Adoptiekatten

Je bent op zoek naar een nieuw huisgenootje, hartstikke leuk! Onze katten staan te popelen om hun nieuwe personeel te ontmoeten. Bekijk onze katten stuk voor stuk en maak meteen een afspraak voor een date! 

Kat

James/JamyLee

Europese Korthaar, 1 Dec 2020

Zo adopteer je een DOA-kat

Dit zijn de stappen die je doorloopt, als je bij ons een kat wilt adopteren. 

Het adopteren van dieren gaat uitsluitend op afspraak. Als je geïnteresseerd bent in adoptie, vul dan een contactformulier in voor het diersoort van je keuze. De dierverzorgers nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contactformulier adoptie kat 
Contactformulier adoptie hond
Contactformulier adoptie konijn

Samen met de dierverzorgers ga je op zoek naar een match. We brengen in kaart wat je zoekt in een dier en wat voor persoonlijkheden je aanspreken. Ook kijken we wat jij een dier te bieden hebt. Aan de hand van alle info kijken we welke dieren goed bij jou en je leefsituatie zouden passen. Het kan echter voorkomen dat we op dat moment geen dier hebben dat bij je past. 

Als we eenmaal weten welke dieren goed bij je zouden passen, volgt de kennismaking met de dieren. 

Je kunt met een hond gaan wandelen om nader kennis te maken. Als je al een hond hebt, neem deze mee naar DOA, zodat we kunnen kijken of de honden onderling ook een klik hebben.
 
Als jij je eigen konijn wilt koppelen aan een DOA-konijn, dan neem je je eigen konijn mee naar DOA. Je konijn gaat dan speeddaten met een of meer DOA-konijnen.

Katten doen niet aan speeddaten, dus mocht je een maatje zoeken voor je eigen kat, laat deze vooral thuis. Katten zijn meer van het type ‘kat uit de boom kijken’ en houden juist van een langzame introductie.

Heb je je nieuwe maatje gevonden? Dan gaan we het adoptieproces in. Dit is niet voor alle dieren hetzelfde. Sommige dieren, vooral katten en konijnenstelletjes, kunnen meteen met je mee naar huis. Bij de honden volgen meestal een of meerdere vervolgafspraken. 

Sommige dieren mogen wel al op zoek naar een nieuw baasje, maar worden nog behandeld door onze dierenarts of hebben een langere wenperiode en meer begeleiding nodig vanwege gedrag. In zulke gevallen volgt een voorlopige adoptie: het dier gaat met je mee naar huis, maar DOA blijft nog even eigenaar van het dier. Wij begeleiden dan samen met jou het dier totdat het klaar is voor de definitieve adoptie. 

Hoera! Je hebt een DOA-dier geadopteerd. Gefeliciteerd! We hopen dat jullie een lang en gelukkig leven samen tegemoet gaan.

Je wordt de officiële eigenaar van het dier. Je ondertekent een plaatsingscontract en de identificatiechip wordt op jouw naam gezet. Na de adoptie krijg je nog drie maanden nazorg van ons. Je kunt bij onze dierenarts terecht als je dier medische klachten heeft en je kunt gedurende die tijd ook altijd contact opnemen als je vragen hebt over het gedrag.

Adoptietarieven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

  • Kitten tot 9 maanden € 175
  • Kat 9 maanden tot 12 jaar € 135
  • Kat 12 jaar en ouder € 95

Blijf op de hoogte

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks ons nieuwsbrief. Afmelden voor ons nieuwsbrief kan op elk moment.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.