Jabba

Mechelse Herder, 10 Nov 2018

Over mij

Hey hallo! Jabba hier. Voor de liefhebbers van Star Wars, ik ben inderdaad een soort van vernoemd naar dat gekke worm ding. Begrijp zelf niet helemaal waarom maar het had een klein beetje te maken met mijn gewicht geloof ik. Ik ben daar nu heel goed mee bezig. Maar er mogen nog wel een paar kilootjes vanaf. Niet dat het mij in de weg zit hoor! Ik geniet van het leven en ga graag wandelen. Oh en ik ben helemaal gek van balletjes! Voor de mensen die bekend zijn met mijn ras is dat misschien niet zo raar. Maar mijn liefde voor balletjes is niet alleen maar dat ik het leuk vind om er achteraan te gaan. Mijn liefde, als we natuurlijk helemaal open een eerlijk zijn, is meer een obsessie!!! Ik MOET een tennisbal in mijn mond hebben. Dat MOET gewoon. Ik weet ook niet waar het vandaan komt maar oh mijn god!! Dat gevoel van die tennisbal in mijn mond. Ik kan er gewoon niet aandenken om zonder een balletje in mijn bek te wandelen. Dat is wel echt mijn grootste angst! Kent u dat? Dat als u bijvoorbeeld weggaat van huis u echt wel 10 keer moet controleren of het gas wel uitstaat en of de deur wel op slot is. Nou dat gevoel heb ik als ik geen balletje in mijn bek kan vasthouden. Eigenlijk nu ik er zo bij nadenk is het misschien niet altijd een bal hoor. Het is meer eigenlijk iets in mijn bek hebben!! Ja het is heel raar. Ik ben namelijk wel echt gek op tennisballen. Maar als ik een plastic fles zie is dat ook helemaal geweldig!! Man, dat soort van knisper in je mond. Een mooie grote stok is ook helemaal mijn ding. Soms niet altijd even handig maar wel superfijn om vast te houden. Denkt u nu? Ik herken dit wel en dat past helemaal bij mij!! Neem dan snel contact op met mijn verzorgers. Wie weet zijn wij een match.

Soort baasje

Ik ben op zoek naar iemand die ervaring heeft met mijn ras. Ik ben eigenlijk net even een tussen niveau. Klinkt raar maar ik ben geen beginnershond maar ook zeker geen werkhond. Ik zoek een baasje dat het niet erg vindt als ik iets vast heb dat ik dat graag zelf wil vast blijven houden. En dat er meer gekeken moet worden of er iets in huis is wat ik niet mag wat opgeborgen kan worden. Ik ben geen werker maar ben graag met je bezig. Geen huishouden met kinderen of andere dieren. En misschien een mooie tuin waar ik lekker zelf mijn ding kan doen. Mocht je niet alles aanvinken maar wel denken dat we samen de juiste match kunnen zijn neem dan vooral contact op met mijn verzorgers. Wie weet hebben we snel een date.

Jabba's paspoort

  • Ras Mechelse Herder
  • Geboortedatum 10 november, 2018
  • Geslacht mannelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd Ja
  • Schofthoogte (cm) 60
  • Adoptiekosten € 225,00
  • Diernummer 55500

