Bo

Amerikaanse Bulldog, mannelijk, 25 Jun 2022

Over mij

Ik ben een zeer jonge actieveling die heel graag samen dingen wil doen met mensen. Mijn baasje kon mij niet meer verzorgen. Doordat hij is opgenomen mag ik een nieuw huisje zoeken. Mensen vindt ik leuk, ik ben dol op de aandacht, de wandelingen en spelletjes. Ik moet wel nog wat leren want als ik merk dat we uit gaan, spring ik veel en hoog om mijn blijdschap te tonen. Dit blijkt voor de verzorgers altijd wel een dingetje te zijn. Ze blijven dan wachten tot ik wat rustiger wordt en pas dan krijg ik mijn halsband om. Eenmaal buiten kan ik netjes meelopen, al vind ik dat soms best een beetje moeilijk, dus daar zullen jullie mij verder in moeten begeleiden. Passerend verkeer op een korte afstand vind ik wat spannend, dan ga ik liever wat verder weg lopen, maar verder vind ik het gewoon leuk dat wandelen. Ik luister een beetje naar mijn naam, ik kan ook wel zitten, maar niet te lang. Ik hoop dat we samen naar school gaan zodat ik samen met jullie verder kan leren. Spelen met een bal is leuk, ik kan hem ook loslaten als je “los” zegt, al is het soms ook moeilijk voor mij. Een flostouw is helemaal top, lekker zelf een beetje rond gooien en schudden. Samen een trekspel aan gaan vind ik leuk en heel spannend en ik laat dan niet los als je dat vraagt. Het is tenslotte (vind ik) mijn touw. Hier zeiden ze dat ik hier nog wat training moet krijgen. Ook als het op de grond ligt en je komt er dicht bij ga ik wel een beetje erover heen hangen met mijn kop. Maar de mensen hier zijn heel goed, ze zien het en willen ons daar zeker bij helpen om hier beter mee om te gaan. Verder kan ik zeggen dat ik soms een snelle beweging spannend vind en nu het weer regent lopen mensen met die gekke dingen boven hun hoofd. Nu dat gaan wij niet doen hoor, die vind ik spannend. Wij zijn stoer en kunnen tegen de regen. En als ze dan droog geklapperd worden wil ik liever weg. Plotselinge geluiden kan ik redelijk mee om gaan zeggen ze hier. Nu hoef ik niet vaak geborsteld te worden, maar jullie moeten dit wel oefenen zeggen ze hier, hetzelfde geld voor afdrogen. Ik vind het een beetje spannend namelijk. Ik heb geen probleem met een trap en of met een lift.

Soort baasje

Ik zoek mensen die samen met mij aan de slag willen gaan, er zijn hele leuke cursussen voor ons die we kunnen gaan doen. Mensen die ervaring hebben met honden zoals ik. Mensen die de tijd hebben om mij te laten wennen aan hun leven en die mij gaan helpen met de zaken die ik moeilijk vind. Gelukkig kunnen ze alle vragen stellen aan de verzorgers en zelfs de gedragstherapeut. Samen zullen we dan een actief en leuk leven kunnen leiden.

Bo's paspoort

  • Ras Amerikaanse Bulldog
  • Geboortedatum 25 juni, 2022
  • Geslacht mannelijk
  • Gecastreerd/gesteriliseerd Nee
  • Schofthoogte (cm) 65
  • Adoptiekosten € 225
  • Diernummer 55380

