Diana

Chow Chow Langhaar, 15 May 2021

Over mij

Hai, mijn naam is Diana! Bent u op zoek naar een heel lief onzeker meisje. Dan ben ik uw match. Wie weet tot snel of niet dat snap ik dan ook wel hoor. Vind ik helemaal niet erg hoor. Ik blijf geduldig wachten op mijn perfecte match. Mijn verzorgster zegt dat ik iets meer over mijzelf moet vertellen. Ik vind dat best spannend. Hou er niet zo van om in de belangsstelling te staan. Maar ik ga mijn best doen. Ik zit hier nu al een tijdje en begin me eigenlijk steeds meer op mijn gemak te voelen. Ik heb hier drie andere chow-vriendjes waar ik gezellig bij op het speelveld sta. Ik ben opgegroeid met alleen maar andere hondjes. Hierdoor ben ik super sociaal naar honden, maar mensen vind ik heel spannend. Als je bekend bent met mijn soort dan zul je ook wel weten dat we niet heel open zijn naar vreemde mensen. Maar ik vind het nog extra moeilijk omdat ik nooit goed gesocialiseerd ben met mensen. Hier ben ik wel samen met mijn vaste verzorgers mee aan de slag gegaan. Uiteraard blijft dat altijd wel een ding. Mijn verzorgsters vinden dat ik al heel trots mag zijn want ik heb ondertussen toch al een aantal extra mensen vriendjes gemaakt. Nu was dat natuurlijk al een obstakel. Maar ik ben ook nog nooit echt buiten geweest om te wandelen. U zult zich wel voorstellen dat aangelijnd worden dan ook al heel spannend is. Nu zijn we dit al een tijdje aan het oefenen en gaat het steeds een beetje beter. Ik loop buiten met een tuigje om, vanwege mijn vacht is dit wel het veiligste. Ik heb zoveel haar dat een halsband snel te los zit. Een tuigje om doen vindt ik wel spannend maar met een klein beetje rust en geduld laat ik het wel toe. Buiten wandelen vind ik ook nog wel een beetje spannend. Vooral als we langs een drukke weg moeten. Het liefst loop ik ergens waar niet te veel verkeer is. Iets van een parkje zou ik wel heel leuk vinden.

Soort baasje

Jeetje tja ik ben al blij als er een ander lief hondje is en de nieuwe baasjes hebben engelen geduld en veel liefde. Veel meer eisen heb ik niet. Als u dit zo leest begrijpt u ook vast dat ik niet in een hele druk buurt wil wonen. Maar ergens waar het lekker rustig is dat als we naar buiten stappen dat we dan niet gelijk iemand tegen komen. Ik hoop dat ik voldoende informatie heb gegeven maar mocht u nog vragen hebben dan horen mijn verzorgsters dat graag. En wie weet zie ik u dan snel. Ow wees alstublieft niet gepikeerd als ik niet gelijk een aai kom halen. Ik heb hier wel eventjes de tijd voor nodig. Maar mijn verzorgsters gaan ons daarbij helpen.

Diana's paspoort

  • Ras Chow Chow Langhaar
  • Geboortedatum 15 mei, 2021
  • Geslacht vrouwelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd gecasteerd
  • Schofthoogte (cm) 45
  • Adoptiekosten onbekend
  • Diernummer 53469

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Ja Honden begrijp ik super goed. Ik heb ook altijd samen met andere honden gewoond. Ik ben ook wel echt opzoek naar een huisje waar een andere sociale hond woont. Dan ben ik niet helemaal alleen en kan ik een beetje afkijken hoe je sociaal kunt worden en zijn.
Onbekend Normaal gaan we hier bij doa altijd even kijken bij de katten wat we er van vinden. Maar ik vond het zo spannend dat mijn verzorgster heeft besloten om dit even over te slaan. Ze denkt dat ik wel bij een kat geplaatst zou kunnen worden als de kat honden gewend is. Maar we weten het niet zeker en ierdoor moeten we het altijd een beetje veilig houden. Mocht jullie kat honden gewend zijn dan kunnen we altijd even samen overleggen of het een match kan zijn en hoe we dat dan het beste kunnen begeleiden. :) Zo hoeft de poes niet in paniek te raken of ik ,)
Geen kinderen Kinderen vind ik heel spannend. Ik begrijp ze niet zo goed. De meeste zijn ook zo druk. Ik vind eigenlijk vreemde mensen al heel spannend. Als ik eerlijk ben zijn kinderen voor mij nog spannender. Ik doe ze niks hoor maar ren het liefst gelijk weg. En dan hoop ik dat ze niet achter mij aankomen. Het liefst wordt ik niet geplaatst bij kinderen. Kinderen met een leeftijd van 16 jaar kunnen we wel kijken of we een match zijn. Mocht je twijfelen en denken dat we misschien wel een match kunnen zijn mail dan mijn verzorgsters.
Leren / opbouwen Ik ben nog nooit in een huis geweest en hierdoor ook niet alleen geweest. Ik was wel altijd alleen maar dan met allemaal andere hondjes in een schuur. Bij Doa ben je ook eigenlijk nooit echt alleen. Er zijn altijd wel andere honden in de buurt. Ik zou eerst willen wennen aan mijn nieuwe baasjes en de omgeving voordat we beginnen met het aanleren en opbouwen van alleen thuis zijn.
Voor mij geen drukke stad of buurt hoor. Ik woon het liefste in een hutje op de hei. Maar ik begrijp dat dat hier in Nederland nog best moeilijjk is om te vinden. Het liefst zoek ik een huisje waar het lekker rustig is. Waar niet veel verkeer is en niet te veel mensen gelijk buiten de deur staan. Een appartement of rijtjswoning is gen probleem. Een lift is dan wel handig want trap lopen kan ik nog niet. Mocht het heel druk zijn in de lift dan vind ik dat wel echt heel spannend. Mocht je een lift hebben dan kan het wel zo zijn dat we soms even moeten wachten op een andere waar geen ander mensen in staan. Hierdoor bedenk ik me nu dat het misschein makkelijker is om ergens te wonen waar geen lift is. Maar als er rekening mee gehouden kan worden zou een lift wel een optie kunnen zijn.
Ja Andere honden zijn mijn beste vriendjes. Ik vindt iedereen leuk en wil ook graag met iedereen spelen.
Ik kan op zich wel netjes aan de lijn lopen. Doe niet aan dat overdreven getrek. Soms als ik schrik dan ga ik wel alle kanten op. Maar als we ergens rustig lopen dan kan ik ook rustig mee lopen. Mensen tegen komen op straat is dan wel weer eenbeetje spannend. Hierdoor is het wel belangrijk dat je mijn lijn goed vast houdt en me de ruimte geeft om voorbij iemand te kunnen lopen. Ik zal ze niks doen hoor. Maar soms schiet ik dan in een keer voor ze weg omdat ze dan toch net even iets te dichtbij komen.
Onbekend Het is nu vooral heel belangrijk dat ik eerst wen aan mijn nieuwe baasjes en de omgeving. Misschien dat we ooit kunnen kijken of je het mij kunt aanleren. Maar voor nu en over een jaar zal het nog geen optie zijn. Ik blijf erg bang en verlegen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat ik weer bij je terug kom als je mij roept of als ik ergens van schrik. We moeten dit dan ook echt gaan oefenen. Misschien in de tuin als we die dan hebben.

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Geen aandachtspunten bekend.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!