Kim

Kangal (Anatolische Herder), 20 Apr 2023

Over mij

Ola Kim hier! Ik ben bij DOA terecht gekomen omdat ik iets te druk was voor mijn eigenaren. Nou is dat ook niet heel gek voor mijn leeftijd want ik ben natuurlijk een echte puber. Ik ben echt om op te vreten! Een dame een jaar oud maar wel al 45kg en dit is pas het begin. Naast dat ik er super schattig uit zie ben ik een onwijze knuffelkont. Ik wil ook heel graag met je spelen en kan dan wel tegen je opspringen hoor. Dat is met mijn formaat alleen niet altijd even handig. Mijn verzorgster heeft al een tand door haar lip gehad van mij, wat natuurlijk lief bedoelt was want ik was zo blij om haar te zien!

Soort baasje

Wij zijn opzoek naar een baasje die bekend is met het ras of die zich goed ingelezen heeft! Ik zie er super schattig uit maar ik word een behoorlijke flinke dame. Daarnaast is mijn ras gefokt om te dienen als terreinhond. Het is dus dan ook niet gek als ik mijn terrein ga verdedigen. Waaks kan ik dus ook zeker worden!

Kim's paspoort

  • Ras Kangal (Anatolische Herder)
  • Geboortedatum 20 april, 2023
  • Geslacht vrouwelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd Nee
  • Schofthoogte (cm) 70
  • Adoptiekosten € 225,00
  • Diernummer 54984

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Andere honden vind ik erg leuk, al kan ik soms ook best een pittige dame zijn. Het ding is alleen dat als er eten in het spel komt, ik aaalllleeees wil hebben. Zelfs als je ons apart eten geeft, kan ik daarna ruzie maken met de andere hond(en). Daarom lijkt het mijn verzorgers gewoon geen goed idee om mijn te herplaatsen bij andere honden.
Mijn vorige baasje heeft verteld dat ik maar al te graag achter katten aan jaag. Dit is natuurlijk ook wel een leuk spelletje he. Nou hebben ze mij hier bij DOA ook kennis laten maken met katten en hier vind ik ze vooral erg spannend. Mijn haren gaan omhoog staan in afwachting wat de katten zouden doen. Ik zou dus wel graag een huisje willen zonder katten vriendjes.
Alleen grotere kinderen
Zoals ik eerder vertelde ben ik een aardige lompe dame die gek is op mensen en dan ook graag tegen ze aan springt. Nou is dit bij kleine kindjes niet zo heel handig. Nou denk ik wel dat als ik de juiste begeleiding krijg ik echt wel met kindjes samen kan wonen.
Leren / opbouwen
Dit is in mijn kenneltje erg moeilijk te testen want ja dat is natuurlijk geen huiselijke omgeving. Nou ben ik nog een broekie dus dit kunnen we opbouwen wanneer ik goed gewend ben aan mijn nieuwe huisje. Hier in mijn kenneltje kan ik soms weleens wat onrustig zijn. Zodra ik mensen langs zie lopen dan wil ik heel graag aandacht en spelen dus dan spring ik tegen het raam aan.
Ik zou wel graag op een mooie plek willen wonen waar ik veel ruimte om me heen heb. Andere honden vind ik erg gezellig dus dat zou ik ook zeker leuk vinden! Ergens in het centrum in een bovenwoning, daar kom ik echt niet tot mijn recht!
Ja, selectief
Als wij op straat honden tegenkomen dan wil ik heel erg graag naar ze toe om kennis te maken en lekker te spelen. Nou vindt niet iedereen mij leuk omdat ik een aardig grote en lompe dame ben. Ze hebben mij hier bij DOA met meerdere honden kennis laten maken maar niet iedereen vind ik even leuk. Een paar honden honden mij ook een beetje spannend en dan blijf ik netjes naast mijn verzorgster staan en kies ik er bewust voor om niet naar de hond toe te gaan. De hondentaal snap ik dus al aardig goed!
Dit is iets wat ik nog wel een beetje moet leren. Ik kan onwijs netjes meelopen, ik ben gewend om links van je te lopen. Zodra ik ergens heb staan snuffelen loop ik achter je langs en kom ik links naast je lopen. Soms ben ik wel iets te enthousiast en trek ik ergens naartoe, dan heb ik ook niet door hoe groot en zwaar ik ook eigenlijk ben!
Het is niet bekend of ik los kan lopen en weer netjes terug kom. Nou kunnen we dit zeker gaan proberen natuurlijk! Alleen moet je wel rekening houden met dat ik een Kangal ben en deze soms ietsje pietsje eigenwijs kunnen zijn.

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Geen aandachtspunten bekend.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!