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Hier bij DOA ben ik mijn match nog niet tegen gekomen. We hebben het wel geprobeerd hoor. Maar eigenlijk merk ik dat het niet echt mijn ding is andere honden. Ik ben veel gelukkiger als ik lekker zelf met een bal bezig kan zijn. Ohja wat ik niet moet vergeten te vertellen en wat natuurlijk wel heel belangrijk is als u op zoek bent naar een hond die past bij uw eigen hond! Ik kan niet echt delen. Nu is dat hier niet echt een probleem want ik heb altijd mijn eigen speeltjes in mijn kenneltje en hier op het speelveld ligt ook super veel voor mij alleen. Ik heb eigenlijk nooit echt hoeven delen en hier hoeft het ook niet. Nu denkt u natuurlijk, nou kom op even een balletje door iemand anders te laten brengen, kan best wel. Maar ik vind dat heel lastig. Het gaat mij ook niet echt om het halen en brengen maar meer om de bal lekker vast te houden. Ik laat hem dan wel eens los hoor! Even snuffelen ergens. Maar dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat een andere hond mijn balletje pakt. Die is wel echt van mij. Hierdoor denken we dat het voor mij en de andere hond niet heel fijn is om samen te wonen. Vandaar dat ik een huisje voor mijzelf zoek.
Dit gaat het niet worden. Wij zijn geen match hoor. Ik vind het veel te leuk om ze op te jagen. Soms rennen ze dan ook zo een boom in. Ik moet wel zeggen dat doe ik ze niet na hoor. Zo lenig zijn ze. Hier bij DOA hebben ze op de eerste verdieping super veel katten. We mochten daar even een kijkje nemen. Eerst had ik niet eens door dat ze daar waren. Ik rook ze natuurlijk wel. En als ik op het speelveld sta hoor ik ze soms ook. Dus ik wist natuurlijk wel dat ze hier waren. Maar had nooit geweten dat er een hele verdieping is met allemaal katten. Toen werd de verleiding wel groot hoor. Want een poes schrok zich rot toen ze mij zag en rende weg. Ik had gelukkig zelf de deur al gezien en het was dat de ramen niet meer zo schoon waren 😉 dat ik er niet vol achteraanging. Ze weten hier natuurlijk niet wat ik doe als de kat niet rent. En het is mij ook nog nooit gelukt om ze te pakken te krijgen. Maar laten we het veilige voor het onveilige nemen en mij niet herplaatsen bij katten.
Geen kinderen
Jeetje ja dit is wel gelijk een statement he! Ik heb zeker geen hekel aan ze hoor. Dat is ook weer zowat. Nu hebben ze natuurlijk niet zomaar een kindje voor mijn neus gezet. Goh dat zou niet zo verantwoordelijk zijn. Het is was gelukkig maar een pop. Ze zeggen hier wel dat de eerste reactie veel kan zeggen. Ik maakte me niet druk hoor. Maar i.p.v. even snuffelen dacht ik eigenlijk dat het een soort van speelgoed was. Eenmaal vast in mijn bek had ik wel door dat het een pop was. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik had verwacht. Mijn eerste instinct is om iets vast te houden. Dus toen ze met de pop aankwamen was dat ook wel gelijk wat ik deed. Daarna had ik niet meer echt interesse in de pop. Ook vooral vanwege het feit dat ik niet zo goed kan delen vinden we het verstandig om mij niet bij kinderen te herplaatsen. Mocht u hier vragen over hebben dan staan mijn verzorgsters voor u klaar.
Leren / opbouwen
Als het een paar uurtjes is dan is het voor mij geen probleem hoor. Maar een halve of hele dag zie ik niet zo zitten. Ben liever lekker bij mijn baasje. Ik ben alleen wel al een tijdje woonachtig bij DOA en hierdoor ben ik eigenlijk niet echt alleen. Er is altijd wel iemand aanwezig of er zijn altijd wel andere honden in de buurt. Hierdoor ben je toch eigenlijk nooit echt alleen. Fijn zou zijn als we bij mijn nieuwe baasjes dit wel weer rustig aanleren en opbouwen. Ze weten hier namelijk niet wat ik precies gewend ben. En in het begin moet ik natuurlijk ook even wennen aan mijn nieuwe huisje en de geluiden van en rondom het huis.
Even denken op zich ben ik niet zo moeilijk. Ik zou overal wel kunnen wonen. Maar als ik echt mag zeggen waar ik me het prettigste bij voel dan zoek ik wel een huisje die iets meer landelijk/ in een dorpje staat. Waar we lekker de deur uit kunnen stappen en ons niet zorgen hoeven te maken dat we gelijk in de mensen massa terecht komen. Niet dat ik andere mensen niet leuk vind hoor! Meestal buiten negeer ik ze. Maar ik zie mijzelf niet echt in een stad wonen daar is het mij veel te druk voor. Het liefst ben ik zelf lekker bezig met mijn eigen balletje of stok. Lekker ergens wandelen waar we niet continue mensen of andere honden tegen komen. Maar waar we wel samen kunnen genieten van de bloemetjes en de bijtjes.
Nee, negeert andere honden
We gaan er geen doekjes om heen draaien hoor. Andere honden begrijpen mij niet zo goed. Ik wil best kennismaken, maar soms word ik een beetje dominant en heb ik het idee dat ik dat ook even moet laten zien. Samen spelen is ook niet echt mijn ding, Vooral niet als ik een balletje heb. Het liefst speel ik daar gewoon lekker zelf mee. Hou er ook niet echt van als er dan de hele tijd een andere hond om blijft hangen. En als de bal gegooid wordt dan moet ik hem wel pakken hoor. Buiten als we aan de lijn lekker aan de wandel gaan en ik heb een balletje in mijn mond. Dan kan ik prima een andere hond negeren. Dan maakt het me echt helemaal niks uit als er een andere hond voorbijloopt. Soms kan ik mijn balletje wel even loslaten om te snuffelen maar neem hem altijd met me mee hoor. Wandelen zonder bal kan ook maar dan ga ik het liefst wel op zoek naar iets wat ik dan kan vasthouden. Als ik niks kan vinden dan word ik wel een beetje kribbig en kan dan wel een beetje uitvallen naar andere honden. Het liefst wandel ik niet in een losloop gebied. Maar ga ik gezellig met mijn baasje wandelen.
K ben geen puber meer die het nodig vindt om de grenzen van de riem op te zoeken! Ik loop netjes met je mee. Uiteraard kan ik wel eens trekken als ik ergens even wil ruiken of iets zie wat ik leuk zou vinden om vast te houden. Maar verder kan ik heel netjes aan de lijn mee lopen.
Hmm hier ben ik een beetje lastig in. Op zich zou ik het best fijn vinden om zo nu en dan lekker los te kunnen lopen. Maar omdat ik veel met mezelf bezig ben en het liefst mijn bal of stok niet deel. Lijkt het ons hier bij DOA niet heel verstandig om naar een druk losloopgebied te gaan. Maar wie weet ooit eens naar een locatie waar je alles goed kan overzien. Uiteraard moeten we wel eerst weer even de basiscommando’s doornemen. Dan weten mijn nieuwe baasjes en ik wat er bedoeld wordt als er iets wordt geroepen. Wel zo handig toch. 😊

Fysieke aandachtspunten

Goh nee niet dat ik me zo kan bedenken hoor! Heb de dierenarts ook geen gekke dingen horen zeggen.

Aandachtspunten gedrag

Eigenlijk geen hele rare dingen. Maar wat wel belangrijk is om te weten dat ik graag iets in mijn mond wil hebben. En dat ik hier ook echt naar kan gaan zoeken als we niks mee nemen tijdens het wandelen. Dan kan het ook wel heel onhandig worden hoor. Want als het een grote stok is dan moet die ook mee. Ohja, het loslaten van mijn bal doe ik liever niet. Heb je nou iets heel lekkers of iets anders leuks, dan wil ik wel kijken of we het kunnen ruilen.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!