Nigo

Cane Corso, 1 Jun 2023

Over mij

Hoi, ik ben Nigo. Ik wil wel wat over mijzelf vertellen, maar eigenlijk durf ik dat niet echt. Ik ben namelijk heel verlegen en onzeker. Dat komt omdat ik helaas niet zo een goede socialisatie heb gekregen. Ik ben ooit weggehaald bij mijn baasje samen met mijn broer Noppes. Daarna zijn we in een opvang beland waar er eigenlijk niet echt iets met ons gedaan is en nu zien we dat dus terug in veel dingen. Ze noemen mij hier trouwens ook held op sokken. Ik doe namelijk wel stoer en boos, maar eigenlijk poep ik in mijn broek. Ik ga nu trouwens ook naar school met de Dutch Cell Dogs. Dan kan ik mooi oefenen en trainen om wat stoerder en zelfverzekerder te worden. Wanneer ik in een vreemde ruimte kom, ben ik wel nieuwsgierig hoor. Ik ontdek graag waar ik ben, maar als ik het eventjes niet meer weet dan kom ik snel naast je staan. Borstelen vind ik heel erg lekker. Spelen met een balletje of een flosstouw ken ik niet. Wanneer je de bal gooit, vind ik dat wel grappig, maar ik haal hem niet voor je op. Dat mag je zelf doen. Harde geluiden en onbekende bewegingen kan ik erg van schrikken, al doet verkeer mij bijvoorbeeld weer niets.

Soort baasje

Ik zoek een fijne en geduldige baas. Iemand die consequent is zonder hard te wezen, want een harde hand heb ik zeker niet nodig en kan meer stukmaken dan dat hij goed doet. Iemand die gek is op mijn ras, maar dus wel begrijpt dat ik nog geen kant en klaar pakketje ben. Iemand die ook begrijpt dat bij onze eerste date het ijs even moet smelten, maar ook iemand die begrijpt dat als ik eenmaal je vertrouwen heb, je mijn allerbeste maatje bent!

Nigo's paspoort

  • Ras Cane Corso
  • Geboortedatum 1 juni, 2023
  • Geslacht mannelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd Nee
  • Schofthoogte (cm) 60
  • Adoptiekosten € 225,00
  • Diernummer 55451

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Ja, maar niet met iedere hond
Ik heb ook nooit echt goed geleerd om met andere honden om te gaan. ik kan dan ook in het begin heeeeeel erg bang van ze worden. Als ik eenmaal door heb dat de andere hond oke is, wil ik graag spelen, maar wel heel ruig en hard. Niet iedere hond vindt dat leuk. Ik zou zelf wel voorkeur hebben voor een stabiele teef, die mij en mijn lomphied aankan. Als de andere hond lekker stabiel is, kan dat heel veel voordelen hebben, want als ik iets heel spannend vindt, dan kan zij het goede voorbeeld aan mij geven. Mocht mijn nieuwe baas dus al een andere hond hebben, zullen we even moeten kijken of het matcht tussen onse tweetjes.
Oh my… Potverdorie. Hier bij DOA hebben we dus ook katten. Dus hup met de trap omhoog en even een blik werpen op die poezels. Ik had ze wel al geroken en dat vond ik nog niet zo erg. Toen had ik ook niet door dat er glas in de deur zat en liep ik er zo tegen aan. Toen zag ik dus zo een poezebeest en jemig de pemig. Ik schrok me een hoedje. Ik vind katten echt heel spannend en eng en daarom wil ik niet bij ze wonen.
Geen kinderen
Kinderen vind ik heel erg eng. Als ik ze zie ga ik het liefst met mijn staart tussen mijn pootjes er vandoor. Daarom wil ik niet bij kinderen wonen. Grotere kinderen die bijna puber af zijn, zou misschien wel kunnen, maar het ding dan is dat ze misschien veell vriendjes of vriendinnetjes over de vloer krijgen en die ken ik dan niet. Die vind ik dan weer heel erg spannend. Ik heb gewoon het liefst een heel stabiel en veilig gezin zonder kleintjes of grierende puberhormonen, snappie?!
Leren / opbouwen
Hier bij DOA ben ik nooit helemaal alleen want vaak zijn de verzorgers er en als die naar huis zijn, wonen er nog veel meer hondjes in mijn straatje. Wanneer ik verhuis naar mijn nieuwe huis, kan dat natuurlijk heel anders zijn. Ik zal dan ook echt tijd nodig hebben om te wennen aan mijn nieuwe omgeving en baas. Wanneer dit helemaal gelukt is kunnen we beginnen met het oefenen met alleen thuisblijven. Stapje voor stapje hoor, want ik weet niet of ik ooit alleeen thuis ben geweest in een huis en we willen natuurlijk niet dat ik een vorm van verlatingsangt ga ontwikkelen.
Ik wil echt niet in een stad wonen. Nee hoor, mij echt veel te druk, met harde geluiden, sirenes en gekke omstandigheden. Nee die plaats schuif ik liever door naar de volgende adoptie hond. Ik woon liever wat rustiger, landelijker en in een chille omgeving. Ik kan met de trap en de lift vindik opzich ook niet zo een probleem, maar het liefst heb ik een ruime woning met een tuin waar ik even mijn pootjes kan strekken, vreemde mensen weg kan jagen of lekker kan zoeselen in de zon.
Ja, selectief
Ik wil andere honden best ontmoeten al vind ik dat dus heel spannend. Je ziet dat dan ook wel duidelijk hoor. Ik wil dan graag weg, ga piepen, blaffen en kan soms zelfs mijn lip op trekken. Als ik eenmaal doorheb dat de hond niet zo kwaad is, wil ik graag lekker hard spelen. Niet alle honden vinden dit even leuk, dus we zullen even moeten ontdekken wie mijn vrienden kunnen worden.
Ik kan heel netjes meelopen en wil overal graag even snuffelen, maaaaar als mijn neus iets lekkers snuffelt kan ik ook kei-hard trekken! En dan ben ik mega sterk! Je moet dus best goede spierballen hebben om lekker met mij aan de wandel te kunnen.
Ik ben een onzeker bangebroekje. Als ik iets eng vind kan ik de benen nemen waardoor ik ook weg ben bij jou en dus helemaal verloren en alleen ben. Daarnaast vind ik vreemde mensen en dingen op straat heel erg spannend, dus wandelen aan een langere lijn is voor mij helemaal priem. Dan kan mijn baas mij beschermen en begeleiden als ik het even niet meer weet.

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Ik ben een bang en onzeker vogeltje die weinig tot geen goede socialisatie heeft gehad. Mijn baas zal mij dus moeten begrijpen en weten dat ik op mijn eigen tempo de wereld wil gaan ontdekken.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!