Mike Hannigan

XL Bully, 27 Apr 2022

Over mij

Haaalloootjes allemaal! Mike hier! Sorry ik val zo met de deur in huis maar ik wil jullie heel graag over mezelf vertellen. Jullie denken waarschijnlijk ook, hoe kan zo’n knappe jonge kerel als ik nou in het asiel terecht komen? Nou dat zit namelijk zo, mijn eigenaar was niet zo goed voor mij dus er is gezorgd dat ik daar weg kon en lekker bij DOA kon komen logeren. Nu ben ik er helemaal klaar voor om een fijn nieuw thuis te zoeken! Ik vond het in het begin allemaal wel een beetje raar in de kennel. Dan zit je ineens achter zo’n glazen muur en lopen er steeds mensen naar je te kijken, voelde me net een aapje in de dierentuin. Dat vond ik dan echt zo spannend dan maar heel hard ging loeien zodat ze hopelijk snel weg zouden gaan. Gelukkig konden de mensen hier daar doorheen kijken en snapten ze dat ik het gewoon allemaal erg spannend vond in de kennel. Ze hadden door dat het niet aan mij lag maar gewoon aan de kennel. Eenmaal buiten de kennel kom ik namelijk helemaal los! Ik verander dan in een grote blije puppy! Dan ren en vlieg ik over het veld, speel ik met allemaal ballen en kom ik heeeel graag bij je knuffelen. Dan vind ik mensen ook heel gezellig en kom ik graag gedag zeggen. Wel ben ik wel nog een beetje een lompe puber, zo heb ik niet altijd door dat ik best groot ben en dat ik in mijn blijheid je zomaar omver kan springen. Oepsie, niet de bedoeling natuurlijk maar ik heb gewoon heel veel liefde te geven en dan kan ik me niet zo goed inhouden. Ik kan wel heel goed luisteren hoor, maar soms moet je me even helpen herinneren. Sowieso kan ik soms wel wat hulp gebruiken, ik vind het af en toe namelijk wat moeilijk om de uitknop te vinden bij mezelf. Zoals bij het spelen, dan blijf ik maar doorgaan terwijl ik eigenlijk al helemaal moe ben. Op die momenten kan ik wel iemand gebruiken die mij dan helpt te herinneren om even rust te nemen. Gelukkig ben ik ook heel goed in lekker relaxen, maar als iemand dat samen met mij doet dan kan ik die knop net even wat makkelijker omzetten. Dat geld ook voor het spelen met andere honden, ik ben van mezelf al wat druk en lomp en in mijn spel kan ik dan een beetje doordraven en vergeten dat niet alle honden net zo groot zijn als ik. Dan helpt het mij als mijn baasje me er even aan herinnert dat ik wat rustiger moet zijn. Dat vind ik dan ook heel fijn als ik daar mee geholpen word. Ik bedoel het allemaal echt heel goed hoor, maar ik heb met sommige dingen gewoon nog wat hulp nodig. Ik vind het gelukkig heel erg leuk om te trainen en nieuwe dingen te leren dus ik vind het ook helemaal niet erg om af en toe wat hulp nodig te hebben. Samen komen we er wel!

Soort baasje

Ik zoek een baasje die met mij de verloren tijd in kan halen, die het leven net als ik als een feestje ziet en die snapt dat ik misschien lomp, maar zeker niet dom ben! Ik wil graag nieuwe dingen leren, op avontuur gaan, vrienden maken en vooral genieten van het leven! Mijn baasje moet wel snappen dat ik soms wat hulp nodig heb om mij aan mijn eigen grenzen te houden, en die mij helpt om op een goede voorzichtige manier met mijn blijheid en energie om te gaan. Een baasje die snapt dat ik misschien nog niet alles ken en heb meegemaakt en die mij beschermd als ik dingen wel nog wat spannend vind. Want wanneer ik door heb dat iets helemaal niet spannend is dan vind ik het vrijwel meteen hartstikke leuk!

