Jack-Boom

Duitse Herder, 1 Mar 2022

Over mij

Hey hallo JB hier, AKA Jack-Boom. Deze naam heeft mijn verzorger gegeven omdat ik 4 dagen aan een boom zat vast gebonden. Toen ik vast zat aan de boom heeft iemand mij wel verzorgd maar op een gegeven moment besefte deze lieve meneer dat ik echt niet opgehaald ging worden en heeft hulp ingeschakeld. Ik ben best wel een beetje een boefje geweest toen ik daar aan de boom vast zat maar dat is niet zo gek! Ik snapte er helemaal niks van waarom ik daar achtergelaten ben en waarom niemand mij daar weg kwam halen. Sinds ik bij DOA ben doe ik het erg goed, tuurlijk zou ik liever in een warm huisje willen wonen maar dit is al stukken beter dan die gekke boom! Ik ben gek op mijn vaste verzorgers en ga ook graag met ze trainen. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn en ben ook zeer gemotiveerd! Ook hebben ze getest of ik eventueel werkhond zou kunnen worden, dit vond ik ook echt super leuk! Alleen bleken mijn heupen niet goed genoeg om nog te werken. Maar dat betekent niet dat ik het niet als hobby wil blijven doen:). Dus ik zou graag een baasje willen die lekker met mij bezig gaat zijn, ik ben een jonge hond met veel energie. Sta jij stevig in je schoenen, heb je ervaring met mijn ras en wil je een energieke jonge kerel? Dan zoek ik jou!

Soort baasje

Wij zijn opzoek naar een baasje die bekent is met mijn ras, ervaring heeft en die lekker met mij aan de bak wil. Ik ben een hond die graag voor de hobby zou willen werken. Helaas door mijn te ondiepe heupen mag ik niet meer professioneel werken maar dat betekent niet dat ik het niet leuk vind om te doen. Ik zou graag bij iemand willen wonen die gemotiveerd is om me aan het werk te zetten en leuke dingen met me te doen.

Jack-Boom's paspoort

  • Ras Duitse Herder
  • Geboortedatum 1 maart, 2022
  • Geslacht mannelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd Nee
  • Schofthoogte (cm) 70
  • Adoptiekosten € 225,00
  • Diernummer 54359

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Samenwonen met honden heb ik echt totaal geen behoefte aan! Als ze te dichtbij komen kan ik ook echt lelijk doen. Dit komt omdat ik waarschijnlijk nooit de echte hondentaal heb geleerd. Ik ben nu in training om te leren dat ik best even naar een andere hond mag kijken maar dat ik daarna mijn aandacht bij jou moet hebben. Daarom is wonen bij een andere hond niet echt een optie voor mij.
Net als honden, zijn katten voor mij echt een no-go!
Geen kinderen
Ik ben best wel kieskeurig als het op mensen aan komt. Ik kan de ene wel leuk vinden en de ander niet zo. Dit is ook de reden waarom ze me niet bij kinderen plaatsen. Better safe then sorry!
Leren / opbouwen
Dit is iets wat we samen moeten opbouwen wanneer ik gewend ben aan mijn nieuwe huisje. In mijn kenneltje ben ik vrij relaxt en lig regelmatig lekker te spelen met mijn Kong.
Voor mij zou het fijn zijn om in een zo rustig mogelijke omgeving te wonen. Zodat het mooi overzichtelijk is wat en wie we tegenkomen. Een lekker erf waar ik mag rond ravotten en mijn terrein bewaken, daar zou ik ook zeker geen nee tegen zeggen! Ergens in een drukke omgeving of kleine woning, daar kom ik echt niet tot mijn recht.
Ja, selectief
Ik heb eigenlijk nooit geleerd om mij normaal te gedragen naar andere honden. Ze hebben mij hier wel met wat knappe meiden geprobeerd en dan laat ik eigenlijk duidelijk zien dat ik geen idee heb hoe ik mij moet gedragen. Ik ben lomp, grof en zeer onhandig in de hondentaal. Die meiden werden best kwaad op mij als ik brutaal was. Voor de ene dame heb ik meer ontzag dan voor de andere en ik kan ook best onder de indruk zijn van een snauw, maar ik kan er ook tegen in gaan. Helaas heb ik hier nog nooit echt een speelmaatje gevonden. Daarom zijn ze met mij aan het oefenen om andere honden te negeren. Dat is voor mijn nieuwe baasje wel het makkelijkste voor in de toekomst. Hoe dat uiteindelijk met andere honden gaat, dat kan ik je nog niet vertellen. Het lijkt mij leuk als ik ooit wel een maatje kan vinden.
Ik kan echt ontzettend netjes naast lopen en mijn volle aandacht bij jou houden. Maaaaaar als ik word afgeleid en ergens heen wil dan kan ik behoorlijk trekken om daar naartoe te gaan.
Vanwege mijn gedrag naar andere honden en naar katten raden ze echt af om mij los te laten lopen. Stel er is een omheind gebied waar er geen andere dieren lopen dan kunnen we het hier zeker eens gaan oefenen! Een lekkere grote tuin zou voor mij ideaal zijn waar ik lekker de waakhond uit kan hangen en waar ik lekker kan ravotten.

Fysieke aandachtspunten

Mijn heupen zijn wat ondiep. Daar heb ik verder geen last van of problemen mee hoor, maar voor mijn nieuwe baas fijn om te weten.

Aandachtspunten gedrag

Ik ben een beer van een kerel die niet met andere dieren kan samenwonen.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!