Grim

Zwitserse Witte Herder, 6 May 2019

Over mij

Ola Grim hier, deze naam heb ik te danken aan de staat waarin ik was toen ik bij DOA kwam. Je kon mijn ribbetjes tellen zo mager dat ik was. Gelukkig was ik bij DOA op de juiste plek want zij hebben nogal wat ervaring met honden zo maker als dat ik was. Ik kreeg een streng voer schema zodat ik niet teveel eten kreeg. Je hebt natuurlijk al snel de neiging om een hele magere hond lekker veel eten te geven maar dit is juist niet goed omdat mijn maag en darmpjes dat niet meer gewend zijn. Die moesten weer wennen aan het verteren van voedsel. Ik kan je vertellen het is een hele rollercoaster wat je meemaakt. Je gaat zwaar verzwakt naar beetje bij beetje wat meer energie. Dan vind je jezelf steeds weer wat meer terug en wat ben ik blij dat ik weer helemaal ben zoals ik hoor te zijn! Ik ben een prachtig mooie herder en zo trots op mezelf van hoe ver ik ben gekomen! Nu ik helemaal opgelapt ben, ben ik klaar om mijn eigen huisje te vinden met een baasje die net zoveel energie heeft als ik. En iemand die net zo gek is op trainen als ik? Dat lijkt me helemaal leuk want dat is iets wat ik fantastisch vind. Hier kan ik echt mijn ei en energie in kwijt, heerlijk! Ik loop dan ook vol trots naast je!

Soort baasje

Ik zou dolgraag een baasje willen die lekker met mij gaat trainen en lange wandelingen maken. Als herder zijnde ben ik echt gek op trainen en bezig zijn met mijn koppie. Daarnaast zie ik ons al lopen door de bossen en over het strand. Lijkt jou dat ook wat?

Grim's paspoort

  • Ras Zwitserse Witte Herder
  • Geboortedatum 6 mei, 2019
  • Geslacht mannelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd Ja
  • Schofthoogte (cm) 55
  • Adoptiekosten € 225,00
  • Diernummer 54894

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Ja, maar niet met iedere hond
Ik kom uit een huis met een ander hondje. Dat was een Maltezer, een stuk kleiner dus. Ze denken dat ik dus wel met een andere hond kan samenwonen. Zolang die andere hond maar niet te druk en opdringerig is want daar kan ik niet zo goed tegen, dan loop ik de andere kant op.
Katten vind ik heel interessant maar misschien iets té interessant. Wanneer wij voor de glazendeur staan waar de katten achter verblijven dan ga ik staan kijken, snuffelen en mijn poten tegen de deur aan krabben. Toen de kat weg rende wilde ik er wel achteraan dus dat is niet zo handig. Bij de andere deur stond er een kat kopjes te geven tegen het raam en dit vond ik wel leuk, ik snuffelde en kwispelde. Maar ja zodra ze dus wegrennen ga ik er wel achteraan. Laten we maar een huisje doen zonder katten.
Alleen grotere kinderen
Andere mensen vind ik best wel leuk, ik ben een allemans vriend. Nou moet ik zeggen dat ik kindjes een beetje spannend vind dus ik zou liever in een huisje willen wonen met wat oudere kindjes waar ik ook lekker mee kan stoeien en spelen!
Leren / opbouwen
Hier in mijn kenneltje word ik altijd dolenthousiast als ik mijn verzorgers hoor aankomen. Dan ren ik naar mijn buitenhok en ga ik staan springen en blaffen! Wanneer zij bezig zijn in de kennel en ik weet dat ze daar zijn dan word ik wel rustig en kan ik ook wel lekker in mijn mandje liggen. Hoe ik in een huisje ben is natuurlijk maar de vraag dat is net even anders dan een kenneltje. We gaan het gewoon samen proberen en als het goed gaat gaan we de minuutjes van het alleen thuis zijn opbouwen.
Als ik zou mogen kiezen dan zou ik het liefst zo rustig mogelijk willen wonen, heerlijk die rust om me heen. Stel jij woont in een wat drukkere wijk dan trek ik dit zeker ook wel hoor!
Ja, selectief
Andere honden kan ik echt wel waarderen maar na een slechte ervaring ben ik iets voorzichtiger geworden en kijk ik eerst de kat uit de boom. Als het dan oké lijkt kom ik graag even een snuffeltje doen. Ik kan echt heel erg leuk spelen met honden als het klikt. Dan ren ik erop los en ga ik als een speer! Vooral dat ren spelletje vind ik heel leuk, lekker achter elkaar aan hollen.
Dit is iets wat ik onwijs goed kan! Hier bij DOA heb ik meegedaan aan meerdere trainingen en ben dan ook het sterretje van de klas. Alle stagiaires die hier komen stagelopen krijgen hun eigen trainingshond waar ze mee aan de bak gaan. Nou was ik 1 van die trainingshonden! Mijn stagiaire heeft voor een paar maanden lang elke dag met mij getraind en het duurde niet lang voordat ze verliefd op mij werd. Als het aan haar lag ging ik met haar mee naar huis maar dit was helaas niet mogelijk. Maar het komt wel goed met mij hoor, kom maar op met al die aanmeldingen!
Ja, op termijn
Ze denken dat ik op termijn wel los kan lopen. Ik ben een herder die gek is op trainen, welke herder niet he, dus ik kan ook echt wel heel goed luisteren. We kunnen dit wel gaan proberen wanneer ik goed aan jou gewend ben als mijn nieuwe baasje. Na een paar trainingen komt dat vast helemaal goed!

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

De enige aandachtspunten die ik heb zijn dat ik een herder ben en herders graag bezig willen zijn. Lekker trainen, wandelen, misschien wel hardlopen? Laten we het allemaal samen lekker ontdekken en uitzoeken.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!