Nysa

Labrador, 19 Mar 2023

Over mij

Attentie, attentie, mijn naam is Nysa en ik wil graag jouw aandacht. Bij DOA kom ik al een tijdje, ik ben hier namelijk geboren! Gelukkig was ik al snel geadopteerd en heb ik mijn eerste maanden mogen leven in een gezin! Helaas werd mijn baasje erg ziek en kon hij niet meer goed voor mij zorgen, hierdoor kwam ik weer terug bij DOA. Ik vind het zoooo gezellig hier! Ik heb onwijs veel honden vriendjes waar ik lekker mee speel, maar OMG ik hou van de mensen hier! Ze geven mij zo veel eten, aandacht, eten, knuffels, eten en heb ik al verteld dat ik eten krijg? Ik ben zo gek op eten dat het me eigenlijk niet uitmaakt of het uit mijn voerbak komt of van straat. Mijn verzorgers zeggen dat dit niet zo goed is voor mij en geven me daarom tijdens het wandelen worstjes om mijn aandacht te krijgen, dan heb ik wel focus hoor! Wandelen vind ik maar gek, want hoewel het echt zo leuk is, vind ik alle prikkels wel een beetje veel! Mijn verzorgers zeggen dat ik nog veel moet leren en eerlijk gezegd vind ik dat wel een leuke uitdaging! Lekker bezig zijn is voor mij het leukste wat er is! Naast eten dan… Weet je wat ik helemaal vergeet te vertellen en ik wil het er eigenlijk niet over hebben maar, ik heb epilepsie. Bij mijn vorige baasje heb ik 2 aanvallen gehad en die waren zo eng! Gelukkig hebben ze me naar de dierenarts gebracht en krijg ik nu 2 keer daags 1 pilletje Pexion. Deze pilletjes zorgen ervoor dat mijn aanvallen onderdrukt worden en ik weer van mijn leventje kan genieten!

Soort baasje

Ik zoek een baas die lekker met mij aan de slag wilt! Ik wil trainen (lekkere snoepjes krijgen) en spelen met anderen honden. Het lijkt me geweldig om de hele dag bezig te kunnen zijn en dan ’s avonds lekker met de baas op de bank knuffelen. Het zou me ook fijn lijken als mijn nieuwe baas zich kan inlezen over wat epilepsie inhoud. Het is namelijk geen makkelijke aandoening maar met de juiste medicatie en zorg komen we ver! Ik kan niet wachten om je te ontmoeten dus laat me niet te lang zitten!! Tot gauw!

Nysa's paspoort

  • Ras Labrador
  • Geboortedatum 19 maart, 2023
  • Geslacht vrouwelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd Ja
  • Schofthoogte (cm) 20
  • Adoptiekosten € 225,00
  • Diernummer 53098

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Het zou me zo leuk lijken om met hondenvrienden samen te wonen! Bij de gedachte wordt ik al blij. Je hoort mij niet klagen als ik alleen woon met mijn nieuwe baas, dan krijg ik lekker alle aandacht voor mijzelf en dat is ook genieten! Als ik maar wel in het park mag spelen met anderen honden want anders ga ik ze zo erg missen. Hier bij DOA woon ik alleen, zonder hondenvriend, zonder mensenvriend… laten we daar verandering in brengen!
Normaal gesproken gaan we een rondje lopen langs de katten maar vandaag zei de verzorger dat dit niet kon. Ze vertelde dat vanwege een bijzondere reden het beter is als we niet langs de katten gingen voor de katten zelf! Wel jammer he…
Alleen grotere kinderen
Kinderen snap ik nog niet helemaal… vooral die kleintjes, kan ik daar mee spelen? Mijn verzorgers zeggen dat ik rustig moet zijn rond kinderen maar ik zou juist willen dat zij rustig zijn rond mij! Al die prikkels maken me een beetje verward, dan weet ik even niet of ik nou tegen ze aan mag springen of niet? Ik zeg liever geen kleine kinderen maar grote kinderen kan ik mee leren omgaan, als ik maar hulp hierin krijg!
Leren / opbouwen
Dat alleen thuis blijven vind ik maar lastig. Ik wil gewoon zo graag bij jou zijn! Waarom zou ik dan alleen moeten zijn? Ik snap stiekem wel dat je ook eens boodschappen moet doen maar kan dit samen met mij opgebouwd worden? Eerst 5 minuten, daarna 10 minuten? Als ik er nu aan denk vind ik het nog te spannend maar mijn verzorgers geven mij zo veel steun! Dit doet mij goed.
Zoals ik je al verteld heb, heb ik snel last van te veel prikkels. Het zou mij fijn lijken als ik in een rustige buurt mag wonen. Dan hoef ik me geen zorgen te maken dat ik overprikkeld raak! Als we rustig kunnen wandelen kan ik me beter focussen op de worstjes die ik krijg! Hoewel mijn verzorgers zeggen dat de focus nodig is voor het trainen… is ook zo maaaarr ik moet daar nog veel over leren. Als ik denk aan mijn ideale woonomgeving, dan denk ik aan een rustige wijk/dorp waar we samen kunnen wandelen. Als de wijk vlak bij een bos of strand ligt, is dat nog beter!
Alle honden zijn zoooo leuk! Ik wil met iedereen spelen maar volgens mij niet iedereen met mij. Soms kom ik zo enthousiast naar ze toe gerend dat ze me afsnauwen!! Ik vind dat echt super gemeen maar goed dat houdt me niet tegen! De verzorgers zeggen dat ik van zo´n snauw moet leren! Gelukkig roepen ze me vaak terug als ik iets te druk ben met een andere hond. Ik leer veel van de verzorgers, echt fijn. Ik hoop wel dat mijn nieuwe baas me ook wat meer kan leren!
Ik weet echt wel wat het inhoud als je aankomt met mijn tuig of halsband.. Dan gaan we wandelen! Ik hoop wel dat je dan worstjes mee neemt, want die heb ik wel nodig. Mental support worstjes noem ik ze ook wel. Buiten is het gewoon soms wat spannend. Kijk het houdt me niet tegen hoor maar door alle geluiden en prikkels weet ik soms even niet wat ik moet doen. Wat ik dan doe is bijvoorbeeld in de lijn bijten of gaan krabben. Ik doe dit echt alleen omdat ik de prikkels even niet aankan, maar als je me steunt door worstjes te geven dan wordt het wandelen al veeeeel makkelijker. De verzorgers zeggen dat ik ook wel is voor hun voeten loop en ook nog is trek aan de lijn! Ik moet er altijd een beetje om lachen maar zij vinden het iets minder. De lieve vrijwilligers van DOA zijn al hard met mijn aan trainen zodat ik het al een beetje kan leren voor dat mijn nieuwe baas langskomt!
Ja, op termijn
Bij DOA lopen we niet los. Wel los op het veld maar niet buiten het terrein. Ik weet niet wat ik zou doen als ik los zou mogen lopen.. Ik zou niet weg willen bij mijn baas maar straks heeft iemand anders verder op super lekkere snoepjes!! Ja waar kies ik dan voor? Mijn verzorgers hebben wel super veel vertrouwen in mij! Ze denken dat als mijn nieuwe baas gaat trainen met mij dat ik heel ver ga komen en misschien zelfs los kan lopen! Ik kijk er zo naar uit om op stap te gaan met mijn nieuwe baas. Gezellig samen wandelen op het strand of bos!! Wow wat een mooie fijne gedachten.

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Geen aandachtspunten bekend.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!