Ross

XL Bully, 26 Apr 2022

Over mij

Hai Ross hier! Ik ben nog niet helemaal gewend aan die naam hoor!! Soms vraag ik me echt af naar wie ze aan het roepen zijn maar dan ineens denk ik owja…… Ze bedoelen mij natuurlijk. Ik moet u eerlijk vertellen ik vind het allemaal nog best eenbeetje spannend. Allemaal vreemde mensen die voorbij lopen. En dan ook alleen maar even kijken en weer doorlopen. Heel raar. Gelukkig hebben mijn verzorgsters aan iedereen doorgegeven dat ze mij wat lekkers mogen geven als ze langs lopen. In het begin ging ik heel erg blaffen naar iedereen maar nu begint het kwartje te vallen dat het niet altijd hoef. Ik mag ook met de vrijwilligers mee naar buiten om te wandelen. Eerst moeten we natuurlijk wel even kennismaken met iets lekkers er bij. Maar dan ga ik graag mee. Spelen met een bal of iets anders begrijp ik nog niet helemaal. Ik krijg hier wel heel veel speelgoed in mijn kenneltje. Soms ga ik er stiekem mee spelen. Maar weet nog niet zo heel goed hoe ik er mee moet spelen. Zou het fijn vinden als mijn nieuwe baasje mij daarmee helpt. Trap lopen kan ik nog niet. Tenminste twee tredes lukt nog wel maar meer begrijp ik niet helmaal hoe ik mijn voetjes moet neerzetten. Hier hebben ze ook een lift. Dus we hebben gelijk even gekeken hoe ik dat doe. Uiteraard natuurlijk wel heel gek. Leek wel een klein kamertje met gekke deuren. Had een klein beetje aanmoediging nodig. En toen de deuren dicht gingen was het best spannend. Bizarre was dat toen de deuren weer open gingen we heel ergens anders waren! Begreep er helemaal niks van. Maar gelukkig heeft mijn verzorgster uitgelegd wat een lift is en wat hij doet. Je gaat er gewoon in staan, drukt op een nopje en je wordt naar een andere verdieping gebracht! Beste uitvinding ooit. Maar nog wel een beetje spannend hoor. Vooral als er vreemde mensen bij moeten staan. Hier hebben we alleen met zijn tweetjes in de lift gestaan. En dat was al spannend hoor. Maar als er dan ook nog vreemde bij moeten, dat moeten we dan wel gaan oefenen hoor.

Soort baasje

Yes!!! Oke het belangrijkste van mijn hele verhaal is eigenlijk dat ik op zoek ben naar baasjes die ervaring hebben met hondjes die nog best verlegen zijn. Hierdoor voorkomen we situaties die het leven voor mij nog enger maken. En dat ze zien wanneer ik exta steun kan gebruiken. Het liefst geen heel druk gezien met jonge kinderen. Kinderen vanaf 15 jaar. En die honden gewend zijn. Nieuwe baasjes de alle tijd voor mij hebben en willen maken. Vooral voor in het begin. Verder maakt het type huisje voor mij niet uit hoor. Als ik maar alle begeleiding krijg die ik nodig heb. :) Mochten jullie nog vragen hebben of mij heeeeeeeeel graag willen ontmoeten neem dan snel cotact op met DOA!! En wie weet zien we elkaar snel.

Ross's paspoort

  • Ras XL Bully
  • Geboortedatum 26 april, 2022
  • Geslacht mannelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd Ja
  • Schofthoogte (cm) 45
  • Adoptiekosten € 225,00
  • Diernummer 54686

