Kastor

Heidewachtel, 26 Jan 2017

Over mij

Ola Kastor is de naam, deze ballenjunkie mag opzoek naar een baasje die net zo gek is op lange wandelingen maken als ik. Onder de vrijwilligers ben ik favoriet wandelmaatje. Ik wandel heel graag en daarna gaan we altijd nog even met een balletje spelen op het traingsveld, dit is wel echt een van mijn lievelings bezigheden hoor! En laat ik nou het commando ”los” ook nog eens kennen, dat is wel handig natuurlijk. Naast balletjes ben ik ook gek op spelen met takken en flostouwtjes.

Soort baasje

Wij zijn opzoek naar een baasje die ook veel energie heeft en lekker veel wilt wandelen. Maar ook een baasje die wel een beetje bekend is met mijn ras. Het zou fantastisch zijn als mijn nieuwe baasje een hondensport met mij wilt gaan doen!

Kastor's paspoort

  • Ras Heidewachtel
  • Geboortedatum 26 januari, 2017
  • Geslacht mannelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd Ja
  • Schofthoogte (cm) 55
  • Adoptiekosten € 225,00
  • Diernummer 54864

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Ja, maar niet met iedere hond
Met een andere hond samenwonen zou ik wel kunnen. Andere honden vind ik wel leuk al ben ik vaak wel op mezelf. Dus in huis zal ik ook niet zo heel veel spelen met andere honden. Aangezien ik echt een ballengek ben vroegen ze zich hier wel af hoe ik zou reageren als ik met een bal bezig ben en er komt een andere hond in de buurt maar dit doe ik super netjes. Ik negeer die andere hond gewoon en doe mijn eigen ding.
Nou je raad nooit wat wij hebben gedaan. We zijn met de trap naar boven gegaan en liepen daar langs een paar glazen deuren. Achter die glazen deuren zaten een paar katjes naar me te gluren! Mijn eerste reactie was dat ik het heel spannend vond en liever het hazenpad koos. Toen we verder liepen kwamen we er nog een paar tegen! Met wat aanmoediging kwam ik toch wat dichterbij en heb ik door het raam gesnuffeld. Vervolgens maakte de kat een spurt en rende hij weg! Dit vond ik wel een leuk spelletje en dacht daar ga ik achteraan. Maar ja dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling. Dus ik denk dat het beter is als ik een huisje krijg zonder kat.
Alleen grotere kinderen
Kinderen heb ik niet zo een behoefte aan. Ze zijn zo druk! Ik loop dan lekker de andere kant op. Hierdoor wil ik niet bij kinderen wonen en het liefst ook in een wat rustigere wijk waar niet teveel kindjes rondrennen. Wat grotere kinderen is voor mij prima hoor! Als ze maar wat rustiger zijn en snappen dat ik ook af en toe lekker mijn eigen ding wil doen.
Leren / opbouwen
Bij mijn vorige baasje kon ik een aantal uurtjes alleen thuis blijven maar in een nieuw huis is dat natuurlijk weer heel anders! Dus dit moeten we eens gaan proberen als ik goed gewend ben aan mijn nieuwe huisje. En dan beginnen we bij het begin, dat betekend korte tijden in het begin.
Ik zou graag in een wat rustigere wijk willen wonen. Liefst waar we lekker kunnen wandelen natuurlijk. De binnenstad en net daarom heen is voor mij echt veel te druk! Vaak zijn deze huizen ook een beetje kleiner. Daar kom ik dan niet helemaal tot mijn recht.
Ja, selectief
Als we op straat hondjes tegenkomen dan negeer ik ze eigenlijk altijd. Hier bij DOA deel ik mijn speelveld wel met 2 teven. Dit vind ik best gezellig maar we doen vooral lekker ons eigen ding. Ik luister goed naar de dames als zij zeggen dat ze geen zin hebben om te spelen. Dan pak ik lekker mijn balletje en ga ik zelf spelen.
Buiten ben ik zo enthousaist dat ik overal heen wil en daar dan ook naartoe trek. Ik ben best wel een sterke jongen hoor dus je moet wel een beetje spierballetjes hebben.
Het is niet bekend of ik netjes terugkom als je me loslaat. We moeten eerst even goed aan onze band werken zodat ik goed weet dat ik jij mijn nieuwe baasje bent.

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

De aandachtspunten waar je rekening mee moet houden is dat ik niet zo erg van drukke kinderen hou. Daarnaast heb ik een keer een incidentje gehad met mijn vorige eigenaar. Zij stuurde me weg en hier was ik het niet helemaal mee eens dus toen heb ik een hapje gedaan naar haar hand.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!