er bij mij past.
Ik kan heeel netjes meelopen, maar soms zijn mijn hersentjes dat nog even vergeten en als mijn neus dan ook nog iets lekkers snuffelt, dan trek ik je armen mee. Klein beetje training en begeleiding kan ik nog wel gebruiken!
Ja, op termijn
Wie weet kan ik op termijn wel los, maar voor nu is dat zeker nog niet aan de orde. Laten we eerst samen vrienden worden en zorgen dat ik iets stoerder word van mijzelf. Goed luisteren en terugkomen wanneer ik geroepen word, dat is nog wel iets om even goed te oefenen.

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Geen aandachtspunten bekend.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!