Leo

Kruising groot, 25 Feb 2023

Over mij

HEY JA JIJ DAAR?! Ow sorry ja ik zit soms iets te goed in mijn rol als bewaker. Ik ben namelijk echt een geboren waker die niet alleen goed is in zijn taak maar die het ook nog eens leuk vindt om zijn terrein en familie te beschermen. Maar oké dat terzijde. Ik ben bij DOA gekomen omdat mijn eigenaar ging emigreren en ik niet mee kon. Gelukkig ben ik hier bij DOA warm ontvangen en ben ik besties met mijn vaste clubje verzorgsters. In het begin kan ik best wel een beetje lelijk doen als er onbekende mensen langs mijn kenneltje lopen maar ik ben snel om te kopen hoor. Ik ben namelijk gek op eten, liefde gaat door de maag he. Maar wanneer ik op mijn terrein ben is mijn eerste reactie wel altijd om te blaffen maar zodra ik door heb dat jij het bent dan is het helemaal goed en begroet ik je met een hele harde kwispel waarvan mijn hele billetjes heen en weer gaan.

Soort baasje

Het zou superfijn zijn om iemand te vinden die weet wat het inhoudt om een hond in huis te hebben die een geboren bewaker is. Maar ook iemand die beseft dat ik niet altijd maar zin heb ik onbekende mensen.

Leo's paspoort

  • Ras Kruising groot
  • Geboortedatum 25 februari, 2023
  • Geslacht mannelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd Nee
  • Schofthoogte (cm) 60
  • Adoptiekosten € 225,00
  • Diernummer 55434

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Ja, maar niet met iedere hond
Ik zou mijn terreintje wel willen delen met een andere hond hoor. Hier bij DOA hebben ze mij met meerdere honden geprobeerd maar ze merken dat mijn hormonen een beetje in de weg zitten. Ik ben natuurlijk een puber die volop in de onderzoekingsmodus zit! Ik wilde heel graag met haar spelen maar daarna wilde ik gaan rijden. Dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling. Ze snauwde mij een paar keer af en hier luister ik wel naar dus dat is mooi!
Ja, mits kat honden gewend is
Katten vind ik best wel leuk moet ik zeggen. Ze lopen hier altijd een rondje langs de katten afdeling om te kijken hoe wij reageren op ze. Ik was eerst een beetje onder indruk maar daarna ging ik ze uitdagen om te spelen. Hier schrokken de katten alleen zo van dat ze weg zijn gevlucht, hier merkte ik overigens niks van. Dus mocht de kat honden gewend zijn dan kunnen we dat zeker gaan proberen!
Alleen grotere kinderen
Kijk ik heb een grote mond als ik op mijn terrein sta maar aan de lijn ben ik anders hoor. Dan negeer ik onbekende mensen eigenlijk alleen maar. Behalve kindjes, deze ontloop ik het liefst! Ik snap kindjes niet zo goed, weet niet wat ik met ze aan moet. Ik zou dus liever in een huis willen wonen zonder kindjes of met oudere kinderen. Kinderen vanaf een jaar of 16 moet je dan aan denken. Wel is het zo dat ik dus ook onaardig kan blaffen naar vrienden en vriendinnen als die langs komen en ik ze nog niet zo goed ken…
Leren / opbouwen
Ik zou wel weer even moeten wennen aan mijn nieuwe huisje maar dat is logisch natuurlijk. Wanneer ik goed gewend ben kunnen we het alleen thuis blijven aanleren. Hier in mijn kenneltje ben ik heel relaxt alleen als er onbekende mensen langs lopen moet ik blaffen. De kans bestaat wel dat ik dat
Als ik het voor het zeggen zou hebben dan zie ik mezelf heerlijk rondrennen op een mooi terrein. Hier kom ik wel echt tot mijn recht zodat ik lekker aan de bak kan als bewaker. Met mijn vorige baasje woonde ik in een vrij druk gedeelte in Amsterdam. Eerlijk gezegd had ik het hier niet altijd makkelijk. De drukte op straat trok ik niet altijd even goed. Vooral in het donker. Het is weleens voorgekomen dat ik uit ben gevallen naar onbekende mensen in het donker. Dat is echt de combinatie van veel onbekende mensen en donker.
Andere honden vind ik echt wel heel leuk alleen ben ik een beetje in de knoop met mijn hormonen. Wanneer ik speel met honden probeer ik regelmatig te gaan rijden. Als we buiten wandelen aan de lijn en we komen honden tegen dan wil ik heel graag naar ze toe om kennis te maken en te spelen! Wanneer er een hond lelijk tegen me doet dan ben ik ook echt wel onder de indruk. Zo verblijft er een paar kenneltjes verderop een Tibetaanse Mastiff teef en zij doet altijd super lelijk wanneer ik langs loop. Eigenlijk durf ik dan ook liever niet langs haar kennel. Wanneer we bijna bij haar kennel zijn duik ik een beetje ineen en neem ik een spurt om zo snel mogelijk langs haar te gaan. Zo zie je maar, een grote stoere jongen maar eigenlijk een zacht eitje.
Deze krachtpatser moet dit wel nog even leren. Ik ben onwijs sterk en heb dan ook niet snel door dat ik zo aan de lijn trek. Dus wat zeg je van een leuke cursus of oefeningen? Hier bij DOA hebben ze wel wat goeie tips!
Ja, op termijn
Laten we dit de eerstkomende tijd maar even niet doen. Ik wil eerst heel graag bouwen aan onze band zodat ik weet dat jij mijn veilige haven bent, mijn steun en toeverlaat! Nou heeft mijn gedrag naar onbekende mensen hier ook wel mee te maken. Dan kunnen we er beter voor kiezen om naar een afgebakend terrein te gaan waar we veilig kunnen rennen en spelen.

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Mijn aandachtspunten zijn vooral mijn gedrag naar onbekende mensen. En dan heb ik het vooral over het bewaken van mijn eigen terrein.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!