Neptune

Am.Staffordshire Terrier, 25 Sep 2021

Over mij

Hallootjes!! Neptune hier!! Yes ziet u mij? Top! Want dan kan ik namelijk beginnen met mij voorstellen. Heb er super veel zin in. Helaas heb ik niet zo’n beste start gehad. Maar daar blijf ik niet verdrietig om hoor. Soms gebeurd zoiets en het beste wat je kunt doen is gewoon verder gaan. En ik geniet hier volop hoor!! Ze hebben super leuk speelweides met allemaal verschillende balletjes. Maar ook een hondenzwembad. Genoeg te doen. Ook al mis ik een huisje wel hoor. Meerdere keren per dag wandelen en dan op de bank ploffen voor een dutje. Ze vinden mij hier de sportversie van de Amerikaanse staff! Ook wel Max Verstappen. Ik doe alles in standje 1000!! Vind het ook heel lastig om rustig aan te moeten doen, maar ik heb hier met een aantal trainingen meegedaan en daar had ik al gauw door dat er ook een knopje met ‘rust’ in mijn hoofdje zit. Toch eigenlijk best wel handig hoor. En je krijgt er super makkelijk iets lekkers voor. Een bal is echt mijn ding. Daar kan ik uren achteraan rennen. Of zelf mee spelen. Afgeven vind ik een beetje moeilijk nog. Hou hem het liefst voor mijzelf en bij me. Je mag hem wel uit mijn mond pakken. Dan laat ik hem ook los. Maar als ik hem voor je neerleg en je wilt hem pakken dan pak ik hem snel. Ik ben ook te slim om me met een snoepje af te leiden! Dan moet je wel slimmer zijn hoor. Maar kom je met een tweede bal dan laat ik de bal op de grond gewoon liggen. Een flostouw vind ik ook heel leuk. Lekker trekken en schudden. Ook deze los laten is niet zo mijn ding. Maar voor een snoepje laat ik een flos wel los. Dat scheelt weer toch :). Voor je scheenbenen is het beter als je niet in de buurt bent als ik er mee speel. Er moet namelijk flink geschud worden. Traplopen of met de lift is geen enkel probleem voor mij. De trap doe ik wel op een snel tempo maar kan ook wel even op je wachten als ik te snel ga. Als ik in een gebouw kom te wonen met een lift, zullen we wel moeten opletten wie er in de lift komt. Vreemde mensen of andere honden in de lift, kunnen soms best spannend en moeilijk voor mij zijn. Daar zal mijn nieuwe baasje alert op moeten zijn!

Soort baasje

Dit is natuurlijk het belangrijkste gedeelte van mijn interview! Het liefst mensen die ervaring hebben met mijn ras. En die weten hoe ze moeten trainen! Het is geen must, maar dan willen mijn verzorgers jullie er graag bij helpen. Een huisje waar de omgeving niet super druk is. Waar we rustig naar buiten kunnen lopen zonder gelijk een hond tegen te komen. Jeetje nou dit was het wel eigenlijk. Ik ben vooral op zoek naar nieuwe lieve baasjes die alle tijd en energie voor mij hebben!

Neptune's paspoort

  • Ras Am.Staffordshire Terrier
  • Geboortedatum 25 september, 2021
  • Geslacht mannelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd Ja
  • Schofthoogte (cm) 50
  • Adoptiekosten € 225,00
  • Diernummer 54203

