Cornelis

Kruising middelgroot, 1 Jan 2016

Over mij

Goedendag, Mijn naam volledige naam is Cornelis Theodorus Jacobus DOA. Maar ze noemen mij hier ook nog wel eens Cor of Corremans. U weet hoe de jeugd van tegenwoordig is. Volledige namen zijn niet meer van toepassing. Maar weet u, dat is helemaal prima. Ik ga graag mee met mijn tijd. Ik moet u eerlijk vertellen dat alhoewel ik met mijn tijd meega, ik nieuwe mensen ontmoeten altijd spannend vindt. Mijn vorige baasje heeft mij helaas niet de juiste zorg gegeven en hier heb ik toch af en toe wel een beetje last van. Maar gelukkig helpen de verzorgsters en vrijwilligers mij hier mee. Mocht u op zoek zijn naar een oude, lieve, ziel dan ben ik uw match!

Soort baasje

Ik ben toch best een beetje verlegen en heb even de tijd nodig om iemand te leren kennen. Ik ben op zoek naar iemand die mij de tijd geeft om een band op te bouwen.

Cornelis's paspoort

  • Ras Kruising middelgroot
  • Geboortedatum 1 januari, 2016
  • Geslacht mannelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd Nee
  • Schofthoogte (cm) hide_when_empty
  • Adoptiekosten € 225,00
  • Diernummer 54728