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Foto's

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen

Nee, Liever niet, ik vind andere honden erg spannend en ik wil graag het alleen recht in huis. Dus als jullie andere honden hebben die over de vloer komen, bespreek dat met de verzorgers. Dan kunnen we kijken of wij een match zijn en hoe we dat kunnen regelen.
Nee, Katten zijn echte gekke dieren, ik heb ze hier gezien. Gelukkig zaten ze achter glas maar ik werd daar aan de ene kant onzeker van, en aan de andere kant ging ik ze ook zoeken toen ze uit zicht waren. Hier vonden ze dat geen goed teken. En aangezien ze hier best weten waar ze het over hebben zullen we maar geen huisje zoeken met een kat.
Alleen oudere kinderen. Kleine kinderen zijn een partijtje spannend zeg, niet te geloven die kijken zo in mijn mooie ogen dat ik daar toch een beetje onzeker van werd. En als ik onzeker ben ga ik heel druk doen en gek doen en hier zeggen ze dat ik dan kinderen omgooi en dat dat niet de bedoeling is. Ook zeggen ze hier dat ik niet achter spelende kinderen aan mag rennen, dat de kinderen dat eng vinden. Daar zullen jullie mij dus ook bij moeten helpen. Ze denken dat grotere kinderen die honden gewend zijn en al wat ouder zijn (15 plus) beter zijn voor mij. Maar dan moet ik wel rustig leren zijn. (partie poepers :( )
Nog leren. Dat kan ik denk ik best leren, maar eerst maar eerst wennen aan jullie en mijn nieuwe huisje. En als dat gelukt is kunnen we ze samen gaan oefenen. En als ik het dan toch moeilijker vindt dan gedacht gaan we gewoon de mensen van DOA om hulp vragen. Dat willen ze echt wel doen voor ons.
Ik heb niet veel eisen hoor, maar echt een drukke stad zoals hartje Amsterdam is niks voor mij. Echt te druk en allemaal verkeer dat om je heen raast en al die honden die uit elke deur kunnen komen, nee dat wil ik ook weer niet.
Nee, Ik vind onbekende honden spannend en niet leuk. Ik heb de neiging om dan erg te gaan staren, en ik heb nog wat training nodig om ze verder te negeren. En als ze dan gaan blaffen wil ik ook wel reageren en dat vonden ze hier geen goed idee. Nu vind ik samenwerken leuk, dus misschien kunnen we samen oefenen dat ik ze verder ga negeren. Mensen vind ik toch leuker.
Ik kan heel netjes lopen, maar op sommige momenten vergeet ik dat. En daar zullen we dan samen aan moeten gaan werken. Dat betekent dan wel dat jullie mij hier in moeten gaan trainen want beheersing (zeggen ze hier) is heel moeilijk voor mij. Zelf denk ik dat dat wel mee valt :)
Nee, Ik weet niet of ik dit ooit heb gekund, maar luisteren kan ik op dit moment helemaal niet. En daarbij ik vind andere honden niet leuk, wil niet met ze spelen of dag zeggen en als ik los ben kunnen jullie mij hierbij niet helpen. En dan ga ik het misschien zelf regelen dat vinden ze geen goed idee. En daarbij heb ik horen zeggen dat katten ook wel eens buiten loslopen, nu zijn ze bang dat ik ze weg ga jagen of achter na ga als ik ze los tegen kom. Dus ook weer een reden om gewoon samen leuke dingen te gaan doen. Dus ook al vind ik een bal spel leuk, laten we dat vooral doen in een afgesloten veld zodat we hier niet gestoord bij worden.

Fysieke aandachtspunten

Ik mag alles eten, al moet ik natuurlijk wel mijn sportieve uiterlijk behouden. Ik vind het niet erg als je in mijn buurt bent bij het eten, maar ik vind het wel spannend als je mijn bak wilt pakken als ik nog aan het eten bent. Laat mij maar lekker rustig eten, en mocht je iets vergeten zijn te geven, dan zie ik dat wel als ik klaar bent met eten.

Aandachtspunten gedrag

Nou problemen… ik zou niet zeggen dat ik die heb, maar ik heb wel hulp nodig om bepaalde dingen nog beter te leren zoals de omgang of het negeren van andere honden en renende en spelende kinderen. Ook rust vinden is iets wat ik nog moet leren.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!