Lychee

Chow Chow Langhaar, 4 Oct 2022

Over mij

Hey hallo mijn naam is Lychee, ja klopt naar dat prikkelige vruchtje. En nee, niet omdat ik prikkelbaar ben maar omdat ze dat een leuke naam vonden. Daarnaast is het een makkelijk ”genre” om andere namen in te verzinnen, het zit namelijk zo… Toen ik bij DOA kwam stond ik op het punt om te bevallen, toen er 1 pootje over de drempel van DOA was begonnen de weeën. Ik ben bevallen van 8 kleine pupjes die dus ook vernoemd zijn naar vruchten, hoe schattig is dat! Mijn baasje zorgde niet goed voor mij en mijn aanstaande pupjes. Gelukkig mogen wij nu allemaal opzoek naar ons eigen perfecte huisje! Het is een behoorlijke rollercoaster van emoties voor mij geweest. Al mijn pups hebben een pleeggezin gevonden toen ze oud genoeg waren en nu is het tijd voor mezelf! Gelukkig is dat allemaal achter de rug en ben ik een hele happy Chow dame die onwijs veel lol in haar leven heeft. Ik kan soms echt een clown zijn, ik maak gekke dansjes als ik mijn favoriete mensen zie en maak gekke bokkensprongen tijdens het spelen. Ik ben onwijs gek op knuffelen en kroelen maar wel met de mensen die ik ken. Als ik je niet ken dan heb ik even een paar minuutjes de tijd nodig om te realiseren dat jij ook wel oké bent. Hoe vaker wij elkaar gaan zien hoe leuker ik je ga vinden. Na mijn bevalling ben ik mijn mooie vachtje verloren, dat heb je nou eenmaal met al die gierende hormonen in je lijf. Gelukkig komen mijn mooie manen beetje bij beetje weer terug. Dus wanneer wij op onze eerste date gaan dan kan het zijn dat mijn haren nog niet helemaal zijn zoals ze horen. Daar moet je even doorheen kijken hoor!

Soort baasje

Het liefste zou ik iemand willen die bekend is met mijn ras of iemand die zich goed in heeft gelezen. Daarnaast vind ik het heel leuk om te trainen, lange wandelingen te maken en te spelen met andere honden. Dus wat dacht je van de ene avond naar cursus en de andere avond een lange strandwandeling? Klinkt wat mij betreft perfect!

Lychee's paspoort

  • Ras Chow Chow Langhaar
  • Geboortedatum 4 oktober, 2022
  • Geslacht vrouwelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd Nee
  • Schofthoogte (cm) 50
  • Adoptiekosten € 225,00
  • Diernummer 55415

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Ik ben echt een super sociale dame en daarom lijkt het mij onwijs gezellig om mijn huisje te delen met een andere hond. Hier bij DOA deel ik het speelveld samen met 2 andere teefjes. Hier speel ik onwijs leuk mee. Met de een ren ik rondjes en met de andere stoei ik echt. Ze hebben mij ook wel in de kennel geprobeerd met 1 van de andere dames maar ik vond het zooo gezelig dat ik maar bleef spelen en zij was daar op een gegeven moment wel klaar mee dus dat was helaas geen match. Dus we houden het lekker op het spelen op het veld.
Ja, mits kat honden gewend is
Zoals ik eerder zei dat ik een super sociale dame ben, nou dat geldt eigenlijk naar alle soorten dieren. Alleen moet ik wel leren dat ik met katten iets zachter moet spelen dan met honden. Maar als jij mij daarbij helpt en mij af en toe herinnert dat ik wat zachter moet doen dan zou ik wel samen kunnen wonen met een kat.
Alleen grotere kinderen
Als ik zou mogen kiezen dan kies ik liever niet voor een huisje met wat kleinere kinderen. Geef mij maar wat grotere kinderen waar ik lekker mee kan stoeien en spelen! Soms kan ik wel een beetje een lompe nelis zijn dus ik wil niet de kleine kindjes omgooien. En in het begin kan ik een beetje terughoudend zijn als ik je niet ken. Kindjes gaan al snel de grens over dat ze me evengoed meteen willen aaien en dat wil ik liever niet. Geef mij even een paar minuutjes om je te leren kennen.
Leren / opbouwen
In mijn leven voor DOA dwaalde ik samen met mijn eigenaar door de straten van de stad. Dit betekent eigenlijk dat de straat mijn huisje was. Dus een echt huisje heb ik nooit gehad maar ik kan je vertellen… IK KAN NIET WACHTEN!! Mijn speelmaatjes hebben mij er alles over verteld. Een zachte bank, een eigen mand, een tuintje maar vooral een eigen baasje die alles voor mij over heeft. Iemand die mij een echt thuis wil geven. Hier in mijn kenneltje ben ik een relaxte dame die dolblij is om iedereen te zien, mijn staartje gaat dan zo hard heen en weer dat mijn hele lijf ervan heen en weer schudt. Wat ik trouwens weleens doe als ik geen aandacht krijg van iemand die langs loopt… Dan ga ik blaffen! Soms helpt het ook want dan komen ze terug om mij even te kroelen. Nou is een kenneltje natuurlijk niet te vergelijken met een huisje!
Gezien mijn verleden kan ik hier makkelijk antwoord op geven. Ik ben gewend om overal te wonen behalve in een huis. Maar als het om de omgeving gaat dan kan ik alles aan, want ja ik ben echt alles gewend. Drukte van mensen, verkeer, trams en ga zo maar door.
Andere honden vind ik dus echt onwijs leuk! Als wij honden tegenkomen op straat dan wil ik dolgraag naar ze toe om kennis te maken en misschien even een rondje te rennen. Soms kan ik een beetje een bord voor mijn koppie hebben. Bijvoorbeeld wanneer een hond niet wil spelen maar ik wel, dan probeer ik die hond af en toe toch zover te krijgen. De ene keer lukt dat en de andere keer niet. Dus ja soms heb ik even een paar keer een snauw nodig voordat ik realiseer dat die hond het echt meent.
Dit hangt echt van mijn bui af. De ene keer ben ik in een dolle bui en dan sta ik te springen en te hupsen, de andere keer ben ik super netjes en loop ik netjes met je mee. Dit is dus iets wat we samen misschien nog even moeten oefenen.
Tja dit is een lastige vraag want ja ik ben en blijf wel een Chowchow. Chowchows staan bekend om hun eigenzinnigheid. Nou moet ik zeggen dat ik wel echt anders ben dan de meeste Chowchows. Hier op het speelveld kom ik namelijk altijd wanneer ze mij roepen. Wat ik trouwens fantastisch vind is het zwembad die ze hier op het speelveld hebben. Ik ga daar languit in liggen met mijn voorpoten naar voren en achterpootjes naar achter, lekker met mijn buikie op de bodem.

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Gezien mijn ras kan ik in het begin wat terughoudend zijn mensen die ik niet ken. Gelukkig duurt dat maar even en ben ik dan al snel om hoor. Maar zoals een dierenarts die dan ook meteen aan mij moet zitten vind ik wel extra spannend. Ik laat dan wel alles toe hoor!

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!