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Ja, maar niet met iedere hond
Ik vond dat nog best een beetje spannend hoor zo in het begin. Ik moest eerst echt wennen aan de mensen bij DOA en al die verschillende hondjes. En toen ik eindelijk gewend was mocht ik geopereerd worden. Hierdoor heb ik mijzelf nog helemaal niet kunnen voorstellen aan andere honden. Nu ben ik met wandelen natuurlijk wel af en toe wat hondjes tegengekomen. In het begin was ik best onzeker vooral omdat ik nog niet zo stabiel liep. Dan kon ik uit voorzorg wel even blaffen hoor. In ieder geval ervoor zorgen dat de andere hondjes niet in de buurt zouden komen. U begrijpt dat vast wel. Maar nu ben ik er wel aan toe om kennis te maken met andere lieve hondjes. Hier bij DOA zijn ze nog aan het zoeken voor een leuke match. Ik wacht uiteraard geduldig met smart. Mocht u thuis al een eigen vriendelijke metgezel hebben en u denkt dat wij een match kunnen zijn?! Laat dit dan aan mijn verzorgsters weten want wie weet hebben wij dan snel een date (zoals ze dat hier noemen 😊 ).
Ik heb gehoord dat ze hier bij DOA ook katten hebben. Maar ik heb ze helaas nooit zelf gezien. Ze zitten hier namelijk op de eerste etage en ik durf nog niet zo goed de lift in. Traplopen mag ik helaas nog niet vanwege mijn knieën. We zitten dan een beetje in een lastig parket! Mocht u thuis een kat hebben of meerdere natuurlijk dan kunnen we misschien samen met mijn verzorgers kijken of dat een match zou kunnen zijn. Hier ga ik natuurlijk uiteraard verder met het oefenen van de lift en wie weet tegen de tijd dat u zich misschien wel heeft aangemeld voor een date ben ik al gezellig bij de katten op visite geweest.
Geen kinderen
Ik moet u op voorhand meegeven dat ik echt geen hekel heb aan kinderen hoor. Maar ik voel me niet helemaal comfortabel met kinderen om mij heen. Ze zijn altijd overal en nergens. Geen touw aan vast te knopen. Zijn ze bang of zijn ze gewoon aan het spelen. Willen ze mij wel aaien of misschien juist niet. Als ze dan naar je blijven kijken… Is dat dan omdat ze naar je toe willen komen of toch niet. Krijg er een beetje de kriebeltjes van en dan word ik nog onzekerder. Ik zoek een huisje zonder kinderen. Of misschien kinderen vanaf 18 jaar. Zij begrijpen misschien iets meer van de hondentaal. Mocht u hier vragen over hebben dan staan mijn verzorgers uiteraard voor u klaar.
Leren / opbouwen
Jeetje, dit is wel een lastige vraag hoor. Het liefst wil ik natuurlijk u vertellen dat ik heel goed even alleen thuis kan zijn. Maar als ik eerlijk ben, ben ik eigenlijk nog nooit alleen thuis geweest. Hierdoor is dit wel een aandachtspuntje waar we mee aan de slag moeten. Tenminste ik vind dat helemaal niet erg hoor en wil graag leren om even alleen thuis te kunnen blijven.
Voor Amsterdamse begrippen staat DOA op een rustige plek. Dat kan ik mij ook heel goed voorstellen hoor. Want het is hier zeker niet zo druk als het centrum. Maar voor mij is het eigenlijk hier al veel te druk. Met wandelen durf ik nog niet zo goed echt langs de weg te wandelen. Ik wandel wel met mijn vaste wandelaarster mee hoor. Maar mijn staartje zit wel helemaal tussen mijn beentjes. Ik ben geen stadse man en nooit geweest hoor! Ik voel me heel onzeker met al die drukte om mij heen. Ik zie mijzelf meer op het platteland. Lekker tussen de weilanden lopen of weet u wat ook wel heel fijn is. Een rustig dorpje en dan lekker wandelen door een mooi parkje. Het liefst niet bij een school met kleine kinderen. Dan moeten we zo rekening houden met de breng en haal tijden. Echt ergens waar het lekker rustig is.
Ja, selectief
Ik ben een beetje uit het dating leven. Sinds mijn operatie ben ik niet echt meer in contact geweest met andere hondjes. Dit mocht niet omdat ik moest revalideren. Maar nu ben ik weer helemaal klaar om mij te mengen in al het hondengezelschap. Het ligt er soms wel aan wat voor hondje het is hoor. Hele drukke of grote honden zijn niet echt mijn ding. Maar bij de rest van de hondjes wil ik wel graag even kijken of we een leuke speel match kunnen zijn. Ik kan ook wel opeens erg gaan blaffen naar andere honden aan de riem. Soms krijg ik het een beetje benauwd als we aan het wandelen zijn en er komt een hondje op ons af. Het liefst wil ik met mijn nieuwe baasjes per hond kijken of we een match kunnen zijn of dat rustig doorlopen misschien wel fijner is.
Het liefst loop ik uiteraard netjes met u mee. En eigenlijk doe ik dit ook altijd! Mits ik alleen ergens loop waar ik me niet heel erg op mijn gemak voel. En als ik dan zie dat we weer teruggaan dan trek ik je wel mee. Het liefst wil ik dan zo snel mogelijk weer terug naar het bekende. Ik doe echt mijn best om netjes met je mee te gaan. En ik durf misschien toch wel meer dan ik zal toegeven. Maar het liefst loop ik rustig aan steeds een stukje verder. Zodat ik me steeds meer tijdens het rondje op mijn gemak voel.
Ja, op termijn
Ik moet er niet aan denken om mijn wilde haren nog eens op te zoeken. Maar soms even de wind in de haren is niet verkeerd. 😊 Voor nu moet ik u zeggen dat ik nog niet echt weet wat het woord ‘hier’ of ‘kom’ zou moeten beteken. Hierdoor zou ik niet weten of u het tegen mij heeft of misschien wel tegen een ander hondje. Het lijkt me wel heel leuk om dit samen te oefenen. En wie weet waar de toekomst ons brengt.

Fysieke aandachtspunten

Zoals u misschien wel kunt zien, want mijn haren zijn daar nog niet volledig terug gegroeid. Hmm of misschien tegen de tijd dat u mij heeft gevonden op internet wel. Maar goed daar gaat het natuurlijk niet om. Ik ben aan mijn beide kruisbanden geopereerd. Dat was mij wel een ding moet ik u vertellen hoor. De operatie viel wel mee maar de revalidatie was heel saai. Ik mocht in het begin helemaal niks. Alleen even plassen en poepen buiten. Verder weer terug mijn kenneltje in. Gelukkig hebben we dat allemaal achter de rug en gaat het super goed. Ik ben ook al voor mijn laatste controle geweest en de arts was heel blij met het resultaat. En ik uiteraard ook.

Aandachtspunten gedrag

Geen aandachtspunten bekend.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!