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Ja, maar niet met iedere hond
Ze weten hier bij DOA niet heel zeker of ik altijd bij andere honden heb samen gewoond. Ik kom wel bij iemand vandaan die veel meer honden hadden. Maar wij werden alleen gebrukt voor de broodfok. Hierdoor was ik ook nog niet geholpen toen ik bij DOA kwam. Ondertussen wel hoor. En ik heb nu ook een vriendinnetje om mee te spelen. Maar echt samenwonen is natuurlijk heel anders. U kunt zich het misschien wel voorstellen dat als je niet eens gewend bent om in een huis te wonen met je eigen spulletjes enzo dat je die dan ook zou moeten delen. Hierdoor is niet elk hondje geschikt als huisgenootje. We moeten wel echt samen kijen of we een match zijn. En ik denk dat het ook handig is als we alles langzaam opbouwen en mij bijvoorbeld een bench aan leren. Mocht u hier vragen over hebben of willen weten hoe dat dan allemaal gaat? Neem dan gerust cotact op met mijn verzorgsters. Zij kunnen u alles vertellen.
Andere dieren dan honden heb ik niet echt ontmoet, eigenlijk nog nooit gezien. We moesten hier even met die gekke lift naar boven. En daar hebben ze gewoon een hel afdeling met die poezen! Of katten ’t is maar net hoe je ze noemt. Hele gekke diertjes hoor. Wist niet echt wat ik moest doen. Als we voorbij liepen keken ze met die grote ronde ogen ons aan. En ze bleven maar staren!! Eentje kwam zelfs helmaal met zijn staart omhoog naar ons toe!! En het leek wel alsof ze hun staart nog dikker maakte. Ik dacht wegwezen hier. Durfde ze ook niet meer aan te kijken hoor. Nu zaten ze nog achter een deur. Laat staan als ze ineens voor mij staan!! Pffff moet er niet aan denken. Misschien dat als de poes honden gewend is dat we dan kunnen kijken of ik dat minder eng vind. Maar anders misschien maar gewoon niet hoor.
Alleen grotere kinderen
Zelf ben ik best een beetje onzeker. Vreemde mensen zijn vaak ook nog wel spannend. En die kleine mensjes zijn tja ik weet niet. Ze worden geloof ik kinderen genoemd. Maar die gekke mensjes zijn zo druk en altijd overal. Maar de een die kan gewoon op twee beentjes staan en de andere gaan soort van op al hun vier de beentjes heen en weer. Net zoals een hond. Ziet er zo gek uit!! Owww en dan heb je blijkbaar ook nog hele kleine mensjes die dan nog helemaal niet echt bewegen. Die liggen gewoon altijd op hun rug. Maakt het snuffelen aan ze wel makkelijker . Maar die kunnen ook opeens heel hard gillen. Dat heb ik liever niet. Ik doe ook niet gemeen tegen ze hoor. Maar als ik ze uit de weg kan gaan dan doe ik dat uiteraard. Wij denken dat het beter is als er geen hele kleine kinderen aanwzig zijn. Kinderen vanaf een leeftijd van 15 jaar moet goed komen.
Leren / opbouwen
Alleen thuis zijn. Uhmm ik denk dat ik dat wel echt heel spannend vind. Uberhaupt in een huis wonen is al wel een ding hoor. Ik moet nog heel veel leren!! En daar ben ik ook echt aan toe hoor. Maar bijvoorbeeld een deurbel, waterkoker, geluid van een vaatwasser of een televisie zijn voor mij al hele gekke dingen. Ik moet dan natuurlijk wel leren dat dat hele gewone geluiden zijn. Hierdoor zou ik eerst aan het huisje willen wennen en mijn nieuwe baasjes voordat ik alleen thuis moet blijven. Dan kunnen we dat langzaam opbouwen. :)
Omdat ik niet zo heel veel gewend ben vinden ze het niet verstandig om mij in de stad te plaatsen of een buitenwijk. Ik ben wel echt op zoek naar een rustig dorpje waar het niet super druk is met mensen, auto’s, bussen en trams. Maar waar we rustig ons huisje uit kunnen stappen en dan voorzichtig de buurt kunnen gaan verkennen. Een flat, appartement of eengezinswoning maakt voormij niet zo heel veel uit. Als mijn nieuwe baasjes er maar goed over nadenken wat voor mij handig is. Traplopen kan ik nog niet en een lift vol met vreemde mensen is wel heel spannend. Hierdoor denk ik dat het voor mij en mijn nieuwe baasjes fijner is als het een beneden woning is.
Ja, selectief
Dit is natuurlijk lastig om zomaar even te zeggen. Mensen zijn denk ik ook niet altijd met iedereen vriendjes toch? Maar hier wil ik wel heel graag met mijn vriendinnetje spelen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik met alle hondjes samen kan. Ik zou het fijn vinden als we samen kijken of het hondje een vriendje zou kunnen zijn. En anders voor mij geen probleem om gewoon door te lopen hoor. Dan gaan we gewoon ergens anders kijken. Wie weet zijn daar hondjes die beter bij mij passen.
Ze vinden het hier zo goed van mij! Ik ben niet zo heel veel gewend. En aangelijnd worden vind ik wel nog best spannend. Vooral als ik de persoon nog niet zo goed ken. Dan probeer ik eigenlijk alleen maar uit de buurt te blijven. Als mijn verzorgsters mij aanlijnen of mijn vaste uitlaters dan is het nog wel een beetje spannend. Maar ga niet meer voor je wegrennen hoor. Ik kom dan bijna op je schoot zitten voor steun. Het is altijd een hele opluchting als ze de halsband om hebben gedaan. Maar buiten loop ik netjes aan de lijn. Wel af en toe voor je langs of bijna tussen je benen door. Dat maakt het soms wel een beetje gevaarlijk hoor! Daar moeten we wel wat mee gaan doen. Maar geen getrek voor mij hoor. Dat is ook toch helemaal niet nodig. Misschien natuurlijk wel als ik andere hondjes zie die aan het spelen zijn maar nu kan ik netjes aan de lijn mee lopen.
Voor nu weten we dat natuurlijk nog niet. Ben niet perse een wegloper hoor. Maar het is verstandig om mij het eerste jaar niet zomaar los te laten. Laten we eerst samen aan elkaar wennen en ik ook aan mijn nieuwe omgeving. Dan kunnen we vandaar uit allemaal nieuwe plekken ontdekken en onderzoeken. Wel rustig aan hoor. :) :) We hoeven Rome iet in één dag te ontdekken. We hebben de tijd, toch? Owww en dan lijkt het me ook leuk om samen naar school te gaan. Ik denk dat ik echt een top leerling kan zijn! Kom maar op hoor. Wij kunnen dit!! Ennnnn dan is het misschien tijd om te kijken of we het loslopen kunnen introduceren.

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Ik ben best een beetje verlegen en hierdoor word ik altijd een beetje onzeker. Het liefst verdwijn ik dan spontaan. Maar dat kan helaas niet altijd. Ik wil hier graag mee aan de slag met mijn nieuwe baasje.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!