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Uhmmm ja andere honden. Dat is niet zo mijn ding. Ik heb best een hekel aan ze!! Ze weten niet precies wat er allemaal gebeurd is maar voor nu maakt dat natuurlijk ook niet uit. Het is wat het is, toch?! Maar het is voor nu wel belangrijk dat ik blijf leren dat ik niks met andere honden hoef te doen. Toen ik hier net kwam raakte ik helemaal overstuur en probeerde ze allemaal weg te jagen. Hierdoor vinden ze het niet verstandig om mij te herplaatsen bij een andere hond. Het liefst krijg ik ook graag alle aandacht voor mijzelf. Ennnnnn ik denk dat je qua energie ook je handen wel vol heb aan mij hoor. Een tweede hond is dan helemaal niet handig.
Dit vinden ze hier heel lastig. Ze weten natuurlijk niet waar en hoe ik ben opgegroied. Maar omdat ik al niet zo heel goed reageer op honden denken ze dat katten ook geen optie zijn. Ze hebben hier bij DOA ook katten en daar zijn we natuurlijk even een kijkje gaan nemen. Maar u raad het nooit ze bleven allemaal lekker binnen zitten!! Tja, dan wordt het natuurlijk een beetje lastig om te kijken hoe ik daar dan op zou reageren. Maar helaas waren ze allemaal lekker binnen. Hierdoor weten we nu niet wat ik zou doen. Maar de inschatting is dat ik niet heel vriendelijk en leuk op katten zal reageren. Vandaar geen katten bij mij.
Geen kinderen
Kinderen zijn leuke speelmaatjes voor mij! Tenminste dat vind ik hoor. Je kunt ze lekker omduwen en overal mee naar toe sleuren. Oh en als ze dan gaan rennen en gillen dan wordt het spelletje alleen maar leuker. Ik heb niks tegen kinderen hoor en bedoel het ook zeker niet kwaad. Maar ben zelf eigenlijk een beetje een ongeleid projectiel nog en hierdoor doe ik ook veel met mijn bekje. Alles pakken en vast houden. Ik doe mijn best hoor, want mijn verzorgsters vertelde dat niemand dat eigenlijk heel erg leuk vindt. Ik doe nu heel erg mijn best om niet je arm of je trui te pakken en er mee te spelen, maar om dan met een balletje te gaan spelen. Als je mij iets geeft wat ik wel mag dan gaat het al stukken beter.
Leren / opbouwen
Helaas zit ik nu al een tijdje bij DOA en hierdoor ben ik nooit echt alleen. Er zijn altijd wel andere honden of mensen om mij heen. Hierdoor ben ik nooit echt alleen. Zelf zou ik het wel prettig vinden als we dit in mijn nieuwe huisje weer langzaam gaan trainen en opbouwen. Ik ben best wel stoer hoor! Zou niet zomaar overal naar blaffen omdat ik een beetje bang ben ofzo. Maar een vreemd huis in een vreemde omgeveing met nieuwe baasjes die ik nog niet zo goed ken, zou het toch wel prettig zijn om alles lekker rustig op te bouwen.
Als ik mag kiezen dan zoek ik wel een huisje die in een rustige buurt staat. Ik hoef niet midden in de stad te wonen. Dat is veel te druk. Al die auto’s, trams, bussen en mensen die overal kriskras door elkaar heen gaan. Dan ben ik mijn focus kwijt hoor! Voor mij veel fijner als we de deur uitstappen gewoon rustig ergens naar toe kunnen lopen. Hierdoor wordt het trainen ook iets makkelijker. Mijn voorkeur heeft natuurlijk een huisje met een tuin waar ik lekker mijn poten in kan strekken! De tuin moet wel een hoge schutting hebben. Ik ben namelijk zo atletisch! Als hij te laag is, jump ik er zo over heen.
Ook buiten zijn honden niet zo mijn ding. Ik heb dan nog steeds best een hekel aan ze! Ze weten niet precies wat er allemaal gebeurd is maar voor nu maakt dat natuurlijk ook niet uit. Het is wat het is toch?! Maar het is voor nu wel belangrijk dat ik blijf leren dat ik niks met andere honden hoef te doen. Toen ik hier net kwam raakte ik helemaal overstuur en probeerde ze allemaal weg te jagen. Ze leren mij nu dat als er een andere hond in de buurt is dat ik dan naar mijn verzorgster moet kijken!! Daar krijg ik dan iets lekkers voor. Dit gaat al echt super goed! Maar we moeten dit wel blijven trainen hoor!! Ik val heel snel weer terug in mijn oude gedrag. Hierdoor zullen mijn nieuwe baasjes altijd met mij moeten gaan trainen en dit onderhouden. Veel nieuwe baasjes denken vaak ” ik krijg dit er wel uit”. Zo een baas zoek ik niet hoor. Ik zoek gewoon een baas die het begrijpt en andere honden met mij vermijdt.
Oke kijk ik moet natuurlijk wel eerlijk zijn. Ik kan super netjes aan de lijn lopen. Maaaaaar dat lukt niet altijd. En ben vaak wel enthousiast omdat we lekker naar buiten gaan. Dus dan trek ik in het begin altijd even. Daarna word ik wel rustig hoor. Het is gewoon super leuk om naar buiten te gaan!
Kijk er gaat altijd wel een discussie dat het veel leuker voor en hond is als hij los mag lopen en dat ze dan een beter leven hebben. Ik ben het daar niet perse mee eens. Zou het zelf niet erg vinden als ik altijd aan de lijn zou moeten lopen. Je kunt hier natuurlijk wel altijd iets op verzinnen. Want lekker wild kunnen rennen met de wind in je oortjes is wel een geweldig gevoel. Samen rennen zou bijvoorbeeld ook kunnen. Of je neemt een super lange lijn mee waar ik wel meer beweeg ruimte heb maar niet zomaar er van door ga. Het is sowieso natuurlijk wel handig om mij een aantal extra commando’s aan te leren. Zo dat ik wel aan het eind van de lijn weer terug kom en niet je arm uit je kom trekt. :) Naar een losloop gebied is natuurlijk ook niet zo heel handig. Ik ga liever lekker lang met je wandelen waar we met zijn tweetjes zijn, of waar het lekker rustig is. Ennnnnnn een tip van de verzorgster. Mocht je nu denken we willen wel een keer naar het strand of het bos? Ga lekker vroeg en op een regenachtige dag :) Dan zijn er veel minder mensen en andere honden.

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Andere honden zijn wel een aandachtspuntje. Hier moeten we samen aan blijven werken.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!