Amira

Duitse Herder, 28 Jan 2022

Over mij

Joehoeee, Prinses Amira hier. Gewoon Amira mag ook hoor, dat betekent namelijk al prinses. Ik ben opzoek naar een nieuwe woning met eigen personeel of met andere woorden ‘eigenaren’ zoals ze dat hier bij DOA noemen. Jullie vragen je vast af hoe een koninklijk iemand als ik nou bij DOA terecht komt. Dat zit zo, ik was door mijn vorige personeel aangesteld om over het terrein te regeren en de boel te beschermen. Helaas bleek deze functie niet geschikt voor mij. Er werd bij de functieomschrijving niet duidelijk vermeld wat ik precies moest bewaken en wie er wel of niet het terrein op mochten. Daarom ging ik dit zelf maar invullen en dat bleek niet zo goed te werken. De functie was sowieso niet heel erg geschikt voor mij, ik ben namelijk een klein beetje onzeker en daarom kan ik soms wat overdrijven in mijn reactie op bepaalde dingen. Daarnaast ben ik ook nog een beetje een warhoofd wat niet goed helpt als ik m’n gedachten bij één taak moet houden. Dus ik zoek een plek waar ik meer begeleiding krijg, waar we gaan werken aan rust in mijn hoofd en lijf en waar ik verder lekker in huis mag zijn. Een terrein is hartstikke lekker hoor, maar ik vind wat persoonlijke aandacht en knuffels wel heeeel erg fijn. Dus een gewoon huis is ook helemaal goed!

Soort baasje

Tja als prinses moet je veeleisend zijn toch? Uiteraard zoek ik de leukste en liefste prins of prinses waar ik bij mag wonen, met voorkeur iemand met ervaring met herders. Ik wil best wat kikkers kussen om die te vinden hoor, maar als het meteen goed zit is dat alleen maar beter! Ik zoek een baasje dat snapt dat ik nog veel moet leren, en dat ik niet zomaar alles en iedereen even leuk vindt. Voor mijn mensen ben ik een grote knuffelkont, maar ik vind heel veel best spannend en ik heb geleerd dat een grote mond hebben dan goed werkt om mensen en honden uit mijn buurt te houden. Hier bij DOA heb ik al laten zien dat ik best wel vriendjes en vriendinnetjes kan maken hoor, zowel mens als hond, maar die moeten dan echt even door mijn eerste reactie heen. Ik wil heel graag, maar ik heb gewoon hulp nodig om te ontpoppen tot mijn beste zelf. Mijn nieuwe eigenaar moet dit begrijpen en mij kunnen ondersteunen. Hij moet het zien zitten om lekker samen aan de slag te gaan, maar moet ook begrijpen dat ik voor de meeste sporten niet geschikt ben door mijn heupen. Speuren, obedience, zwemmen, rally-o, dat zijn wel sporten die ik zie zitten. Lekker samen bezig zijn en dan heerlijk samen knuffelen op de bank, dat lijkt me perfect! Dus, herken jij je hierin en ben jij de prins(es) die ik zoek?

Amira's paspoort

  • Ras Duitse Herder
  • Geboortedatum 28 januari, 2022
  • Geslacht vrouwelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd Nee
  • Schofthoogte (cm) 65
  • Adoptiekosten € 225,00
  • Diernummer 55437

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Ja, maar niet met iedere hond
Ja maar niet met iedere hond. Hier bij DOA heb ik laten zien dat ik niet iedere hond leuk vind, maar dat ik het met de juiste hond heel gezellig kan hebben. Het lijkt me dan ook wel gezellig om samen met een leuke reu van mijn formaat samen te wonen. Wel moeten we dan even kijken of het een match is. Het is geen vereiste hoor, ik vind het ook helemaal prima om ‘enig hond’ te zijn.
Katten zijn echt totaal niet mijn ding. Rare kattenbeesten, niets voor mij. Ik jaag ze graag de stuipen op het lijf en kan ook echt heel gemeen zijn naar ze. Niet leuk en veilig voor de poes en ook niet voor mij, samenwonen is dus echt geen goed idee.
Geen kinderen
Kinderen vind ik echt heel spannend en onvoorspelbaar. Op afstand vind ik het prima maar ik wil ze liever niet in mijn buurt hebben.
Leren / opbouwen
Hier bij DOA ben ik gewend om alleen te zijn in de kennel en dan gedraag ik me ook echt wel netjes hoor. Nu is een huis natuurlijk wel echt heel anders dan een kennel. Hier hoor ik altijd wel honden om mij heen en zijn er eigenlijk ook altijd wel verzorgers of vrijwilligers in de buurt. In een huis moeten we het alleen zijn dus echt even rustig gaan opbouwen wanneer ik een beetje gewend ben, maar de verwachting is dat het dan wel moet kunnen.
Ergens in de stad of op een bovenwoning kom ik echt niet tot mijn recht. Een fijn en ontspannen plekje met veel ruimte, daar zie ik mijzelf wel wonen!
Ja, selectief
Zoals ik al eerder heb gezegd vind ik niet alle honden even leuk. Ik kan aan de lijn soms ook nog wel lelijk doen. Gelukkig ben ik niet altijd zo hoor, ik kan echt wel vriendjes en vriendinnetjes maken maar lang niet iedere hond is mijn type.
Tja, wat zal ik ervan zeggen. Ik moet nog het één en ander leren, waaronder het wandelen zonder te trekken. Dat vind ik nog best lastig hoor, de wereld is zo interessant en mensen lopen zoveel langzamer dan dat ik wil lopen. Gelukkig wil ik voor wat lekkers m’n best wel doen. Dus ik weet zeker dat ik met wat hulp en begeleiding heel netjes aan de lijn kan leren lopen.
Omdat ik niet tegen iedereen even lief ben, en nog wel eens mensen (en poezen) de stuipen op het lijf wil jagen, lijkt het mij niet verstandig om los te lopen. Ik vind het ook helemaal geen probleem om gewoon aan de lijn te lopen. Ik heb mijn mens graag dicht bij mij en vind het heel fijn om steun te krijgen in situaties die ik nog wat lastig vind.

Fysieke aandachtspunten

Omdat ik niet helemaal perfect liep hebben ze mij hier bij DOA op de röntgenfoto gezet. Hieruit bleek dat mijn heupkoppen niet helemaal perfect zijn en niet helemaal goed diep in de kommen liggen. Om te kijken hoeveel last ik hiervan ervaar hebben we een testje gedaan met pijnstilling. Gelukkig liet deze test zien dat ik er vrijwel geen pijn aan heb! Superfijn natuurlijk. Wel moet mijn toekomstige eigenaar er rekening mee houden dat er een kans bestaat dat ik eerder artrose kan ontwikkelen dan een hond met perfecte heupen.

Aandachtspunten gedrag

Mijn grootste aandachtspunten zijn dat ik de basis nog niet beheers, en dat ik nog moet leren dat ik niet over alles op straat een mening hoef te hebben en te laten horen. 

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!