Nala

Kruising middelgroot, 21 Nov 2021

Over mij

Daaag, mijn naam is Nala. Ik ben een 2-jarige kruising boxer die zich soms gedraagt als een oude oma… Althans dat zeggen mijn verzorgers want ik ben gewoon van mening dat die drukte om mij heen helemaal niet nodig is. Ik hou van spelen met honden als ze maar niet te druk zijn, snap je? Ik kan ook angstig reageren als je iets te snel gaat of als je me dwingt iets te doen, dus graag geen drukte! Maar goed je zal je vast afvragen waarom ik hier bij DOA ben gekomen. Mijn vorige baasjes hebben echt goed voor mij gezorgd alleen hadden ze weinig tijd voor mij waardoor ik mijn energie niet kwijt kon. Ik vind het ook niet fijn als ik te lang alleen ben… dan word ik heel onrustig. Ik heb last van verlatingsangst, ken je dat? Ik wil het liefst de hele dag met je knuffelen en trainen! Dit kan ik zoooo goed!! Daarom ben ik bij DOA gekomen om een baasje te vinden die alle tijd voor mij heeft en mij begrijpt!

Soort baasje

Vanwege mijn angstige zijde is het belangrijk dat mijn nieuwe baas weet hoe die er mee om moet gaan. Ik kan erg schrikken van harde geluiden of snelle bewegingen, dus een rustig persoon met een rustig huis is perfect voor mij! Ik hoop dat mijn nieuwe baas alle tijd heeft voor mij want ik wil niet zomaar je zijde verlaten! Ik zit echt aan je vastgeplakt. Doordat ik gewoon een beetje onzeker ben kan ik gek reageren naar hondjes en katjes om mij heen. Het zou mij erg helpen als mijn nieuwe baas mij zou kunnen beschermen tegen al het kwaad dat mij ook maar iets wil aandoen. Verder ben ik een super vrolijke meid met genoeg energie! Heb je zin mij te leren kennen? Dan zal ik je laten zien wat voor knuffelkont ik ben!

Nala's paspoort

  • Ras Kruising middelgroot
  • Geboortedatum 21 november, 2021
  • Geslacht vrouwelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd Ja
  • Schofthoogte (cm) 50
  • Adoptiekosten € 225,00
  • Diernummer 55586

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Ja, maar niet met iedere hond
Of ik met anderen honden kan samenwonen vind ik een lastige vraag. De ene hond is leuk en de anderen vind ik niks! Het ligt er vooral aan of de anderen hond druk is of niet. Een drukke hondenvriend is niks voor mij. Ik heb het veel gezelliger met een rustige hondenvriend, hun begrijpen mij veel beter! Ik moet de hond wel even leren kennen voordat het gezellig kan worden.
Ik ben niet opgegroeid met katten. Heel eerlijk begrijp ik ze niet zo goed, waardoor ik erg opgewonden raak als ik ze zie. Buiten aan de lijn ga ik tegen ze blaffen en wil ik er graag naar toe. Ik ben bang dat als je mij loslaat dat ik de katjes kan vangen. Dat is niet de bedoeling. Laten we maar gewoon een huisje doen zonder katten!
Geen kinderen
Kinderen vind ik wat lastig. Ze zijn druk, hollen door het huis, praten heel hard, krijgen wisselende hormonen ga zo maar door. Ik ben opzoek naar stabiliteit en zit dus niet te wachten op kids. Daarom liever een huis zonder!
Leren / opbouwen
Alleen thuisblijven is voor mij een no go! Ik wil toch niet dat je weggaat, kan ik niet mee? Mijn verzorgers zeggen dat ik nog jong genoeg ben om het te gaan leren maar eerlijk heb ik daar een hard hoofd in. Ik wil het best gaan opbouwen met mijn nieuwe baasje maar die moet wel beseffen dat het een lange tijd kan gaan duren! Ik zoek heel veel steun bij de mensen waar ik veel van hou dus wil ik ze dicht bij mij houden. We zullen dan dus ook echt in babystapjes moeten gaan werken zodat ik mij veilig voel, ook wanneer je er niet bent.
Ik ben nogal een schrikkerig typetje en zoals je al weet hou ik niet van drukte. Het zou mij fijn lijken om in een rustige buurt te wonen waar ik kan wennen aan alle geluiden en dingen om mij heen! Trainen gaat ook veel makkelijker in een rustige buurt, dan ben ik minder afgeleid.
Ja, selectief
Honden aan de lijn vind ik lastig te lezen. De meeste reageren zo druk pfff ik moet dat niet hebben! Ik ga al snel blaffen en me groot maken om te laten zien dat ik niks te maken wil hebben met hun drukke gedoe. Bij DOA heb ik wel een honden vriendinnetje gehad: zij was zo rustig en lief! Mijn verzorgers noemen mij sociaal selectief. Heeft dus vooral te maken met dat ik de ene hond wel leuk vind en de ander helemaal niet.
Buiten lopen vind ik heel leuk! Lekker overal snuffelen en kijken wat er om mij heen gebeurt. Ik kan er zo erg van genieten! Hierdoor gebeurt het nog wel eens dat ik ga trekken aan de lijn. Mijn verzorgers vinden dat vervelend maar ik doe het alleen maar omdat ik er zin in heb!! Het gebeurt mij ook wel is dat ik heel erg schrik van bijvoorbeeld een hard geluid. Dan probeer ik zo snel mogelijk weg te komen door hard te gaan trekken. Ik hoop dat mijn nieuwe baas mij kan steunen en helpen om te leren dat zo trekken eigenlijk helemaal niet zo handig is.
Laten we dit voor de zekerheid maar niet doen. Hoewel ik goed ben in trainen en het zeker zou kunnen leren, heeft mijn angstige zijde toch de overmacht. Als ik schrik kan ik een sprintje gaan trekken en dan weet ik even niet wat ik moet doen! Na een schrik moment wil ik wel graag steun van mijn baasje dus dan loop ik maar liever aan de lijn waar ik veilig en dicht bij mijn baasje ben! OH ja weet je nog dat ik honden aan de lijn ook niet zo top vind? En laten we de katten niet vergeten!

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Het is wel goed om te onthouden dat ik wat angstig ben en moeite heb met alleen zijn. Met genoeg vertrouwen is dit goed te trainen maar dit zal wel even wat tijd kosten. Vergeet ook niet dat ik hondjes aan de lijn niet zo fijn vind en katten al helemaal niet. Ik ben selectief naar honden die ik leuk vind en dat heeft vaak te maken met hoe druk ze zijn. Ik vind het dus niet altijd fijn om bij anderen honden te zijn.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!