Kraamverzorger Fred 

Lange dagen, veel hectiek, soms overnachten om een bevalling te kunnen begeleiden. Het is prachtig, maar het zijn tropenjaren. Maak kennis met onze toppers.

Fred runt drie vintage winkels in Amsterdam maar maakt even een zijstap in zijn leven om voor de puppy’s van DOA te zorgen. Hoe zit dat precies? Fred: ‘Ik doe ieder jaar in de zomer vrijwilligerswerk met honden in Spanje. Op gegeven moment dacht ik: waarom doe ik dat niet hier in Nederland het hele jaar door? Toen ben ik bij DOA terechtgekomen. Na een paar maanden aan de slag voor het hondenteam, werd ik onderdeel van het puppyteam. In het begin was alles erg nieuw; de eerste keer dat ik voor drie nestjes moest zorgen vond ik dat heel spannend. Nu kan ik voor 6 nestjes zorgen zonder probleem.

Dieren zijn zo puur en oprecht, ik vind het heel mooi en bijzonder om die liefde te zien en te ontvangen. Ik zit nu anderhalve maand met dezelfde honden. Deze moederhonden waren mishandeld en kregen niet de juiste zorg; binnen deze anderhalve maand geven zij ons een tweede kans en niet andersom. Ze vertrouwen ons, laten ons dichtbij, geven ons liefde. Heel bijzonder om mee te maken hoe ze hier tot rust komen en connectie zoeken met ons.’