Mike Hannigan's paspoort

  • Ras XL Bully
  • Geboortedatum 27 april, 2022
  • Geslacht mannelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd Ja
  • Schofthoogte (cm) 55
  • Adoptiekosten € 225,00
  • Diernummer 54693

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Ja, maar niet met iedere hond
Ik ben gewend om met honden te wonen. Teefjes van mijn kaliber zijn mijn favoriet. Ze moeten wel een beetje tegen mij en mijn lompigheid op kunnen. Ik hou van samen spelen, maar we moeten dan wel ook samen leren om onze rust te nemen. Met reutjes kan ik wel wat feller zijn, dus daar moeten we even bij kijken of het een match is. Kleinere hondjes zou ook kunnen maar dan moeten we even kijken of we bij elkaar passen en moet mijn baasje mij wel leren dat ik niet zo hard kan spelen met kleine hondjes.
Ja, mits kat honden gewend is
Hier bij DOA mocht ik gezellig langs de katten! Wat een gekke diertjes zijn dat! Ik bleef me maar uitsloven maar zij wilden niet met mij spelen, flauw hoor. Ik haalde echt alles uit de kast maar toch kreeg ik geen reactie. Toen ben ik maar weggelopen. Ik ben waarschijnlijk ook wel wat te lomp voor katten, maar als de kat honden gewend is en als mijn nieuwe baas dit goed kan begeleiden dan moeten er zeker mogelijkheden voor mij zijn om met katten te wonen.
Alleen grotere kinderen
Ik vind kinderen super gezellig! Daar ligt het ook niet aan, maar het probleem is wel dat ik niet zo voorzichtig ben en kleine kindjes zomaar omver kan springen. Ik snap ook niet dat ik bij kleine kindjes niet op schoot kan. Daarom lijkt het mij en mijn verzorgers beter om mij alleen bij wat oudere kinderen te plaatsen, vanaf een jaartje of 10 zou wel kunnen. Mocht je nu kindjes hebben die grote lompe honden gewend zijn dan kunnen we natuurlijk altijd even met mijn verzorgers kijken of het toch zou kunnen.
Leren / opbouwen
Ik heb nooit echt geleerd om alleen te zijn, ik woonde eerst altijd met andere honden en hier bij DOA is er ook altijd wel iemand. Ik denk dat ik dit wel moet kunnen leren, maar dan moeten we dit rustig gaan opbouwen als ik gewend ben in mijn nieuwe huisje.
Het maakt mij allemaal niet zoveel uit, zolang ik met mijn baasje kan zijn kan ik overal wonen. Ik kijk niet op of om van auto’s, brommers of fietsers en ook het lawaai van de stad maakt me niet uit. Een tuin zou ik wel heel leuk vinden om lekker in te rennen en spelen, maar als we genoeg gaan wandelen is het niet perse nodig.
Ja, selectief
Zoals ik al eerder zei vind ik andere hondjes echt wel heel leuk! Nu kan ik alleen soms wat druk zijn en niet elke hond is daarvan gediend. En kleine hondjes zijn best lastig om voorzichtig mee te spelen. Dus niet iedere hond is mijn vriend maar veel honden gelukkig wel.
Ik vind alles zo leuk in de wereld, dan vergeet ik soms even dat er nog iemand aan mij vast zit. Dan trek ik wat te hard en dat is met mijn kracht niet altijd even fijn. Ik kan heel netjes naast lopen hoor maar hier moet ik wel regelmatig aan herinnert worden.
Ja, op termijn
Ik moet nog heel veel leren dus het is niet verstandig om mij zomaar los te laten, zeker niet omdat ik niet altijd even voorzichtig ben met mensen en honden. Maar ik denk dat ik vast wel ooit, na heel veel oefenen, wel los zou kunnen lopen op veilige plekken.

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Geen aandachtspunten bekend.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!