Luna

Kangal, 6 Sep 2019

Over mij

Hey hallo, mijn naam is Luna en ik ben een hele knappe Albanese dame. Ik ben als puppy gedumpt op straat in Albanie en ook mishandeld. Ik ben gered door een stichting en vanuit daar naar Nederland gekomen. Mijn vorige baasjes zijn helaas gescheiden waardoor ze minder tijd voor mij hadden. Ik heb tijd nodig om je te leren kennen. Als je mij de tijd geeft dan komt het goed. Dan kan ik zelf helemaal gekkie zoomies om je heen maken! Als ik je dus eenmaal ken ben ik echt een ontzettende kroeldoos en lig ik het liefst met m’n pootjes in de lucht om buikkriebels te krijgen. Ik ben goed zindelijk en heb ook niet de behoefte om ’s ochtends super vroeg mijn bedje uit te komen. Ze zeggen hier dat ik soms last heb van een ochtendhumeur.

Soort baasje

Ik ben op zoek naar een baas die weet wat mijn ras inhoudt en begrijpt dat ik mijn huis en familie kan gaan beschermen. Dat is immers de taak van een Kangal. Geef me een terrein om te bewaken en je hebt nooit meer last van inbrekers.Voor mijn eigen familie ga ik door het vuur en ben ik superlief, maar je moet me wel de tijd geven om aan je te wennen. Ohja, goed om te weten. Ik ben gek op uitslapen en heb soms een beetje last van een ochtendhumeur. Daarnaats heb ik echt een mega hekel aan regen!

Luna's paspoort

  • Ras Kangal
  • Geboortedatum 6 september, 2019
  • Geslacht vrouwelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd Ja
  • Schofthoogte (cm) 65
  • Adoptiekosten € 225,00
  • Diernummer 51608

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Ja, maar niet met iedere hond
Ik heb hier wel wat vriendjes gehad en ik zal je vertellen dat ik dan ook echt wel ruig kan spelen. Ik vind niet iedere hond heel leuk en helemaal niet wanneer ze heel druk zijn. Mocht mijn nieuwe baas een andere hond hebben, kunnen we wel kijken of er een klik is. Ik ben trouwens meer van de reuen dan van de teven.
Ik heb bij mijn vorige baasjes samengewoond met een kat maar dit ging absoluut niet samen. Ik jaagde namelijk achter haar aan.
Geen kinderen
Kinderen vind ik echt helemaal niet leuk. Veel te druk en als ze me zomaar opeens willen aaien dan kan ik naar ze snappen.
Leren / opbouwen
Dit is iets wat we moeten opbouwen wanneer ik gewend ben aan mijn nieuwe huisje. Bij mijn vorige baasjes kon ik best wel goed alleen blijven alleen kon ik wel blaffen naar mensen die voorbij het huis liepen. Maarja ik moet mijn terrein ook verdedigen he dus dat is helemaal niet zo gek hihi.
Buiten wandelen vind ik heerlijk, maar ik heb wel behofte aan rust. Vroeger kon ik nog wel eens achter verkeer aangaan, maar dat heb ik al heel lang niet meer gedaan. Wel is het zo dat ik niet zo van vreemde mensen hou. Daarom is het wel belangrijk dat mijn baasje mij daarin beschermt op straat. Ik wil gewoon niet zomaar door iedereen worden geaaid.
Ja, selectief
Ik kan heel goed andere honden negeren en al helemaal als ik er geen zin in heb, maaaar soms kan ik de knappe mannen niet weerstaan en wil ik wel eens kennismaken. Ik kan dan ook heel leuk en een beetje ruig spelen! Met teefjes heb ik niet zo veel en ik kan dan ook wel duidelijk vertellen dat ik er geen zin in heb.
Ik kan keurig netjes meelopen, maar wanneer mijn neus iets snnuffeld, kan ik ook wel trekken!
Ik loop liever gezellig met mijn baas. Ik vind niet alle andere honden even leuk en vreemde mensen ook niet echt. Als ik dicht bij mijn baasje ben, kan hij mij goed beschermen.

Fysieke aandachtspunten

Ik loop een beetje raar, koehakkig noemen ze dat ook wel. Vanwege mijn loopje ben ik onder de rontgen geweest. Hier kwam uit dat ik een iets ondiepere heupkop heb maar ik heb hier geen last van!

Aandachtspunten gedrag

Bij mijn vorige baasje heb ik wat dingen laten zien die niet zo leuk waren. Ben je er klaar voor? Here we go! Ik kan lelijk doen tegen vreemde mensen, visite en kinderen. Er zijn helaas ook wat kleine incidenten geweest. Ik heb tijd nodig om je te leren kennen. Als je mij de tijd geeft dan komt het goed! Maar houd er dus wel rekening mee dat wanneer je visite over de vloer krijgt ik dit niet zo leuk vind. Je kunt me dan natuurlijk even apart zetten. Kijk, dit klinkt negatief, maar als je mij begrijpt dan is het zo gek allemaal niet. We moeten gewoon allemaal even aan elkaar wennen!

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!