Carol Willick

XL Bully, 26 Oct 2022

Over mij

Hoi mijn naam is Carol en deze knoeperd van een dame is opzoek naar een goudenmandje. Samen met een groep honden ben ik weggehaald bij mijn eigenaar omdat hij niet goed voor ons zorgde. Ik ben me wel een portretje hoor. Toen ik bij DOA kwam was ik heel boos! Ik ben meteen in een extra rustig kenneltje gezet zodat ik even kon bedaren. Nou bleek dat ik gewoon heel onzeker en bang was, dat uitte ik door heel boos te gaan doen. Toen mijn verzorgster mij aanlijnde en mee naar buiten nam besefte ik dat het hier eigenlijk helemaal niet zo verkeerd is en dat de mensen heel lief zijn. Toen ontdooide ik beetje bij beetje en kwam ik steeds meer los. Bij mijn vaste verzorgsters ben ik helemaal los en ik vertrouw hun alles toe. Nou is het wel zo dat ik best wel eenkennig ben. Ik heb echt even wat tijd nodig om je te leren kennen maar gelukkig gaat bij mij liefde door de maag dus ik ben vrij snel om te kopen. Mocht ik je niet kennen en je nadert mij dan kan ik soms best wel een beetje lelijk doen. Misschien heeft dit wel met mijn verleden te maken, omdat ik niet goed verzorgd werd, dat weten we niet zeker. Maar geef mij wat tijd en ik ben je aller beste mattie! Dan kruip ik bij je op schoot en wil ik niet meer weg.

Soort baasje

Wij zijn opzoek naar een baasje die het liefst al wat ervaring heeft met mijn ras en die weet wat het inhoud om met een hond te wandelen die niet van honden en vreemde mensen houd. Ook zou ik een baasje willen die mij tijd geeft om diegene in alle rust te leren kennen zonder dat ik gepusht word. Als ik je eenmaal ken ben ik echt je beste vriendje en wil ik voor altijd bij je blijven! Dan voel ik mij veilig bij jou. Dat is mijn grootste droom.

Carol Willick's paspoort

  • Ras XL Bully
  • Geboortedatum 26 oktober, 2022
  • Geslacht vrouwelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd Nee
  • Schofthoogte (cm) 50
  • Adoptiekosten € 225,00
  • Diernummer 54695

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Nee, laten we dat maar niet doen. Als ik mag kiezen wil ik jou helemaal voor mijzelf! En natuurlijk delen met een ander mens kan natuurlijk wel hoor! Honden zijn niet helemaal mijn ding, ik heb totaal geen behoefte aan honden om mij heen.
Deze rare wezens zijn maar al te leuk om achteraan te rennen, want weet je… Als je achter ze aan rent, rennen ze weg en dat maakt het spelletje natuurlijk nog leuker! Nou schijnt dat niet heel lief te zijn voor de katten dus laten we maar opzoek gaan naar een huisje zonder katten. Op straat doe ik het ook dus daar moet je wel even rekening mee houden als we lekker aan de wandel zijn.
Geen kinderen
Kinderen zijn vast heel lief en aardig maar ‘not my cup of tea’. Ik laat gemixte signalen zien als ik kindjes tegenkom. Aan de ene kant wil ik ze ontlopen maar ik wil ook stiekem even snuffelen. Wanneer kinderen dan bewegen dan maak ik een sprong achteruit en loop ik snel de andere kant op. Ik hoop dat kinderen en ouders dit snappen en mij niet forceren om te aaien of kroelen want dit wil ik echt absoluut niet. Dan kan ik zelfs ook van mij afsnauwen. Ik laat mijn grens heel goed en duidelijk zien dus ik heb jou hierbij nodig om mij te begeleiden en vooral ook de mensen die mijn grens over kunnen gaan.
Leren / opbouwen
Ze hebben geen idee hoe ik dit bij mijn vorige baasje deed, die situatie was natuurlijk ook niet ideaal. In mijn kenneltje ben ik heel relaxt, ik ben ook geen sloper dus dat scheelt! Zodra ik bij jou ingetrokken ben en gewend ben aan mijn nieuwe huisje kunnen we beginnen met het alleen thuis zijn opbouwen.
Omdat ik niet de makkelijkste ben met honden en vreemde mensen is het voor mij wel handig als ik in een wat rustigere wijk woon waar het wat overzichtelijker is. Verkeer is voor mij totaal geen probleem trouwens, dat negeer ik gewoon.
Zoals je eerder al kon lezen zijn honden niet helemaal mijn ding. Als wij honden tegenkomen op straat dan is mijn eerste reactie om naar ze te gluren en als ze dichterbij komen uit te vallen. Nou is dit natuurlijk niet echt de bedoeling! Daarom ben ik vollebak aan het trainen met mijn verzorgster zodat ik leer dat het niet nodig is om lelijk te doen maar dat het vele malen leuker is om mijn aandacht bij jou te hebben, want ja dan word ik beloond. En zoals ik eerder vertelde gaat liefde door de maag! Ik doe deze training echt wel heel goed dus dit moeten wij ook oppakken wanneer ik bij jou kom wonen.
Als ik iets goed kan dan is het lopen aan de lijn! Ik loop aan een slap lijntje netjes naast je en zoek regelmatig contact met je. Wanneer ik wel momentjes heb dat ik even aan de lijn trek is dat omdat ik ergens heel graag naartoe wil of wanneer ik honden zie. Maar dan komt onze training om de hoek kijken en heb ik geleerd dat ik heus 2 tellen naar de hond mag kijken maar daarna mijn volle aandacht bij jou moet hebben. Want ja daar komt een lekker koekje voor in ruil.
Tja loslopen is lastig als je niet van honden en vreemde mensen houd. Dat maakt het we lastiger allemaal. Maar niet getreurd er zijn tegenwoordig best wel wat omheinde uitlaat veldjes waar wij samen even helemaal los kunnen! Spelen met de bal doe ik heel erg graag dus ik zou het fantastisch vinden om daar soms heen te gaan en even lekker mijn energie eruit te kunnen rennen.

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Mijn aandachtspunten zijn ondertussen wel duidelijk denk ik, althans als je nog niet afgehaakt bent na het hele verhaal hierboven! Honden en vreemde mensen zijn dus niet zo mijn ding.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!