Deff

Amerikaanse Bulldog, 15 Jan 2014

Over mij

Hey hallo mijn naam is Deff, de reden dat ik bij DOA ben gekomen is best wel verdrietig. Mijn eigenaar is overleden en er waren geen familieleden die mij op konden vangen. Gelukkig zijn ze hier heel lief en heb ik een heerlijk mandje met drie dekbedden. Ja echt waar, ik ben een hondje die graag een holletje maakt van haar bedje. Ik ben echt een knuffelkont! Hieronder zal ik meer over mezelf vertellen.

Soort baasje

Wij zijn opzoek naar een baasje die weet hoe het is om met een dove hond om te gaan maar ook een baasje die weet dat ik niet zo een behoefte heb aan andere honden. Een lekkere bank of een heerlijke mand, waar ik lekker heerlijk in kan liggen doezelen, dat is iets waar ik echt naar verlang! Ik hoef geen uuuuuren meer te wandelen, maar dagelijkse uitjes, die waardeer ik zeker. Ondanks mijn leeftijd wil ik graag nog dingen leren. Zo is het dus ook leuk en handig dat wij samen gebaren taal gaan leren!

Deff's paspoort

  • Ras Amerikaanse Bulldog
  • Geboortedatum 15 januari, 2014
  • Geslacht vrouwelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd Nee
  • Schofthoogte (cm) 50
  • Adoptiekosten € 150,00
  • Diernummer 54668

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Aan andere honden heb ik totaal geen behoefte. Het schijnt dat ik vroeger heel lelijk deed tegen andere honden maar op deze leeftijd ga ik ze liever uit de weg! Niet gek toch? Ik ben ondertussen ook al een oudere dame, daar moet ik me ook een beetje naar gedragen natuurlijk! Ik kies er dus voor om mijn huisje niet te delen met andere honden of andere dieren.
Nou dat zijn me toch rare wezens! Samen met mijn verzorgster ben ik langs de katten kennel gelopen en hier zaten wel 6 katten achter het raam! Ik schrok me een hoedje en liep meteen de andere kant op. Daarna kwamen we er nog 1 tegen bij een andere kennel en deze liep ik ook snel voorbij! Dus als ik zou mogen kiezen dan kies ik voor een huisje zonder andere diertjes.
Alleen grotere kinderen
Aan kinderen heb ik niet zoveel behoefte, helemaal als ze nog zo klein en druk zijn. Vooral als ik lekker lig te slapen en ik opeens word aangeraakt, dan kan ik heel erg schrikken en ik weet niet wat ik doe. Hier bij DOA laten ze me rustig wakker worden door mij rustig over mij dijbeen te aaien.
Leren / opbouwen
Tja dit is natuurlijk lastig te testen hier in mijn kenneltje. Dus dit is iets wat we samen moeten gaan proberen als ik gewend ben aan mijn nieuwe huisje. Als dit nou goed gaat dan kunnen we het op gaan bouwen met elke keer wat minuutjes erbij. Hier in mijn kenneltje ben ik heel rustig en relaxt. Ik lig merendeel van de dag lekker te slapen.
Ik zou het heel fijn vinden om in een wat rustigere omgeving te wonen. Het zit namelijk zo.. Omdat ik niet zo goed meer hoor kan ik soms schrikken van onverwachte dingen zoals verkeer of mensen die voorbij lopen of honden die we opeens tegenkomen. Als ik schrik doe ik geen gekke dingen hoor maar als ik elke keer maar van alles moet schrikken is dat ook niet fijn. Dit is de reden waarom ik het liefst in een rustigere en overzichtelijke omgeving zou willen wonen.
Nee, negeert andere honden
Aan andere honden heb ik totaal geen behoefte. Het schijnt dat ik vroeger heel lelijk deed tegen andere honden maar op deze leeftijd ga ik ze liever uit de weg! Als we honden tegenkomen op straat dan kan ik wel even naar ze kijken maar ik kies er daarna voor om weer rustig verder te lopen. Normaal gesproken krijgen honden die niet met andere honden kunnen een speciale hond-hond training. Maar omdat ik natuurlijk al behoorlijk doof ben en je niet hoor wanneer je mij roept kan ik niet reageren als je mij roept. Dit is wel een belangrijk onderdeel van die training dus dat is lastig! Mijn verzorgster heeft een manier gevonden waarop deze training toch kan werken. Wanner ik sta te gluren naar honden dan kan je contact krijgen door je hand voor mijn koppie te ”zwaaien”. Zodra ik je hand zie dan kijk ik eigenlijk meteen naar je! Zodra ik dan naar je kijk krijg ik een beloning en dat is natuurlijk heel leuk! Dus op deze manier leer ik dat ik best even naar andere honden mag kijken maar dat ik daarna mijn aandacht bij jou moet hebben.
Aan de lijn loop ik ontzettend netjes mee! Ik ben dat dus wel gewend.
Omdat mijn oortjes het niet meer zo goed doen is het niet handig om mij los te laten lopen. Want dan kan je roepen wat je wilt maar ik hoor je niet en kom ook niet terug! En ook omdat ik niet van andere hondjes hou.

Fysieke aandachtspunten

Ze zijn erachtergekomen dat ik aardig doof begin te worden. Het begon met dat ik niet wakker werd toen ze me riepen. Mijn verzorgers schrokken zich een hoedje! Dat kan je je wel inbeelden natuurlijk. Na wat testjes zijn ze erachtergekomen dat ik hele harde geluiden wel kan horen maar als je mij roept dan hoor ik je echt niet hoor. Ik ben wel een slim dametje! Dat houdt dus in dat ik best gebarentaal wil leren!

Aandachtspunten gedrag

Dat ik niet zo van honden hou is wel iets waar je altijd rekening mee zou moeten houden. Ook dat ik een dove tante ben, dat maakt het allemaal niet makkelijker maar dat maakt mij niet minder leuk hoor!

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!