Janos

Kruising Akita Inu, 6 Oct 2020

Over mij

Konnichiwa mijn naam is Janos en deze knoeperd van een knapperd zoekt zijn perfecte match! Ik ben qua gedrag een echte Akita en dat betekend dat ik soms wat eigenzinnig kan zijn. Maar daar is niks mis mee toch! Karakter heb ik in ieder geval genoeg. Gelukkig ben ik wel minder eenkennig dan de echte Akita’s. Ik ben namelijk gek op mensen en spring dan ook graag tegen ze op, wat niet heel handig is met mijn grote natuurlijk. Ik wil graag kroelen en knuffelen maar ik speel ook graag met de bal of met een flostouwtje. Ik kan aardig goed luisteren naar het commando ”los”.

Soort baasje

Ben jij opzoek naar een leuke, lieve, energieke en super knappe hond dan ben jij misschien wel mijn nieuwe baasje! Het zou fijn zijn als je bekend bent met het ras Akita want dit zijn nogal eigenzinnige honden. Mocht je je heel goed ingelezen hebben dan is dat ook al heel fijn!

Janos's paspoort

  • Ras Kruising Akita Inu
  • Geboortedatum 6 oktober, 2020
  • Geslacht mannelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd Ja
  • Schofthoogte (cm) 65
  • Adoptiekosten € 225,00
  • Diernummer 52018

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Ja, maar niet met iedere hond
Niet alle honden vind even leuk. Reuen bijvoorbeeld en dan vooral de wat dominantere reuen. Dat is absoluut geen match met mij. Teven daarentegen vind ik wel leuk! Maaar nou schijnt het wel dat ik in huis soms wat moeite heb met het delen van mijn speelgoed.
Katten vind ik eigenlijk best leuk. Ik wil ook graag even naar ze toe om te snuffelen alleen zodra ze weg rennen dan ga ik erachter aan en dat is natuurlijk niet zo leuk. Dus ik zou graag in een huisje willen wonen zonder katten.
Alleen grotere kinderen
Kinderen vind ik opzich wel leuk alleen ben ik wel een akita en geef ik snel mijn grens aan. Als je deze grens overgaat kan ik wel van mij af snauwen. Nou kunnen kinderen mijn signalen slecht tot niet lezen, zij snappen dit vaak niet. Om deze reden wil ik liever in een huis zonder kleine kinderen geplaatst worden. Kinderen vanaf een jaar of 16, daar wil ik wel kennis mee maken.
Leren / opbouwen
Tja dit is altijd lastig te testen in een kenneltje. En elk huisje is ook weer anders. Zodra ik goed gewend ben aan mijn nieuwe huisje kunnen we het alleen thuis blijven proberen en opbouwen.
Op straat ben ik een nieuwsgierig aagje die overal wel naartoe wil om even te kijken wat het allemaal is. Dat geldt ook voor mensen op straat, daar wil ik ook graag even naartoe voor een snuffeltje. Omdat ik niet alle honden even leuk vind is het fijn om in een wat rustigere omgeving te wonen waar het wat overzichterlijker is.
Ja, selectief
Zoals ik eerder al vertelde vind ik reuen niet zo leuk, helemaal als ze wat dominater zijn. Dan ben ik namelijk ook een kerel en dat pik ik niet, dan kan ik er wel tegen in gaan. Maar teven daarentegen.. Die vind ik maar al te leuk, ik wil dolgraag naar ze toe om kennis te maken en een spelboogje te wagen. Hier bij DOA speel ik met een onwijs knappe Kangal teef van 7 maanden. We zijn aardig aan elkaar gewaagd en spelen erop los. We wisselen af met rennen en echt stoeien. Heerlijk!
Dit is iets wat ik onwijs netjes kan. Het is wel zo dat als ik iets lekkers ruik of een hondje tegenkom dat ik daar dan wel heen kan trekken. En dan ben ik toch wel een grote kerel hoor! Dus je moet wel een beetje spierballen kweken om met mij te lopen.
Omdat ik niet altijd alle honden leuk vind raden ze aan om mij niet los te laten lopen. Stel ik kom wel een dominante kerel tegen dan kan ik daar tegen in gaan. Als ik aan de lijn loop dan heb je net even wat meer controle. Nou moet ik zeggen dat ik het wel heeerlijk vind om los te rennen en te spelen. Misschien kunnen we ergens naar een omheind gebied waarvan je weet dat er geen andere honden zijn zodat ik daar veilig los kan. Misschien even lekker met de bal spelen? Dat vind ik namelijk ook erg leuk. Of wat denk je van extra vroeg naar het strand of bos zodat we de drukte voor zijn? Er zijn in ieder geval opties!

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Mijn aandachtspunten zijn vooral mijn gedrag naar andere reuen. Het is niet dat ik buiten op straat meteen naar ze uit val maar wel wanneer er spanning tussen ons ontstaat. Daarnaast ben ik wel een echte Akita qua gedrag als het op grenzen aangeven aankomt. Je kan veel bij me doen maar als ik het niet oke vind dan laat ik heel duidelijk signalen zien dat ik het niet oke vind en dat ik mijn grens hebt bereikt. Mocht je hier niet naar luisteren dan kan ik wel van mij afsnauwen.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!