Bowie

Amerikaanse Staffordshire Terrier, 26 May 2015

Over mij

Hey hallo mijn naam is Bowie. Deze kerel heeft niet echt veel geluk in zijn leven. Ik heb al 2 baasjes gehad waar ik helaas niet kon blijven. Dus ben jij mijn 3e en laatste baasje?! Yes please! Ik zal je wat over mezelf vertellen.. Mijn naam is Bowie en ik ben ondertussen alweer 8 jaartjes oud. Mijn passie ligt vooral bij mensen, lekker met ze wandelen, kroelen, knuffelen, aaitjes, trainen. Ik vind het fantastisch om samen met mijn baasje bezig te zijn. Ik ben erg leergierig en ben dus graag aan het trainen. Nou komt dat goed uit want ik heb nog wel het een en ander te leren. Zoals wandelen zonder te trekken aan de riem. Maar ook hoe ik moet leren om te gaan met andere honden op straat. Ik kan soms namelijk best wel lelijk reageren als ik een hond tegenkom. Ik kan naar ze gluren en als ze dan lelijk tegen mij doen dan doe ik dat ook terug. Ik ben nu in training om te leren dat ik heus wel 2 tellen naar honden mag kijken maar dat ik daarna de aandacht bij de trainer moet hebben. Moet zeggen dat ik dat soms nog lastig vind maar het gaat al stukken beter! Ook doe ik mee met de Dutch Cell Dogs dus daar ben ik ook lekker aan de bak! Naast het trainen vermaak ik me ook op het speelveldje, ze moeten altijd erg om me lachen want ik huppel rond alsof ik een konijntje ben haha.

Soort baasje

Ik ben opzoek naar een baasje die een uitdaging wil en lekker aan de bak wilt met trainen. Iemand die wel een beetje sterk in zijn schoenen staan want ja ik ben nou eenmaal een beer van een kerel! Iemand die het begrijpt en niet erg vindt dat ik geen contact wil met andere honden en dus iemand die het niet erg vindt om daar dan ook rekening mee te houden! Het zou ook heel fijn zijn als mijn baasje ervaring heeft met mijn ras! wat trouwens ook wel goed is om te weten is dat ik soms een beetje wagenziek ben!

Bowie's paspoort

  • Ras Amerikaanse Staffordshire Terrier
  • Geboortedatum 26 mei, 2015
  • Geslacht mannelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd Ja
  • Schofthoogte (cm) 65
  • Adoptiekosten € 225,00
  • Diernummer 54079

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Bij mijn vorige baasje heb ik samen gewoond met een andere reu maar dit ging niet altijd goed helaas. Hier bij DOA laat ik zien dat ik helemaal geen behoefte heb aan andere honden om me heen. Als ze dichtbij zijn kan ik ook echt wel lelijk doen! Ik ben nu in training om te leren dat ik heus wel even 2 tellen naar de hond mag kijken maar daarna de aandacht bij mijn trainer moet hebben. Ik ben gek op worstjes dus ik doe het best wel goed!
Katten is voor mij echt een no-go! Ik jaag achter ze aan. Dus op straat moet je daar ook een beetje scherp op zijn dat als we een kat tegenkomen ik lelijk kan doen.
Geen kinderen
Aan kinderen heb ik niet zoveel behoefte. Ze zijn zo druk! En nou ben ik zelf ook een beetje lomp waardoor ik kindjes onbedoeld om kan stoten. Kinderen vanaf een jaar of 15 lijkt me wel gezellie. Ze kunnen mij alleen niet uitlaten hoor, want ik kan beren sterk zijn.
Leren / opbouwen
Dit is iets wat lastig te testen is in het asiel. Mijn kenneltje is natuurlijk anders dan een huisje. Dus dat moeten we op gaan bouwen wanneer ik gewend ben aan mijn nieuwe huisje.
Voor mij zou het fijn zijn om in een zo rustig mogelijke omgeving te wonen. Vanwege mijn gedrag naar andere honden is het fijn als je een overzichtelijke uitlaat plek heb zodat je kan zien wie of wat eraan komt.
Bij mijn vorige baasje heb ik samen gewoond met een andere reu maar dit ging niet altijd goed helaas. Hier bij DOA laat ik zien dat ik helemaal geen behoefte heb aan andere honden om me heen. Als ze dichtbij zijn kan ik ook echt wel lelijk doen! Ik ben nu in training om te leren dat ik heus wel even 2 tellen naar de hond mag kijken maar daarna de aandacht bij mijn trainer moet hebben. Ik ben gek op worstjes dus ik doe het best wel goed!
Tja ik ben grote sterke beer die graag zijn neus volgt en dan best wel aan de lijn kan trekken. Ik ben een leergierige kerel die wel graag wilt trainen. Dus ga jij mij leren dat ik niet zo hoef te trekken?! Heel graag!
Vanwege mijn gedrag naar andere honden raden ze aan om mij niet los te laten lopen. We kunnen het weleens proberen in een omheind gebied, waar geen andere honden komen.

Fysieke aandachtspunten

Omdat ik een beetje apart loop hebben ze röntgenfoto’s gemaakt en hieruit kwam dat ik spondylose heb. Dit betekent dat ik bothaakjes heb aan mijn ruggenwervels. Deze groeien van wervel naar wervel en dit kan best wel een beetje zeer doen. Ze hebben een pijnstillertest bij mij gedaan en hier kwam uit dat ik geen pijn heb dus dat is erg fijn!

Aandachtspunten gedrag

Zoals je eerder heb kunnen lezen hou ik niet zo van andere honden. Ik ben druk in training en dat gaat elke keer weer beter. Katten is ook niet helemaal mijn ding en daar kan ik ook echt wel lelijk tegen doen als ik ze zie. Ik moet leren dat als ik andere honden of katten zie, dat ik naar jou kijk in plaats van de andere kat of hond!

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!