Mollie

Australian Shepherd, 11 Apr 2021

Over mij

Hoi! Ik ben lieve Mollie en ik ben een snoetje van een hond. Ik heb het niet zo best gehad in mijn leventje. Ik ben namelijk gebruikt bij een grote broodfokker. Ik was daar om pups te krijgen en die werden dan weer doorverkocht. Tja… het ‘normale’ hondenleven dat ben ik dus niet gewend. Ik ben trouwens voordat ik bij DOA kwam even herplaatst geweest, maar daar is toen gebleken dat ik onwijs bang was van mannen. Zelfs zo bang, dat ik wel eens een man in zijn kuit heb gebeten. Hier bij DOA ben ik heel veel aan het oefenen geweest en kan ik al veel meer en beter met mannen omgaan. Vrouwen hebben wel nog steeds mijn voorkeur!

Soort baasje

Ik zoek een baasje die lekker met mij aan de slag wil gaan. Een baasje die ervaring heeft met Bordercollie’s of Ausies. Want ik wil wel graag iets actiefs doen! Ik zoek ook een baasje die begrijpt dat mijn verleden niet leuk is geweest en ik van ‘ver’ kom. Ik heb tijd nodig om nieuwe dingen te leren en te verwerken. Mijn nieuwe baasje moet dit beseffen. Mannen zijn voor mij dus echt nog wel een ‘ding’! Desalniettemin ben ik een dotje en echt een lieverd die mijn nieuwe leven wil gaan ontdekken en daar het beste uit wil halen! Als het ijs eenmaal is gebroken, ben ik je beste maatje voor altijd.

Mollie's paspoort

  • Ras Australian Shepherd
  • Geboortedatum 11 april, 2021
  • Geslacht vrouwelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd Nee
  • Schofthoogte (cm) 45
  • Adoptiekosten € 225,00
  • Diernummer 52704

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Ik kan best goed omgaan met andere honden, maar het is geen must. Ik maak liever contact met mensen dan met de andere honden. vrienden worden met de andere hond, dat moet echt groeien!
Ja, mits kat honden gewend is
Katten zou opzich wel kunnen hoor. Ik ben wel eventjes in huis geweest bij een kat en daar deed ik het gewoon best netjes. Wel is het natuurlijk een super leuk spelletje wanneer de kat wegrent. Dan weet ik niet of ik mij kan beheersen. Het moet dus wel een stoere kat zijn en mijn baasjes zullen mij wel een beetje begeleiding moeten geven.
Geen kinderen
Kinderen zie ik niet zitten. Die hele kleintjes die kruipen over de vloer en kunnen aan mijn haren trekken. Dat ben ik niet gewend en zie ik niet zitten. Pubers is ook niet mijn ding. Pubers krijgen namelijk hormoon-dingetjes en nemen vriendjes en vriendinnen mee, die ook hormoondingen hebben en hierdoor zijn ze gekkig en raar voor mij. Daarnaast ben ik gewoon bang voor mannen en als er veel jongen over de vloer komen, dan weet ik niet of dit de juiste plaats voor mij is. Daarom wil ik liever wonen bij mensen zonder kinderen. Dan heb ik die problemen gewoon helemaal niet!
Leren / opbouwen
Ik ben niet gewend aan het leven als ‘gewone huishond’ daarom zullen we het alleen thuisblijven rustig moeten oefenen en opbouwen. Zodra ik gewend ben aan mijn baasje, huis en omgeving kunnen we hier rustig mee beginnen!
In een huis richting het centrum, daar woon ik eigenlijk liever niet. Ik woon het liefst lekker rustig en met een beetje ruimte zodat ik mijn pootjes lekker kan strekken!
Ik vind honden heel erg leuk! Reu of teef, dat maakt mij niet uit. Eigenlijk wil ik met iedereen kennismaken, al speel ik niet echt met andere honden!
Ik kan keurig netjes meelopen. Wanneer mijn neus iets snuffelt wil ik er soms wel eens naartoe trekken!
Ja, op termijn
Voor nu wil ik nog niet los, want dat ben ik gewoon helemaal niet gewend. Een lange lijn is prima voor mij. Misschien kan het op den duur wel, maar dan moeten eerst oefenen met de basiscommando’s.

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Geen aandachtspunten bekend.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!